kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۷۸۵۸
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۷
یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد

شناسایی فرارهای مالیاتی با پردازش داده‌ها و اطلاعات مالی

 
 
 
یک کارشناس اقتصادی و امور مالیاتی گفت: ریشه شناسایی فرارهای مالیاتی هوشمندسازی با پردازش داده به اضافه اطلاعات مالی و اقتصادی افراد است. در این مسیر سامانه‌های متعدد راه‌اندازی شده است که باید تکمیل شود تا جلوی فرارها گرفته شود.
به گزارش ایرنا، «سیاوش غیبی‌پور» با اشاره به شایعه سرکشی به حساب‌های عموم مردم برای مالیات ستانی اظهار داشت: مسیر هوشمندسازی در سازمان امور مالیاتی اجرا شده است که باید کامل شود. یکی از بزرگ‌ترین راه‌های فرار مالیاتی تراکنش‌های مالی است.
وی افزود: افرادی که دارای پرونده‌های مالیاتی هستند طبق قانون مالیات‌های مستقیم و مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر آن، باید اطلاعات مالی و اقتصادی، اسناد و صورت حساب‌ها را برای رسیدگی محاسبه به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند. سازمان مالیاتی نیز موظف به رسیدگی حساب‌های شرکا و اشخاص حقیقی و حقوقی است تا بر اساس درآمدها، مالیات واقعی وصول شود.
کارشناس اقتصادی و امور مالیاتی بیان داشت: وظیفه بانک مرکزی است تا از حساب‌های افرادی که دارای پرونده مالیاتی و یا حساب‌های مشکوک هستند خروجی بگیرد و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد. سپس این مستندات در کمیته مبارزه با پولشویی مورد بررسی قرار می‌گیرد و از فرد درخواست می‌شود تا مستندات را ارائه و از خود دفاع کند. پس از آن مالیات‌ستانی صورت می‌گیرد؛ این‌گونه نیست که همه مردم نگران بررسی حساب‌ها باشند.
غیبی‌پور با اشاره به ترفندهای فرار مالیاتی گفت: ایجاد شرکت‌های صوری و تودرتو، عدم استفاده از کارتخوان، اجاره کارت‌های بازرگانی، استفاده از حساب‌های شخصی به جای تجاری، اجاره حساب‌ها، اجاره شماره کارت‌ها، دریافت پول نقد و سایر موارد از مهم‌ترین راهکارهای فرار مالیاتی است که در جامعه وجود دارد. 
کارشناس اقتصادی و امور مالیاتی بیان داشت: عده‌ای برای اینکه مشمول پرداخت مالیات نشوند اقدام به استفاده از ترفندهای فرار مالیاتی می‌کنند. گاهی معاملات زیرزمینی صورت می‌گیرد که در مقابل آن معامله‌کنندگان سکه، طلا و ارز دریافت می‌کنند بدون اینکه مالیات پرداخت کنند.
گفتنی است در روزهای گذشته خبری مبنی بر اینکه دولت چهاردهم قصد سرکشی به حساب‌های بانکی مردم را دارد، در فضای مجازی و شبکه‌ها منتشر شد.
این در حالی است که «عبدالناصر همتی» وزیر اقتصاد روز چهارشنبه ۲۵ مهر در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره حاشیه‌های پیش آمده درخصوص اجرای مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم گفت: اتصال سازمان امور مالیاتی به حساب‌ها هیچ اشکالی ندارد، اما دانه درشت‌ها حرف بدی زده بودند و گفتند که دولت می‌خواهد دست به حساب مردم ببرد. اصلا چنین چیزی نیست و دولت با حساب مردم کاری ندارد.
وی تاکید کرد که سازمان امور مالیاتی به موجب قانون در برنامه هفتم توسعه، موظف است اطلاعات مربوط به بانک‌ها، شهرداری‌ها و غیره را به صورت برخط داشته باشد و این اقدام برای جلوگیری از فرار مالیاتی است، نه دخالت در امور مردم.