کوتاه از سراسر جهان
گرجستان
تسنیم: جمهوری خود خوانده اوستیای جنوبی تلاش میکند در چارچوبهای گوناگون به روسیه بپیوندند و این اقدام واکنش اتحادیه اروپا و آمریکا را به دنبال داشته است. منطقه خودمختار اوستیای جنوبی در شرق گرجستان و تقریباً در جنوب غربی روسیه واقع شده است. این منطقه متشکل از «اوستین»هاست که اقوام ایرانی و آریایی بوده و نام دیگر آنها «ایرونی» است. در دوران اتحاد جماهیر شوروی اوستیای جنوبی بخشی از گرجستان محسوب میشد، اما در سال 1989 مردم این منطقه خواهان جدایی از گرجستان شدند. با فروپاشی شوروی، این موضوع موجب جنگ میان دولت مرکزی گرجستان با مرکز اوستیای جنوبی شد.
افغانستان
یو اسای تودی: سفیر افغانستان در آمریکا گفته مقامات کشورش تلاش میکنند تا ارتش افغانستان تا سال ۲۰۲۰ از حضور نظامیان آمریکایی بینیاز شود. «حمد الله محب» سفیر افغانستان در آمریکا در این باره میگوید، تا سال 2020 نیروهای امنیتی ما به تنهایی قادر خواهند بود تا به بیشتر آن چیزی که برای ادامه جنگ به آن نیاز دارند برسند.
لبنان
فارس: رژیم صهیونیستی با همراهی چند کشتی جنگی از نیروی دریایی آمریکا و یونان، در آبهای نزدیک به لبنان رزمایش دریایی را آغاز کرده است. به نظر میرسد واکنش جنبشهای «حزبالله» لبنان و مقاومت اسلامی «حماس» در غزه، به تهدیدهای رژیم صهیونیستی، ارتش این رژیم را به شدت نگران کرده طوریکه در حال آمادهسازی و تدارکات هرچه بیشتر نیروی دریایی در مرزهای شمالی هستند.
فیلیپین
آسوشیتدپرس: به گفته فرمانده ارتش فیلیپین نیروهای این کشور در درگیری با شبه نظامیان «ابوسیاف» یک سرکرده اصلی این گروه را که در کشته شدن دو کانادایی و یک گروگان آلمانی دست داشت کشتهاند. نیروهای دولتی جسد«معمر عسقلی» را در محل درگیری با شبه نظامیان ابوسیاف در روستایی ساحلی واقع در جزیره «بهول» پیدا کردهاند. در این درگیری پنج عضو دیگر ابوسیاف به همراه چهار نظامی و یک پلیس کشته شدهاند. فرمانده ارتش فیلیپین گفته «این ضربه بزرگی به گروه ابوسیاف بود و چنانچه این گروه برنامههای دیگری برای ربودن افراد بیگناه داشته باشد در تصمیم خود تجدیدنظر خواهد کرد».
فلسطین
شبکۀالاقصی: رژیم صهیونیستی دو «مقام»جنبش مقاومت فلسطینی«حماس» و چند تن دیگر را در کرانه باختری دستگیر کرده است. نیروهای اسرائیلی با حمله به شهر رامالله در کرانه باختری نمایندۀ پارلمان فلسطین و عضو جنبش مقاومت حماس را مورد ضرب و شتم قرار داده و بازداشت کردهاند.
مصر
رأی الیوم: بسیاری از رسانههای مصری از جمله روزنامه الیوم السابع با انتقاد شدید از سفر شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر به اتیوپی آن را «سفری مشکوک با هدف تیره کردن روابط مصر و اتیوپی» ارزیابی کردهاند. «الیوم السابع» با انتشار گزارشی تحت عنوان «جزئیات سفر مشکوک تمیم به اتیوپی» نوشته: «قطر و امیر این کشور حامی نخست گروههای تروریستی مسلح در خاورمیانه، تلاشهای نافرجام خود را برای ضربه زدن به امنیت ملی مصر ادامه میدهند و از هر مناسبتی برای عملی کردن هدف خود بهرهبرداری میکنند».
آمریکا
گاردین: «نانسی پلوسی» رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا و نماینده دمکرات از کالیفرنیا، از رئیسجمهور آمریکا خواست «شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید را با وجود عذرخواهی کردن به دلیل اظهاراتش درباره استفاده نکردن «ادلف هیتلر» از سلاح شیمیایی اخراج کند. اسپایسر روز سه شنبه تلاش کرد هیتلر رهبر نازیها را با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه مقایسه کند که به استفاده از سلاحهای شیمیایی متهم شده است .اسپایسر گفت «هیتلر هم در جریان جنگ جهانی دوم از سلاح شیمیایی استفاده نکرد تا بدین ترتیب هولوکاست را انکار کرده باشد!. پلوسی گفت: آنچه که اظهارات ناشیانه اسپایسر درباره تاریخ هولوکاست را بدتر میکند، این است که همزمان با تعطیلات هشت روزه به مناسبت عید پسح (عید یهودیان) مطرح شده است. وی افزود: شان اسپایسر باید اخراج شود و رئیسجمهور باید فورا اظهارات سخنگویش را رد کند. رژیم صهیونیستی به شدت روی مقامات آمریکایی نفوذ دارند.
اتریش
دی پرسه: رسانههای اتریشی از هرج و مرج در مرزهای خارجی اروپا به دلیل «تشدید کنترلهای مرزی» در این مناطق برای مقابله با بحران پناهندگان خبر میدهند. بعد از اجرای کنترلهای مرزی سختگیرانهتر در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا به منظور مقاله با بحران پناهندگان این مسئله به تراکم قابل توجه و زمانهای انتظار طولانی در این مناطق منجر شده است.