اعتصاب خودروسازان آمریکا 46 روزه شد
سرویس خارجی-
اعتصاب هزاران کارگر کارخانههای شرکتهای بزرگ خودروسازی آمریکا که به مدت 46روز ادامه پیدا کرده، گستردهتر شده است.
در حالی که بایدن تمام وقت خود را درگیر سیاست خارجی و حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه کرده است. گزارشها در داخل این کشور از گسترش اعتصاب تاریخی شرکتهای بزرگ خودروسازی این کشور در اعتراض به شرایط کاری حکایت دارد. گزارش رسانههای این کشور مثل آسوشیتدپرس حاکی است اتحادیه کارگران خودروسازی آمریکا روز یکشنبه یک مرحله دیگر اعتصابات کارگران این صنعت را با هدف گرفتن یک کارخانه دیگر شرکت مشهور «جنرال موتورز» گسترش داد. بر اساس این گزارش کارگران کارخانه جنرال موتورز در شهر «اسپرینگ هیل» ایالت تنسی آمریکا، بزرگترین کارخانه این شرکت در آمریکای شمالی، به اعتصابهای کارگران خودروسازی آمریکا در اعتراض به شرایط حقوق و قرارداد کاری خود پیوستند.
به گزارش فارس به نقل از «آسوشیتدپرس» حدود 4000 کارگر این کارخانه به جمع 18000 کارگر کارخانههای دیگر جنرال موتورز در تگزاس، میشیگان، میسوری و تنسی که در اعتصاب به سر میبردند ملحق شدند. اتحادیه کارگران خودروسازی آمریکا توضیحی درباره اینکه چرا تصمیم به گسترش این اعتصاب بعد از گذشت 46 روز از شروع آن گرفته ارائه نکرده است. اعتصاب در این کارخانه با توجه به این که به تولید موتورها برای کارخانههای دیگر و چند مدل خودروی مهم میپردازد فشار چشمگیری را به جنرال موتورز وارد خواهد کرد.
«اریک گوردون»، استاد دانشگاه میشیگان آمریکا ارزیابی کرد: «اعتصاب کارگران کارخانه اسپرینگ هیل تاثیر خیلی بزرگی بر تولیدات جنرال موتورز میگذارد به نحوی که احتمالا این کارخانه فورا بخواهد با معترضان توافق کند در غیر این صورت باید بخش عمده تولیداتش را تعطیل کند.» این اتحادیه خواستار به نتیجه رساندن مذاکراتش با مقامات سه شرکت خودروسازی بزرگ آمریکا شامل فورد، استلانتیس و جنرال موتورز بر سر شرایط قرارداد کارگران است. «شاون فین»، رئیساتحادیه کارگران صنعت خودروسازی آمریکا گفت، از بابت «اقدام غیرضروری و غیرمسئولانه مقامات جنرال موتورز در مخالفت با انعقاد قرارداد منصفانه متاسف است»
بر اساس این گزارش حدود 14000 کارگر متعلق به دو کارخانه مونتاژ شرکت استلانتیس در میشیگان و اوهایو و چند مرکز توزیع قطعات در سراسر آمریکا نیز در اعتصاب به سر میبرند. این شرکت سازنده خودروهای «جیپ» و «رام» است.
گفتنی است اعتصاب بیسابقه کارگران صنعت خودروسازی آمریکا از روز 15 سپتامبر (24 شهریور 1402) با شرکت گروههایی از کارگران سه شرکت فورد، استلانتیس و جنرال موتورز در پی منقضی شدن قراردادهای این شرکتها اجرا شد. این اعتصابها بعد از چند مرحله گسترش با شرکت حدود 46000 کارگر این سه شرکت به اوج خود رسیده است.
تشدید بحران مهاجرت
خبر دیگر از آمریکا این که از زمان روی کار آمدن «جو بایدن» در ژانویه ۲۰۲۱ (دی ۱۳۹۹)، بیش از ۱۰ میلیون مهاجر به طور غیرقانونی وارد آمریکا شدهاند که بیشترین تعداد در تاریخ این کشور است. به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک تارنمای آمریکایی «سنتر اسکوئر» با اعلام این خبر خاطرنشان کرد که آمار ۱۰ میلیونی ورود مهاجران غیرقانونی، توسط یک مامور مرزبانی به دستآمده که به شرط ناشناس ماندن، با این رسانه صحبت کرده است.
دادههای گمرک و حفاظت مرزی آمریکا در سالهای مالی ۲۰۲۰- ۲۰۲۳ نشان میدهد که در سال جاری میلادی 3 میلیون و ۲۰۱ هزار و ۱۴۴ نفر، در سال ۲۰۲۲، دو میلیون و ۷۶۶ هزار و ۵۸۲ نفر، در سال ۲۰۲۱ یک میلیون و ۹۵۶ هزار و ۵۱۹ نفر و در ۹ ماه دولت بایدن در سال مالی ۲۰۲۰ نیز ۴۷۱ هزار و ۹۵۴ مهاجر غیرقانونی که قصد ورود به این کشور را داشتهاند، بازداشت شدهاند. به این ترتیب، آمار سال ۲۰۲۳ نشاندهنده رکورد عبور غیرقانونی از مرزهای آمریکا برای سومین سال متوالی است.
بر اساس این گزارش نامزدهای ریاست جمهوری و نمایندگان جمهوریخواه آمریکا، جو بایدن را به دلیل ناتوانی در حفاظت از مرزهای جنوبی هدف حمله قرار دادهاند. ناکامی بایدن در مواجهه با بحران مهاجرت تا جایی پیش رفته است که او با عقبنشینی از سیاستهای اعلامی قبلی خود، به رویه دونالد ترامپ همتای سلف خود مبنی بر ساخت دیوار مرزی در مرز مکزیک روی آورد. وزارت امنیت داخلی آمریکا نیز در اوایل ماه اکتبر (اواخر مهر) از برنامهریزیها برای استقرار ۳۰ کیلومتر موانع در طول «ریو گرانده» منطقهای در جنوب شرقی تگزاس خبر داد.