kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۴۷۱۱
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۹
با رونمایی از نخستین محصول بومی

ایران به جمع 5 کشور سازنده راکتورهای تولید متانول پیوست

 
 
 
ایران با رونمایی و تحویل نخستین راکتور 
فوق سنگین بومی تولید متانول به جمع پنج کشور سازنده این نوع راکتورها پیوست.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی صندوق ذخیره فرهنگیان، راکتورهای تولید متانول، برای نخستین بار در ایران و به دست مهندسان و متخصصان شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان تولید شد. در فاز نخست، دو دستگاه از این راکتورهای غول پیکر تحویل شرکت پتروشیمی دنا از دیگر شرکت‌های متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان تحویل شد.
ساخت این راکتورهای عظیم، ایران را به جمع پنج کشور سازنده راکتورهای تولید متانول وارد کرد. همچنین علاوه‌بر میلیونها دلار صرفه‌جویی ارزی، باعث شکسته شدن انحصار تولیدکنندگان اروپایی، تقویت دانش بومی در دوره تحریم و بی‌نیازی به طرفهای خارجی شده است.
«محسن احمدی»؛ مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در آیین رونمایی و تحویل راکتورهای
فوق سنگین تولید متانول گفت: یکی از دستاوردهای مهم ساخت راکتورهای فوق سنگین توسط گروه صنعتی ماشین‌سازی اراک، خنثی کردن تحریم‌ها و بی‌نیازی از شرکت‌های خارجی است.
وی افزود: طراحی و ساخت تجهیزات فوق حساس راکتور سنتز قبلا در انحصار شرکت دانمارکی تاپسویی و سازندگان اروپایی بود که پس از اعمال تحریم‌های ظالمانه، شرکت تاپسویی اقدام به متوقف کردن ساخت این تجهیزات کرد. با عزم و اراده و توان مهندسان شرکت ماشین‌سازی اراک، تولید این راکتورها برای نخستین بار در کشور انجام شد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه ماشین‌سازی اراک نماد یک شرکت دانش‌بنیان در کشور است، تصریح کرد: پس از اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشور، در اکثر حوزه‌ها علی‌الخصوص صنعت پتروشیمی، شرکت‌های خارجی اقدام به متوقف کردن تحویل یکی از کلیدی‌ترین تجهیزات واحدهای متانول به نام راکتورسنتز کردند.
احمدی افزود: همچنین بالغ بر ۷۰۰ میلیون دلار در فاز ۱۴ پارس جنوبی با ماشین‌سازی قرارداد بسته شد و این پروژه بدون تاخیر حتی دو سال زودتر از موعد مقرر تحویل شد.
  صادرات ۳۰ میلیون دلاری تراکتور
به‌گزارش تسنیم، «محمد موسوی»؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در آیین رونمایی و تحویل نخستین راکتورهای بومی فوق سنگین تولید متانول اظهار داشت: اکنون مصرف تجهیزات پزشکی در کشور سه میلیارد دلار است که تولید یک میلیارد دلار تجهیزات پزشکی توسط 1500 شرکت ایرانی انجام می‌شود.
او تصریح کرد: سال 80 برآوردها بر این بود که برای فازهای پارس جنوبی جوشکار فیلیپینی آورده شود در حالی که در فاز 14 پارس جنوبی به عنوان ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی بالغ بر 70 درصد تجهیزات توسط کارگران و متخصصان ایرانی انجام شد.
معاون وزیر صمت افزود: اتفاق بزرگی توسط دولت در کشور رقم خورده است. به عنوان مثال، زمانی کار را در این دولت تحویل گرفتیم که 65 هزار نفر در صف تراکتور بودند اما اکنون تولید تراکتور از 23 هزار به 33 هزار و امسال به 35 هزار دستگاه رسیده است. امسال 30 میلیون دلار صادرات تراکتور داشتیم و شاهد‌یم اتفاقات بزرگی در شرکت هپکو رقم خورده و مسائل کارگری به خوبی حل شده است. ریل‌گذاری اصلی دولت سیزدهم بازارهای صادراتی است. الان عضویت در بریکس و امضا با اوراسیا انجام شده و اوراسیا سالانه 350 میلیارد دلار واردات دارد.