کوتاه از انتخابات
حمایت جامعه مدرسین از «رئیسی» بهعنوان نامزد اصلح
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای معرفی کاندیدای اصلح دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیانیهای صادر کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم براساس تکلیف شرعی و وظائف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و طبق دورههای گذشته موضوع را در دستور کار کمیسیون سیاسی این نهاد مقدس قرار داد و پس از برگزاری جلسات متعدد، و ارتباط با علمای اعلام و هماندیشی با گروههای مختلف و رعایت همه جوانب و معیارها، و ارائه گزارشات در جلسات شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم سرانجام موضوع در جلسه روز جمعه مورخ 8 اردیبهشت 1396 مطرح و با اکثریت قاطع آراء حاضرین حضرت حجتالاسلام والمسلمین حاج سید ابراهیم رئیسی «دامت توفیقاته» به عنوان نامزد اصلح شناخته شد، که به شما ملت همیشه در صحنه نیز معرفی میگردد.
اطلاعیه شماره 6 هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها
هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در اطلاعیه شماره 6 اعلام کرد با توجه به مصوبه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی کشور در خصوص رسیدگی به شکایات و اعتراضات داوطلبان این دوره از انتخابات شوراها درباره نحوه بررسی صلاحیتها، تبلیغات انتخاباتی و دیگر موارد مرتبط با انتخابات شوراها؛ کمیته رسیدگی به شکایات این هیئت آماده دریافت گزارشات مستند مردمی در این خصوص است.
در ادامه این اطلاعیه تصریح شده است: همچنین داوطلبان عضویت در شوراهای شهر از زمان دریافت مراتب ردّ صلاحیت خود در شهرستانها و استانها، 2 روز مهلت دارند تا اعتراض خود را به هیئت نظارت مربوطه اعلام کنند.
این اطلاعیه افزوده است: داوطلبان عضویت در شوراهای روستایی برای اعلام اعتراض خود میبایست به هیئت عالی نظارت در استان مراجعه کنند و داوطلبان عضویت در شوراهای شهر لازم است اعتراض خود را به هیئت مرکزی نظارت تسلیم کنند.
سؤالات مناظرهها تخصصیتر شود
بسیج دانشجویی 80 دانشگاه سراسر کشور در نامهای به علی عسکری رئیس صدا و سیما نکاتی در زمینه برگزاری مذاکره کاندیداهای انتخابات پیشرو را متذکر شدند.
در این نامه آمده است: دورههای متمادی است که صدا و سیما علاوه بر نقش پرشور کردن انتخابات، تلاش کرده تا با تهیه ویژهبرنامههای مختلف در معرفی کاندیداها، آحاد جامعه را برای انتخاب درست کمک کند. بسیاری از اهالی فن و کسانی که با قدرت رسانه آشنایی دارند باور دارند قدرت رسانههای تصویری در ایام انتخابات حتی از مجموع اقدامات یک ستاد تبلیغاتی تمامعیار بیشتر و البته تاثیرگذارتر است. رسانه ملی با فراگیری ویژه و در اختیار داشتن بیشترین مخاطب میتواند سهم بسزایی را در تنویر افکار عمومی، در یک فضای منطقی عقلانی و به دور از هیجانات و موجآفرینیهای کاذب انتخاباتی داشته باشد.
در این نامه اعلام شد: ضمن قدردانی از برنامههای تدارک دیده شده برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، از زمان آغاز برنامههای تبلیغاتی و مناظرات، برخی نکات به صورت جدی در اذهان عمومی به ویژه دانشجویان انقلابی مطرح شده که امید است با توجه به این نکات زمینه بیطرفی و غنای محتوایی بیشتر فراهم شود. بدیهی است جنبش دانشجویی ضمن رصد برنامهها، اصلاح روند موجود را مطالبه خود میداند و منتظر گزارش آن سازمان در موارد مطروحه شده است.
در یکی از بندهای این نامه اعلام شده است: سؤالات مناظره اول دارای ایرادات فراوانی بود. در این برنامه سؤالات کلی مطرح شد که موجب جوابهای کلی میشد و در کنار عدم ورود به موقع مجری برنامه، کاندیداها به جای ارائه برنامههای مشخص خود به کلیگویی یا گزارشدهی میپرداختند. علاوه بر این ایراد، برخی سؤالات، اساسا کاربردی نبوده و برای آحاد جامعه نمیتوانست ملاک تشخیص باشد. به نظر میرسد میتوان سؤالات تخصصی و دقیقتری طرح نمود تا بستر پاسخهای مشخص و کاربردی را فراهم کند تا در مسیر تصمیم جامعه کارساز باشد. سؤالاتی از قبیل برنامه مشخص در مورد مسکن که دغدغه آحاد جامعه به ویژه جوانان میباشد و یا طرح نظام سلامت که به عنوان اصلیترین انتظار جامعه در حوزه بهداشت و درمان مطرح است مغفول مانده شد و میتوانست کاربردیتر باشد. در این مورد بسیج دانشجویی آمادگی دارد به منظور تهیه سؤالهای تخصصی و علمی با مدیران برنامهها همکاری کند.