kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۵۶۵
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۹
بدون اشاره به عهدشکنی و نقض مکرر برجام توسط آمریکا

شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل بر اجرای کامل برجام تأکید کردند

شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست توجیهی در سازمان ملل برای بررسی اجرای قطعنامه 2231، بر اجرای کامل برجام تأکید کردند.


سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل در نشستی توجیهی که در تاریخ 8 تیر 1396 به منظور بررسی اجرای قطعنامه 2231 برگزار شد، ضمن تاکید بر لزوم حفظ برجام، از همه دولت‌های عضو خواستند به اجرای کامل تعهداتشان وفق این برنامه اقدام ادامه دهند.
شورای امنیت در جلسه‌ای که در تاریخ 8 تیرماه 1396 در نیویورک برگزار شد سومین گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد اجرای قطعنامه 2231 را مرور کرد. پس از ارائه گزارش دبیرکل، آخرین گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حاوی جزئیات اجرای تعهدات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و گزارش کمیسیون مشترک برجام نیز مورد توجه قرار گرفت.
دبیرکل در گزارش خود ضمن استقبال از تداوم اجرای برجام، خواستار خودداری از اقدامات و سخنان مخرب فضای موجود شده و تاکید دارد پایبندی کامل دولت‌های عضو و اجرای کامل این برنامه اقدام می‌تواند الگوی مناسبی برای جامعه بین‌المللی در جهت کاهش تنش‌ها از طریق همکاری مبتنی بر اقدامات دیپلماتیک فراهم آورد.
وی اضافه کرده که اجرای برجام بایستی در فضای حسن‌نیت و همکاری مبتنی بر اقدام متقابل به گونه‌ای که همه طرف‌ها از منافع آن منتفع شوند، صورت پذیرد.
گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز پایبندی کامل ایران به تعهدات هسته‌ای خود وفق برجام را مجدد مورد تایید قرار داده است.
به گزارش فارس، در نشست مذکور، نماینده آمریکا بیان کرد که برجام را در دست بررسی دارد و تا اتمام بررسی‌هایش به آن متعهد باقی خواهد ماند و در عین حال وی برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌های منطقه‌ای دولت متبوعش طی اظهاراتی مداخله جویانه، اتهاماتی واهی در مورد نقش منطقه‌ای ایران مطرح کرد.
به گزارش فارس، نماینده روسیه نیز انتقاداتی نسبت به نحوه برخورد و نگارش گزارش دبیرکل مطرح و محتوای آن را غیرسازنده خواند.
وی اعلام کرد که موضوع موشکی ایران و موضوعات منطقه‌ای به شکلی که مطرح می‌شوند جایی در قطعنامه 2231 ندارد و طرح اتهامات واهی بدون شواهد کافی می‌تواند اجرای برجام را از مسیر صحیح خود خارج کند.
برخی دیگر از کشورها نظیر چین، قزاقستان، اروگوئه و بولیوی نیز به صورت صریح یا ضمنی از این مواضع حمایت کردند.
براساس اطلاع نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک، دیدگا‌ه‌ها و ملاحظات جمهوری اسلامی ایران در مورد رهیافت و ساختار گزارش دهی از اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت به ویژه بدعهدی و کارشکنی‌های آمریکا در اجرای برجام و تلاش این کشور برای وضع تحریم‌های جدید و خطراتی که این گونه اقدامات می‌تواند بر اجرای متوازن برجام داشته باشد، به دبیرکل سازمان ملل متحد و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد منتقل شده است.
نشست توجیهی شورای امنیت بدون هیچ‌گونه جمع بندی خاصی به کار خود پایان داد.
گفتنی است مقامات سازمان ملل و کشورهای اروپایی به عهدشکنی آمریکا و نقض مکرر برجام توسط واشنگتن هیچ اشاره‌ای نکردند.