kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۱۷۱۱
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
سازمان غذا و دارو:

تبلیغات فروش فرآورده‌های دفع پشه ناقل «تب دنگی» غیرواقعی است

 
 
 
سازمان غذا و دارو با اشاره به تبلیغات غیرواقعی فرآورده‌های دافع حشرات، اعلام کرد: بهترین روش برای جلوگیری از کاهش خطر ابتلا به بیماری تب دنگی، محافظت در برابر نیش پشه آلوده است.
به گزارش وبدا، سازمان غذا و دارو درخصوص تبلیغات اغواگرانه دافع حشرات به‌ویژه پشه آئدس در فضای مجازی، اعلام کرد: این فرآورده‌ها که به صورت انواع روغن‌های گیاهی و سایر محصولات و با ادعای مشابه عرضه می‌شوند، فاقد مستندات علمی موثق هستند.
در این اطلاعیه تأکید شده است: بهترین روش برای جلوگیری از کاهش خطر ابتلا به تب دنگی محافظت از خود در برابر نیش پشه آلوده با روش‌های استفاده از لباس‌های پوشیده، مجهز کردن پنجره‌ها به توری است؛ ضمن آنکه استفاده از محصولات مواد دافع حشرات مانند پشه می‌تواند خطر ابتلا را کاهش دهد.
سازمان غذا و دارو همچنین با اشاره به ورود محصولات جدید با مجوز سازمان غذا و دارو برای دفع پشه آئدس تأکید کرد: در حال حاضر محصولات دفع‌کننده حشرات در اشکال اسپری، استیک، لوسیون با ماده موثره deet در داروخانه‌ها و مراکز معتبر در دسترس هستند.
این سازمان یادآور شد: با توجه به شرایط کنونی بر اساس هماهنگی‌های انجام شده با کارخانه‌های تولید‌کننده، محصولات جدیدی در این زمینه به زودی وارد بازار خواهد شد؛ بدیهی است تمامی اقلام مورد تأیید سازمان غذا و دارو در داروخانه‌ها و مراکز معتبر در دسترس عموم قرار دارند و استفاده از محصولات فاقد مجوز بهداشتی به دلیل عدم اطمینان از ایمنی و کارایی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.
برنج طلایی فیلیپینی تراریخته 
وارد کشور نشده است
خبر دیگر اینکه، مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نیز درمورد ماجرای برنج‌های وارداتی فیلیپینی توضیح داد.
به گزارش تسنیم، عبدالعظیم بهفر با اشاره به اینکه تنها محصولات تراریخته وارداتی شامل دانه‌های روغن کلزا، پنبه دانه، ذرت و سویاست، گفت: تمامی برنج‌های وارداتی به کشور که از مبادی قانونی وارد می‌شوند در هنگام ترخیص از نظر ایمنی، سلامت و وضعیت تراریختگی (تغییر ژنتیکی یافته) مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و تاکنون هیچ نوع برنجی با عنوان برنج طلایی فیلیپینی تراریخت وارد کشور نشده است.
بهفر افزود: براساس قانون ابلاغی تمامی کارخانه‌های تولید مواد غذایی موظف هستند محصولاتی که در فرآیند تولید از دانه‌های روغن کلزا، پنبه دانه، ذرت و سویای تراریخته تولید شده را با درج عبارت «تراریخته» روی بسته‌بندی برای مصرف‌کننده مشخص کنند.
وی با بیان اینکه برنج‌های وارداتی به کشور، عمدتاً از منابع کشور‌های هند و پاکستان هستند، اظهارداشت: طبق مقررات سازمان غذا و دارو منابع برنج‌های وارداتی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و پس از ثبت، مجوز ورود برای محموله از منابع ثبت شده صادر می‌شود.بدیهی است در هنگام ترخیص تمامی فراورده و یا مواد اولیه خوراکی از محموله نمونه‌برداری شده و طبق ضوابط و مقررات ملی کشور از نظر شاخص‌های ایمنی و سلامت مورد آزمون قرار می‌گیرند.