دبیرخانه صنعت و معدن استان گلستان:
مشکلات معادن گلستان را چند بار اعلام کردیم اما کسی توجه نکرد
دبیرخانه صنعت و معدن استان گلستان گفت: برای رفع مشکلات معادن این استان نامهنگاریهای مختلفی را با مسئولان مربوطه انجام دادهایم.
محمدرضا عظیمی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم افزود: مسئولان تاکنون به برنامههای ما پاسخ قانعکنندهای ندادهاند.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه خانه صنعت و معدن هیچ اهرمی ندارد و فقط میتواند مشکلات را به گوش مسئولین برساند، اضافه کرد: با اتفاق معدن آزادشهر، مسئولین در حال پیگیری وضعیت معادن هستند، اما امیدواریم این پیگیریها نتیجهبخش بوده و دیگر شاهد این حوادث در معادن نباشیم.
دبیرخانه صنعت و معدن استان گلستان با بیان اینکه در حال حاضر معادن زغالسنگ این استان با 3 هزار نیروی کار با کمبود نقدینگی روبهرو هستند، گفت: مسئولان به دلیل کمبود منابع مالی تاکنون به نامههای ما پاسخ قانعکنندهای ندادهاند.
عظیمی در خصوص وضعیت معادن زغالسنگ استان گلستان که یکی از آنها در هفته گذشته دچار حادثه شد و تاکنون 25 معدنکار جان خود را از دست دادهاند، اظهار داشت: در این استان حدود 5 معدن زغالسنگ با کمتر از 30 درصد ظرفیت خود فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه معادن زغالسنگ این استان با 3 هزار نیروی کار با کمبود نقدینگی روبهرو هستند، افزود: همین امر باعث شده تا آنها در امر توسعه نوسازی معادن نتوانند اقدام مؤثری را انجام دهند.
دبیرخانه صنعت و معدن استان گلستان اضافه کرد: البته بخشی از این معادن مطالباتی از دولت دارند که عدم پرداخت این مطالبات بر حجم مشکلات نقدینگی آنها اضافه کرده است.این در حالی است که نادعلی اسماعیلی دهج رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در برنامه تیتر امشب از تعیین علت حادثه انفجار معدن زغالسنگ گلستان تا پایان هفته جاری خبر داد و اظهار داشت: این معدن در آذرماه سال 95 ارزیابی ریسک شده و از 100، نمره 68 گرفته است، گاز متان نیز در این معدن زیر یک درصد ثبت شده و نمره قبولی گرفته و جزو معادن کمریسک شناخته شده است.
وی گفت: یک روز قبل از انفجار، انفجاری برای استخراج انجام شده است و این نشان میدهد که معدن گازخیز نبوده است. ساعت 11 همان روز درست نیمساعت قبل از حادثه از معدن بازدید به عمل آمده و میزان گاز متان زیر یک درصد بوده و هیچ اخطاری هم از لحاظ ایمنی به مسئولان داده نشده است. لازم به ذکر است که در سال گذشته نیز وزارت صنعت و معدن وسایل ایمنی را خریداری کرده و در اختیار معدن قرار داده است.وی گفت: لوکوموتیوی در معدن خاموش میشود، مأمور معدن اطلاع میدهد اما اجازه استفاده از دستگاه استارتر داده نشده ولی مأمور معدن دستگاه را از انبار تحویل گرفته و اینگونه به نظر میرسد که زمان استارت زدن انفجار صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: وقتی ماده معدنی وارد لولهها شده و زمانی که استارت زده شده ریزگردهای موجود موجب جرقه شده است.