کد خبر: ۳۱۰۳۴۶
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۷

 سازمان جاسوسی آمریکا تصاحب «گرینلند» را رسماً کلید زد!

 
 
سرویس خارجی-
گزارش رسانه‌های آمریکایی حاکی‌ است، سازمان‌های جاسوسی این کشور جمع‌آوری اطلاعات برای اجرای طرح تصاحب جزیره «گرینلند» را رسماً آغاز کرده‌اند.
ترامپ از روزی که برای بار دوم وارد کاخ‌سفید شد، بارها خواستار الحاق کانال پاناما، کانادا و‌ گرینلند به آمریکا شده است. به گفته نزدیکان ترامپ، وی معتقد است قدرت‌های بزرگ اگر به دنبال تصاحب سرزمین‌های جدید نباشند خواهند مُرد! به همین دلیل وی در تلاش است وسعت سرزمینی آمریکا را افزایش دهد. ترامپ طی این مدت حتی استفاده از نیروی نظامی برای تصاحب گرینلند را تکذیب نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی ماه مارس (اسفند) در کنگره گفت: «ما به گرینلند برای امنیت ملی و حتی امنیت بین‌المللی نیاز داریم و در حال همکاری با همه طرف‌های مرتبط هستیم تا آن را به دست آوریم و به هر طریق ممکن، این جزیره را خواهیم گرفت.»
گزارش‌های جدید حاکی است آمریکا در حال افزایش تلاش‌های برای جمع‌آوری اطلاعات در مورد گرینلند است؛ اقدامی که به گفته دو منبع آگاه، دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا را وارد کارزار ترامپ برای تصاحب این جزیره کرده است. «وال‌استریت ژورنال» در گزارش خود به نقل از چند مقام بلندپایه خبر داد که تحت‌نظر مدیر اطلاعات ملی این کشور تولسی گابارد، هفته گذشته پیامی با عنوان «تأکید بر جمع‌آوری اطلاعات» برای رؤسای آژانس‌های اطلاعاتی این کشور صادر شد. در این پیام از آنها خواسته شده که اطلاعات بیشتری درباره «جنبش استقلال‌طلبی گرینلند» و نگرش مردم این جزیره نسبت به استخراج منابع توسط آمریکا به دست آورند. در این پیام محرمانه، از آژانس‌هایی که ابزارهایی چون ماهواره‌های جاسوسی، شنود ارتباطات و جاسوسان میدانی دارند، خواسته شده افرادی را در گرینلند و دانمارک شناسایی کنند که از اهداف آمریکا برای این جزیره حمایت می‌کنند. بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال، این دستور، یکی از نخستین گام‌های عملی دولت ترامپ در جهت تحقق تمایلش برای تصاحب گرینلند است. به گفته یک مقام پیشین اطلاعاتی آمریکا و یک افسر ارشد سابق اطلاعاتی که بر اروپا متمرکز بوده، جزیره‌ قطبی گرینلند با جمعیتی حدود ۵۶هزار نفر به‌طور سنتی هدف اصلی جمع‌آوری اطلاعات توسط نهادهای اطلاعاتی آمریکا نبوده است. جدای از گرینلند، ترامپ در فکر تصاحب کشور کانادا نیز هست. دیروز رسانه‌ها نوشتند نخست‌وزیر جدید کانادا در نخستین دیدار خود با ترامپ اظهار داشته است «کانادا برای فروش نیست. هرگز فروخته نخواهد شد». ترامپ نیز در واکنش گفته است: «هرگز نگو هرگز!»
نظم قدیمی تمام شد
«فایننشال‌تایمز» هم در گزارشی به نابودی نظم جهانی در نتیجه اقدامات ترامپ پرداخته و با اشاره به این که نظم قدیمی اقتصاد جهانی مرده، نوشته است: چین و اروپا باید به‌دنبال راه‌حل‌های تازه‌ای برای ایجاد نظمی جدیدی در اقتصاد باشند. به گزارش ایرنا از این روزنامه آمریکایی، رویکرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا نه‌تنها از نظر فکری بی‌انسجام است، بلکه برای هر نظم جهانی مبتنی بر همکاری، مرگبار محسوب می‌شود. در همین حال برخی بر این باورند که فروپاشی چنین «جهانی‌گرایی» حتی مطلوب است. وال‌استریت ژورنال در گزارش خود تاکید کرده است که این دیدگاه که جهانی تحت سلطه قدرت‌های بزرگ و غارتگر می‌تواند بهتر باشد، تصوری احمقانه است. با این حال، در حالی که حمایت‌گرایی ترامپ باید شکست بخورد، مرکانتیلیسم (تجارت‌گرایی) چینی نیز نباید پیروز این جنگ اقتصادی شود؛ چرا که این رویداد نیز مشکلات بزرگی را برای جهان ایجاد کرده است. در پایان این گزارش آمده است که نظام اقتصادی جهانیِ تحت رهبری آمریکا دیگر کارآمد نیست. جهان و به ویژه چین و اروپا باید به دنبال راه‌حل‌های تازه برای تنظیم اقتصاد جهانی باشند.