kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۰۵۴۲
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۹

287 هزار نفر برای شوراهای شهر و روستا نامزد شدند

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: ۲۸۷‌هزار و ۴۲۵‌ نفر در پنجمین دوره انتخابات شوراها نام‌نویسی کردند که ۵۴ هزار و ۸۸۸ نفر آنان برای شوراهای شهر و ۲۳۲ هزار و ۵۳۷ نفر دیگر برای شوراهای روستا بود که در مقایسه با دوره قبل ۱۴درصد افزایش یافته است.


به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور؛ علی‌اصغر احمدی؛ معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور، در نشست خبری با حضور رسانه های مختلف، گزارش وضعیت نهایی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را اعلام کرد.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اعلام آمار نهایی ثبت‌نام در پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا براساس اطلاعاتی که وارد سامانه شده از ثبت‌نام 287 هزار و 425 نفر در مدت یک هفته‌ای اعلام داوطلبی خبر داد.
احمدی با یادآوری ثبت‌نام حدود 256 هزار نفر در دوره قبل این انتخابات در سال 92، از رشد 14 درصدی ثبت نام این دوره از انتخابات شوراها نسبت به دوره قبل خبر داد.
رئیس ستاد انتخابات کشور در این نشست خبری گفت: از ابتدای ثبت‌نام تا ساعت 24 یکشنبه ششم فروردین ماه، 287425 نفر شامل 17885 خانم معادل 6/3 درصد و 269540 آقا معادل 93/7 درصد ثبت‌نام و برای حضور در انتخابات شوراها اعلام آمادگی کردند.
وی در مورد آمارکل ثبت‌نام داوطلبان برای شورای اسلامی تهران، ری و تجریش گفت: کل داوطلبان شرکت در پنجمین انتخابات شورای شهر تهران 3000 نفر هستند که شامل 523 خانم و 2477 نفر آقا می‌باشد.
آغاز استعلامات
 از مراجع چهارگانه
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه از روز هفتم فروردین مجموع هیئت‌های اجرایی کار استعلامات از مراجع چهارگانه را انجام خواهند داد، گفت: مراجع چهارگانه به مدت 10 روز فرصت خواهند داشت که پاسخ استعلامات را به مراکز ما اعلام کنند. طبق قانون هیئت‌های اجرایی بخش اگر لازم دانستند استعلام را می‌گیرند و الزام به استعلام نخواهند داشت.
احمدی با بیان اینکه از 17 تا 23 فروردین هیئت‌های اجرایی بررسی‌ صلاحیت‌ها را انجام می‌دهند، گفت: پس از آن در یک روز و آن ‌هم 24 فروردین هیئت‌های اجرایی بخش مجموعه تصمیماتشان را به هیئت نظارت بخش و در مراکز فرمانداری به هیئت نظارت شهرستان تحویل می‌دهند.
وی اضافه کرد: این دو هیئت نظارت به مدت 7 روز از 25 تا 31 فروردین فرصت دارند بررسی نهایی را انجام دهند. اول اردیبهشت ماه نیز نتایج را به فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها خواهند داد و دوم اردیبهشت نتیجه نهایی تأیید یا رد صلاحیت‌شدگان به داوطلبان ابلاغ می‌شود.
معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: داوطلبانی که در این مرحله تأیید می‌شوند، در مرحله بعدی نباید رد صلاحیت شوند و داوطلبانی که رد صلاحیت می‌شوند 4 روز فرصت شکایت دارند. کسانی که در روستا صلاحیت‌شان رد میِ‌شود به هیئت نظارت شهرستان شکایت می‌کنند و کسانی که داوطلب شورای شهر هستند و رد صلاحیت شده‌اند به هیئت نظارت استان شکایت می‌کنند.
احمدی ادامه داد: 10 روز فرصت، یعنی از 7 تا 16 اردیبهشت برای رسیدگی به شکایات در هیئت نظارت شهرستان و استان وجود دارد، روز 17 اردیبهشت نیز نتایج نهایی مجدد به فرمانداری و بخشداری‌ها برمی‌گردد و فرصت انتشار آگهی ایجاد می‌شود که فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها لیست تأییدشده نهایی را از 18 تا 20 اردیبهشت آگهی می‌کنند.
وی اضافه کرد: از 21 اردیبهشت به مدت 7 روز تا 27 اردیبهشت تبلیغات داوطلبان تأیید شده آغاز می‌شود. 28 اردیبهشت تبلیغات ممنوع است و روز 29 اردیبهشت روز اخذ رأی خواهد بود.