امارات
سیل و آبگرفتگی در دبی ادامه دارد
بارشهای سنگین در روزهای گذشته باعث بروز اختلالات گسترده در برخی کشورهای منطقه، از جمله امارات شده است.
به گزارش خبرگزاری میزان، بارش باران سیلآسا باعث مسدود شدن بزرگراههای دبی شده و از مسافران خواسته شد تا از مراجعه به فرودگاه اجتناب کنند. به گفته مرکز ملی هواشناسی امارات، این کشور روز سهشنبه، ۲۸ فروردین شاهد بارش بیسابقهای با ۲۵۴ میلیمتر (۱۰ اینچ) در العین طی کمتر از ۲۴ساعت بود. این بیشترین بارش ثبتشده در امارات از زمان آغاز ثبت بارشها در سال ۱۹۴۹ بود.
اگرچه بارندگیهای شدید تا اواخر روز سهشنبه کاهش یافت، اما اختلالات دیروز، چهارشنبه نیز ادامه یافت و خطوط هوائی امارات با تعلیق و تعویق پروازها مواجه بودند.
فرودگاه بینالمللی دبی، یکی از شلوغترین فرودگاههای منطقه، اعلام کرد که در پی بارندگیها که باعث تأخیر یا تغییر مسیر پروازها شد، با اختلالات قابلتوجهی مواجه شده است.
به گزارش ایسنا، بارش شدید باران روز سهشنبه در دبی امارات منجر به جاری شدن سیلاب و آبگرفتگی در بزرگراهها و فرودگاه بینالمللی آن شد.
بارندگی در دبی به قدری شدید بود که فعالیتهای معمول در فرودگاه این شهر را به مدت ۲۵ دقیقه متوقف کرد. تصاویری که در رسانههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است، هواپیماهایی را نشان میدهد که در میان آبگرفتگی فرودگاه قادر به حرکت نیستند.
به گزارش آسوشیتدپرس که به دادههای هواشناسی جمعآوری شده در فرودگاه بینالمللی دبی استناد میکند، این شهر ظرف ۲۴ساعت به اندازه یک سال و نیم بارندگی داشته است.
دولت امارات قبل از بارندگی شدید هشدارهایی صادر کرده و از مردم خواسته بود در خانه بمانند و فقط در موارد ضروری منازل خود را ترک کنند. همچنین مقامات این کشور دورکاری کارمندان را نیز اعلام کردهاند.
به گزارش سیانان، بارانی که دبی را زیر آب فرو برد، با یک سامانه طوفانی بزرگتر همراه است که شبهجزیره عربستان را طی میکند و در خلیج عمان حرکت میکند. همین سیستم شدید آب و هوائی منجر به وقوع طوفان و سیل در عمان شد.
یکی از کارشناسان آب و هوائی نیز گرمایش جهانی را به عنوان پشتوانه بارندگیهای غیرعادی نسبت میدهد. وی گفت: به احتمال زیاد باران مرگبار و مخرب در عمان و دبی به دلیل تغییرات آب و هوائی ناشی از فعالیتهای انسان شدیدتر شده است. مقامات کشور عمان هم گفتند که آمار مرگ بر اثر سیلهای ناگهانی در این کشور به ۱۸ نفر رسیده و برخی همچنان مفقود هستند. در روز ۱۴ آوریل (۲۶ فروردین) سرویس یک مدرسه در پی سیل دچار سانحه شد و ۱۰ دانشآموز ۱۰ تا ۱۵ساله جانباختند.
تصاویر در بحرین هم خودروهایی را نشان میدهد که در جادههای سیلزده گیر کردهاند.
کارشناسان دیگری هم این آبوهوای غیرعادی را به تغییر اقلیم نسبت میدهند و میگویند که با گرمتر شدن سیاره طوفانهای قدرتمند بیشتر و بیشتر روی خواهند داد.
در یک هفته اخیر روسیه و قزاقستان، افغانستان هم شاهد جاری شدن سیلهای شدید بودند.