kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۳۰۴۴
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۰

انتقاد یک هنرمند از بی‌توجهی دولت به هنرهای آیینی و سنتی(اخبار ادبی و هنری)

هنرمند پیشکسوت تئاتر سنتی و آیینی از مسئولانی که به‌زعم وی، گویی در گوش‌های خود پنبه فرو کرده‌اند و نمی‌خواهند بشنوند، انتقاد کرد.


داود فتحعلی‌بیگی، دبیر علمی جشنواره «پرده‌خوانی و نقالی غدیر» در نشستی خبری، با ‌اشاره به علاقه مردم به این هنر گفت: خوشبختانه جامعه ما از وزارت علوم جلو افتاده است؛ چراکه سالهاست ما می‌گوییم چرا یک رشته نمایش‌های آیینی و سنتی دایر نمی‌شود تا به صورت آکادمیک آموزش داده شود اما گویی وزارت علوم یک پنبه در گوشش فرو برده و گویا اصلا نمی‌خواهد بشنود. اگر ما به گذشته برگردیم می‌بینیم که متناسب با شرایط آن دوران، نقال‌ها یا در چهارسو، قهوه‌خانه‌ها و یا در گذری معرکه‌شان را برپا می‌کردند و همین شد تا بعدها این امر به یک سنت تبدیل شد. اما امروزه متاسفانه جایگاه‌های سنتی نقالی دیگر پایگاه‌هایشان را از دست داده‌اند. به عنوان مثال قهوه‌خانه‌ها کوچک شده‌اند و خیلی از آنها به قلیان‌سراها تبدیل شده‌اند و همین‌طور سفره‌خانه‌های سنتی نیز به محل غذاخوری بدل شده‌اند و این نشان می‌دهد ما مثل بسیاری از جاهای دنیا باید برای عرضه به روز هنرهای سنتی خودمان در قلمرو نمایش، مکان‌های ویژه‌ای را اختصاص بدهیم.
در ادامه این نشست، حسین عالم‌بخش، دبیر اجرایی جشنواره «پرده‌خوانی و نقالی غدیر» با بیان اینکه جشنواره امسال در محل میدان امام حسین(ع) که به عنوان میدان آیینی و سنتی شهر تهران شناخته شده، برگزار می‌شود، گفت: تعداد آثار شرکت‌کننده در این جشنواره 117 اثر در قالب هنر نقالی است. در این جشنواره 31 اجرا توسط 31 نقال و پرده‌خوان خواهیم داشت.
گفتنی است، دومین جشنواره «نقالی و پرده‌خوانی غدیر» از 13 تا 17 شهریور امسال برگزار خواهد شد. برنامه‌های این جشنواره هرشب از ساعت 17 تا 20 اجرا می‌شود.