kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۷۳۷
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۳
گزارشی از متن و حواشی اولین نشست خبری وزیر ارشاد دولت چهاردهم

انتقاد اهالی رسانه‌ از برخی انتصابات در وزارت ارشاد (اخبار ادبی و هنری)

 
 
 
اولین نشست خبری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم درحالی برگزار شد که پربسامدترین پرسش از سوی اهالی رسانه در این نشست، انتقاد از انتصاب برخی معاونین وزیر بود.
به گزارش خبرنگار کیهان، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم که با آغاز فعالیت دولت چهاردهم، مجددا سکان این وزارتخانه را برعهده گرفت، طی نشستی که روز گذشته (یکشنبه 23 دی) برگزار شد، پاسخگوی پرسش خبرنگاران بود. 
در این نشست که نمایندگان اکثر رسانه‌ها از طیف‌های مختلف حضور داشتند، پرتکرارترین پرسش مطرح شده، انتقاد از عملکرد برخی معاونین، به ویژه معاون هنری وزارت ارشاد (نادره رضایی) بود. تا آنجاکه حتی خبرنگار روزنامه سازندگی هم از معاونین هنری و سینمایی وزارت ارشاد در دولت چهاردهم انتقاد کرد. با توجه به تعداد زیاد خبرنگاران و پایان سقف زمان نشست، فرصتی برای برخی خبرنگاران که سؤالات خود را بپرسند نشد، اما براساس پیگیری خبرنگار کیهان، برخی از بازماندگان از طرح سؤال، قصد پرسش درباره همین موضوعات را داشتند. سیدعباس صالحی نیز در واکنش به این سؤالات سعی داشت با پاسخ‌های نرم و دیپلماتیک، هر دوطرف را به پرهیز از حواشی و توجه به قانون دعوت کند. 
اما وزیر فرهنگ در پاسخ به یکی از این سؤالات با لحنی کنایه‌آمیز‌، معاون هنری خودش را نواخت؛ آنجاکه مقابل سؤالی درباره برخی قانون‌گریزی‌ها و هنجارشکنی‌ها در معاونت هنری، تصریح کرد: برداشت من این است که وزارت فرهنگ و هر دولتمردی- حتی اگر زن باشد- وقتی در دامنه دولت قرار می‌گیرد باید رعایت قانون را بکند. قانون مانند آداب اجتماعی در حوزه عرف است و اگر این آداب شکسته شوند مناسبات گرفتار اختلال می‌شوند. آداب اجتماعی مبنای ارتباط اجتماعی هستند و قانون نیز مبنای دولتمردان با جامعه است و هرکسی در فضای دولت قرار می‌گیرد یا نباید وارد این حیطه شود و اگر پذیرفت باید این چارچوب قانون را بپذیرد.هم من به عنوان وزیر فرهنگ و همه کسانی که همراه ما هستند باید قوانین را رعایت کنند، هرچند که به آن اعتراض داشته باشیم. دوستان با برخی از تخلفات برخورد کردند؛ اما قرار نبوده همه این موارد علنی و عمومی ‌شود.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره حاشیه‌سازی معاون هنری هم توضیح داد: تلاش می‌کنیم حاشیه نسازیم و حاشیه‌سازی هم نکنیم. گاهی اوقات اتفاقاتی رخ می‌دهد که در مدار حاشیه پیش می‌رود. من اول به خودم این توصیه را دارم چرا که کار برای متن بسیار است و نباید گرفتار حاشیه باشیم. در فاز بعدی باید جلوی حاشیه‌سازی را بگیریم چرا که حاشیه‌سازی رسانه‌ای به اندازه حاشیه‌سازی مدیریتی مضر است و فضا را به سمتی می‌برد که پایان‌ناپذیر است. باید دو طرف مواظبت کنند که حاشیه نسازیم.
وزیر فرهنگ همچنین درباره برخی انتصابات در این وزارتخانه هم بیان کرد: نگاه ما جوانگرایی بود و اینکه افرادی باشند که اهل نظر و اندیشه هستند. برداشت من این است که تغییرات فناورانه ما را نیازمند نگاه تحولی کرده است. با توجه به نسل امروز باید فاصله سنی کمتر باشد با نسلی که مخاطب اصلی و آینده‌ساز حوزه اجتماعی ما هستند. من تا آخرین لحظات مقاومت کردم که در این مسند قرار نگیرم اما وقتی مسئولیت را پذیرفتم به تمام معنا کار را جدی گرفتم. ممکن است انتخاب‌ها اشتباه باشد اما مبنایی داشته و براساس آن پیش رفته است.
صالحی از ارائه برنامه‌های چهارگانه وزارت فرهنگ به مجلس خبر داد و گفت: در مورد میزان اجرائی شدن برنامه‌های چهارگانه ارائه شده به مجلس شورای اسلامی قصد دارم گزارشی ارائه دهم؛ در زمینه مردمی‌سازی فرهنگ و عدالت فرهنگی باید درنظر داشته باشیم حوزه فرهنگ حوزه مردم است و مردم باید در آن به شکل متعادل و عادلانه حضور داشته باشند. کارهایی در این حوزه انجام شده است که بخشی از آن بر چشم‌انداز‌هایی که از قبل داشتیم مبتنی است و بخشی هم اصلاح شده است.
وی در مورد شفافیت افزود: یکی از اقدامات ما در دولت دوازدهم که به عدالت کمک جدی می‌کرد موضوع شفافیت بود، به این معنا که مردم تصویر درستی از خدمات داشته باشند مجددا در این دوره کمیته شفاف‌سازی راه افتاده است و ۲۰۰ سند در آن بارگذاری شده است. به نظر می‌رسد اگر بتوانیم در پشت دیوار شیشه‌ای قرار بگیریم ایمن‌تر هستیم؛ شیشه‌ها ایمن‌تر از دیوارها هستند.