رئیسی در بیانیهای مطرح کرد
وضع موجود باید تغییر کند /برای مبارزه با فقر و تبعیض و فساد آمدهام
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در بیانیه رسمی برای ورود به انتخابات ریاستجمهوری تأکید کرد: مسئولیت دینی، ملی و انقلابی خود را حضور در صحنه یافتهام و این حضور فارغ از گروهبندیهای سیاسی رایج است.
در بخشی از این بیانیه آمده است: در حالی چهارمین دهه عمر نظام اسلامیمان سپری میشود که با وجود موفقیتها و پیشرفتهای امیدوارکننده، همچنان دردهای مزمن ساختاری و سنتهای نادرست مدیریتی مردم را رنج میدهد و دولت را از پاسخگویی به انتظارات مردم و تحقق اهداف قانون اساسی ناتوان ساخته است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزوده است: مردم میپرسند با وجود این همه منابع سرشار و سرزمین پرنعمت، استعدادهای متراکم انسانی و رهنمودهای روشن رهبر عزیز انقلاب، چرا وضع کشور چنین است و چرا ظرفیت مجموعههای داخلی به جای همافزایی برای حل مسائل کشور، صرف خنثیسازی یکدیگر و رقابتهای تخریبی میشود؟ آیا نمیتوان قفل رکود و بیکاری و انسداد در کسب و کار و آسیبهای اجتماعی ناشی از آن را گشود؟!
وی ادامه داده است: اینجانب به پشتوانه بیش از دو دهه تجربه مدیریتی در سطح کلان همچنین تعامل و نظارت و ساختارهای مختلف ملی و رویارویی مستقیم با مفاسد و نواقص موجود در سازمانها و دستگاههای مختلف اجرایی، نسبت به ریشههای مسائل کشور و گرفتاریهای مردم آگاهی و اشراف یافتهام و عمیقاً معتقدم این وضعیت قابل تغییر است و به مدد الهی بازگشت تحرک، نشاط و رونق به زندگی مردم وجود دارد.
ایران اسلامی
بن بست ندارد
حجت الاسلام رئیسی در این بیانیه آورده است: ایران اسلامی بنبست ندارد و کلید واقعی حل مشکلات حضور و اراده همه ما مردم برای تحول جدی در مدیریت اجرایی کشور است و گام اول در ایجاد این تغییر، تشکیل دولتی توانمند و آگاه است که برای خدمت به مردم و بازگرداندن کرامت به آنان و مبارزه با تبعیض، فقر و فساد شب از روز نشناسد.
وی افزوده است: با آنکه اکنون بیش از یک سال است مأموریت خدمت به مستضعفان و محرومان، زائران و مجاوران آستان قدس رضوی را وجهه همت خود قرار داده و این توفیق عظیم را غیرقابل قیاس با هر مقام مادی و معنوی دیگر میدانم، اما ملاحظه رنجها و گلایهمندیهای مردم و دعوت وسیع اقشار مختلف و نخبگان از این خادم خود برای حضور در عرصه انتخابات، راه هر گونه عافیتطلبی و ترجیح علایق شخصی را به روی اینجانب بسته است.
پاسخ
به دعوتهای پرشمار
در بخش دیگری از این بیانیه میخوانیم: اکنون با شناخت دقیق از ظرفیتهای عظیم انسانی و مدیریتی کشور و در پی دعوتهای پرشمار و محبتآمیز علمای گرانقدر، اقشار مختلف مردم و نخبگان و جوانان دلسوز، مسئولیت دینی، ملی و انقلابی خود را حضور در این صحنه یافتهام. هر چند تاکنون و طی سه دهه گذشته هیچ عزمی برای دستیابی به قدرت نداشتهام.
حجت الاسلام رئیسی در بخش دیگری از بیانیه خود افزوده است: این حضور با توکل به خدا و توسل به حضرت بقیهًْاللهالاعظم (روحی فداه) فارغ از گروهبندیهای سیاسی رایج و صرفاً با تأکید بر رعایت قانون، اخلاق، انصاف، صداقت با مردم و پرهیز از جنجال و سوءاستفاده از مقدسات و بیتالمال در رقابت انتخاباتی خواهد بود و معتقدم مردم صاحبان حقیقی سرنوشت کشور و انقلابشان هستند و آنانند که به واسطه فرصت دادن برای خدمت، بر مسئولان منت دارند.
وی تاکید کرده است: نجات کشور از بحرانهای پیشرو و بازگرداندن آسودگی خاطر به مردم، صرفاً با ایجاد تحول در مدیریت اجرایی، بکارگیری مدیران امین و قوی و حرکت آگاهانه براساس اهداف برنامهای جامع و همهجانبه که انشاءالله آن را در فرصت گفتوگوهای پیشرو با شما ارائه خواهم داد، ممکن خواهد بود.
در بخش پایانی این بیانیه تصریح شده است: ابراز محبت اقشار مختلف مردم، گروههای مختلف سیاسی و جبهه انقلاب اسلامی به این خادم امام هشتم(ع) نویدبخش امکان ایجاد انسجام و همدلی حداکثری میان تمامی علاقمندان به سرافرازی ایران و دلدادگان به آرمانهای انقلاب اسلامی، امام و شهدا برای تشکیل دولت جدیدی است که وضع کنونی را به نفع مردم و آینده درخشان ایران اسلامی تغییر دهد.
حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی در سال 1339 هجری شمسی در خانوادهای روحانی در محله نوغان مشهد مقدس به دنیا آمد.
انجام ماموریتهای ویژه قضایی در مناطق مختلف کشور با حکم امام خمینی(ره)، معاون اول قوه قضائیه به مدت ده سال، ریاست سازمان بازرسی کل کشور به مدت ده سال، دادستان انقلاب اسلامی تهران، اولین دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور، دادستان انقلاب اسلامی استان همدان، عضو هیئت عالی گزینش کشور و مشارکت در تاسیس دفاتر حزب جمهوری اسلامی در جنوب خراسان به دستور آیتالله شهید بهشتی از جمله مسئولیتهایی است که حجتالاسلام رئیسی تا به حال عهدهدار آنها بوده است.
دادستان کل ویژه روحانیت با حکم رهبر معظم انقلاب، دادستان کل کشور، عضویت در هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، رئیس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران و نماینده مردم استان خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری از دیگر مسئولیتهای حجتالاسلام رئیسی بوده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی 17 اسفند سال 1394 در حکمی حجتالاسلام سیّد ابراهیم رئیسی را به تولیت آستان قدس رضوی علیهالسلام منصوب کردند.