محتوا در بازیهای رایانهای مغفول مانده است (اخبار ادبی و هنری)
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: موضوعات محتوایی و بحثهای عمیق فکری به عنوان یکی از بخشهای جذاب صنعت بازی، در کشور مغفول مانده است.
اولین نشست هماندیشی رویداد «بازی آرا» با حضور محمدامین حاجیهاشمی مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای و جمعی از بازیسازان و پژوهشگران حوزه مطالعات بازی برگزار شد. حاجیهاشمی در این نشست بر ضرورت پرداختن به محتوا در تولید بازیهای ایرانی تاکید کرد و گفت: دغدغه ما برای طراحی رویداد بازی آرا این بود که موضوعات محتوایی و بحثهای عمیق فکری به عنوان یکی از بخشهای جذاب صنعت بازی، در کشور مغفول مانده است.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: بازی ظرفیت بالاتری نسبت به سینما و پویانمایی دارد. در ایران بازیهای خوبی ساخته شده، اما بهخوبی بازنمایی و بازتاب داده نشده است. شاید ما برای والدین توضیح ندادیم که ظرفیتهای بازی چیست. ما «GAME» را به بازی تقلیل دادهایم. لازم است این بحث برجسته شود که «GAME» بازی نیست. بلکه ابزار حرف زدن با جامعه است. بخش مهم آن رسانه و هنر است و آن را بهعنوان اپلیکیشن نبینیم. در دهه ۹۰ به اقتضای موضوع روز و اقبال مخاطب، بازیسازان از این ابزار برای ساخت بازیهایی در حوزه مقاومت، سوریه و شهید حاج قاسم سلیمانی استفاده کردند. در مقطعی موضوع زبان فارسی مورد توجه بازیسازان قرار گرفت و بازیهایی با این موضوع ساخته شد. در برههای دغدغه دوستان بازیساز درخصوص معرفی فرهنگ ایرانی برای مخاطب خارجی منجر به تولیداتی شد.
حاجیهاشمی ادامه داد: در حال حاضر یکی از دغدغههای کشور موضوع خانواده و جمعیت است. سال گذشته طرحهایی در این حوزه به بنیاد ارائه شد که بسیار سطحی و ساده به مسئله پرداخته شده بود. در جشنوارهای در آمریکا برای بهترین بازیهای بخش خانواده جوایزی را اختصاص میدهند. آن وقت چرا ما باید این موضوع را در حد یک اسم و نشان دادن یک خانواده تقلیل دهیم؟
وی در پایان درباره اهمیت تولیدات محتوایی برای مخاطب خارجی گفت: خاطرم هست در رویدادی بینالمللی که بنیاد ملی بازیهای رایانهای برگزار کرد، بازی «خاله قزی» و «دهقان بدو» که به داستانهای ایرانی میپرداخت مورد توجه و انتخاب داوران خارجی رویداد قرار گرفت. از ابزار بازی میتوان برای طرح مسایل روز استفاده کرد. الان موضوع غزه بحث روز جامعه جهانی است. لازم است به لایههای عمیق، عاطفی و رشادتهای این مسئله پرداخته شود. این موضوع مهمی است و در دنیا مخاطب دارد و ما باید به اندازه خودمان به آن بپردازیم. ما باید در برابر اتفاقات روز با بیان هنری حرفهایمان را منتقل کنیم.