kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۸۳۸
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۸
یک کارشناس بانکداری:

اطلاعات کارت‌های بانکی به راحتی قابلیت کپی شدن دارد

یک کارشناس با مطمئن توصیف کردن سیستم بانکداری الکترونیکی در کشور تنها خلأ امنیتی در این مورد را استفاده از کارت‌های بانکی مغناطیسی در کشور دانست و افزود: بانک‌ها به مردم کارت‌های بانکی تراشه‌دار بدهند.


محمد آجدانی- کارشناس حوزه بانکداری الکترونیک- در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی حوزه کسب و کارها را به طور اساسی متحول کرده است، گفت: بانکداری نوین به سمت متمرکزسازی پایگاه‌های داده‌ای حرکت می‌کند. قبلاً برای انجام عملیات‌های بانکی حتماً باید به همان شعبه‌ای که در آن حساب باز کرده بودیم، مراجعه می‌کردیم اما حالا همه شعبه‌های بانکی دارای پایگاه اطلاعاتی واحدی هستند که محدودیت شعبه‌ای را حل کرده است.
وی با بیان این که در حوزه بانکداری الکترونیکی از کشورهای توسعه یافته دنیا عقب‌افتادگی نداریم، تصریح کرد: امروزه در استفاده از خدمات دستگاه‌های خودپرداز، اینترنت بانک، موبایل بانک، دستگاه‌های POS و سایر عملیات‌های بانکی الکترونیکی در سطح خوبی هستیم، اما اگر بخواهیم در سطح فرهنگی خودمان را با بقیه کشورهای توسعه یافته مقایسه کنیم، واقعیت این است که بسیاری از شهروندان ما با فناوری‌های نوین در حوزه بانکداری هنوز به طور کامل آشنایی ندارند.
وی وضعیت بانکداری الکترونیک در کشور را مطمئن توصیف کرد و گفت: در زمینه تبادلات مالی الکترونیکی از امنیت خوبی برخورداریم. تنها خلأ امنیتی در حوزه بانکداری الکترونیکی استفاده از کارت‌های بانکی مغناطیسی است که به راحتی می‌توان اطلاعات آن را از طریق نصب دستگاهی کوچک در کنار دستگاه‌های کارت‌خوان کپی کرد. در این زمینه مشتریان باید نسبت به ورود رمز کارت توسط خود اصرار داشته باشند.
این کارشناس بانکداری در پایان استفاده از کارت‌های جدید تراشه‌دار را به جای کارت‌های مغناطیسی ضروری دانست و گفت: بانک مرکزی به عنوان مرجع سیاست‌گذاری‌های کلان در کشور باید دستور تعویض کارت‌های بانکی مغناطیسی را با کارت‌های بانکی تراشه‌دار صادر کند تا بانک‌ها نیز به تبع آن اقدام به تعویض کارت‌های بانکی خود کنند.