دادگاه آمریکا ساختمان بنیاد علوی را قابل مصادره اعلام کرد
یک وکیل دولت آمریکا روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد هیئت منصفه دادگاه رسیدگی به پرونده ساختمان «بنیاد علوی» به نفع دولت آمریکا حکم صادر کرده است.
پیش از این وکلای دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا از اعضای هیئت منصفه دادگاه رسیدگی به پرونده «بنیاد علوی» خواستند ساختمان این موسسه غیرانتفاعی مستقر در منطقه «منهتن» نیویورک و سایر مستغلات آن را مصادره کند.
۶۰ درصد مالکیت این آسمانخراش در منطقه منهتن نیویورک که بیش از 500 میلیون دلار ارزش دارد متعلق به بنیاد علوی است و مقامات آمریکایی تلاش دارند تا با مصادره این ساختمان به افرادی که ادعا میشود «قربانیان تروریسم ایران» هستند، غرامت بپردازند. 40 درصد سهام دیگر این آسمانخراش متعلق به «شرکت آسا» است که مقامهای آمریکایی ادعا میکنند با بانک ملی ایران ارتباط دارد.
وکلای دولت ترامپ در جلسه نهایی دادگاه رسیدگی به این پرونده ادعا کرده بودند که «بنیاد علوی» در جایگاه مالک عمده این آسمانخراش از ارتباطات شرکت «آسا» با ایران مطلع بوده و به همین دلیل قوانین تحریمهای آمریکا علیه ایران را نقض کرده است.
شبکه خبری «بلومبرگ» نوشت دادستانهای فدرال آمریکا سرانجام پس از تلاشی 9 ساله برای مصادره این آسمانخراش توانستند در دادگاه به موفقیت برسند.
مطابق این گزارش، هیئت منصفه دادگاه رسیدگی به این پرونده روز پنجشنبه حکم داد که کنترل این آسمانخراش در اختیار دولت ایران است. این دادگاه همچنین حکم کرد که مدیریت ساختمان بنیاد علوی که به ایجاد میلیونها دلار درآمد ناشی از اجاره در سال منجر شده، نقض قوانین تحریمی آمریکا علیه ایران بوده است.
به گزارش فارس، بنیاد علوی، سازمانی مستقل، غیرانتقاعی و خیریه است که اهداف خود را تبلیغ فرهنگ اسلامی و زبان، ادبیات و تمدن فارسی از طریق کمکهای مالی خیریه و انساندوستانه در قالب برنامههای آموزشی، مذهبی و فرهنگی در آمریکا اعلام کرده است. در طول دهههای گذشته، بنیاد علوی علاوه بر فعالیت در زمینۀ اشاعۀ فرهنگ ایرانی- اسلامی در آمریکا، میلیونها دلار نیز به مدارس، دانشگاهها و سازمانهای خیریه در این کشور کمک کرده است.
در سال 93 مقامات آمریکایی از صدور حکم برای فروش ساختمان بنیاد علوی خبر داده بودند.
پرونده مربوط به این ساختمان در حالی از یک ماه پیش بار دیگر به جریان افتاد که دادگاه تجدیدنظر نیویورک سال گذشته حکم مصادره و فروش مربوط به برج را رد کرده بود.
حکم جدید هیئت منصفه دادگاه به معنی آن است که دادستانهای فدرال اکنون میتوانند تلاش خود برای مصادره این ساختمان را آغاز کنند. بنیاد علوی احتمالاً درخواست تجدید نظر در این حکم را خواهد کرد.
پاسخ واشنگتن به زبان دیپلماسی دولت یازدهم
روزنامههای زنجیرهای و رسانههای به ظاهر حامی دولت بارها تاکید کرده بودند که دولت یازدهم با زبان دیپلماسی آشناست و تنها از این طریق میتوان از منافع ملی دفاع کرد.
غارت 2 میلیارد دلاری اموال ایران توسط آمریکا، تمدید قانون تحریمی آیسا، تمدید وضعیت اضطراری علیه ایران توسط اوباما، قانون محدودیت ویزا، لغو شدن تحریمها روی کاغذ و قانون جامع تحریمهای غیرهستهای تنها بخشی از واکنش آمریکا به زبان دیپلماسی دولت یازدهم است.