kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۶۰۹۰
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۹
داده‌های مرکز آمار نشان داد

ثبت کمترین میزان تورم نقطه به نقطه مواد غذایی در ۳ سال اخیر

 
تورم نقطه به نقطه مواد غذایی در مهرماه ۱۴۰۲ 
به 36 و یک دهم درصد رسید که کمترین میزان این نوع از تورم مواد غذایی در سه سال اخیر است.
بر اساس گزارش جدید مرکز آمار، تورم ماهانه مواد خوراکی و آشامیدنی در مهرماه 1402 فقط چهار دهم درصد بود که کمترین رقم از خرداد 1400 تاکنون محسوب می‌شود و می‌توان گفت تورم ماهانه موادغذایی به کمترین رقم 29 ماه اخیر کاهش یافت.
براساس گزارش مرکز آمار در مهرماه امسال تورم ماهانه موادغذایی نزدیک به صفر بوده یعنی میانگین قیمت مواد خوراکی و آشامیدنی در مهرماه نسبت به شهریورماه حداقل تغییرات را داشته است. این در حالی است که تورم ماهانه مواد غذایی در ماه‌های مرداد و شهریور 1400 که دولت سیزدهم شروع به کار کرد بالای پنج درصد بود.
شاخص دیگر، تورم نقطه به نقطه مواد غذایی است که در مهرماه 1402 به 36 و یک دهم درصد رسیده است. این رقم کمترین میزان تورم نقطه به نقطه مواد غذایی در سه سال اخیر است. در ماه‌های پایانی دولت روحانی و همزمان با تحویل دولت به آیت‌الله رئیسی در سال 1400 تورم نقطه به نقطه مواد غذایی بالای 60 درصد بود.
همچنین نرخ تورم میانگین کشور در مهرماه به 45 و نیم درصد رسیده است که کمترین رقم از بهمن 1401 محسوب می‌شود. در سال 1400 همزمان با تحویل دولت به سید ابراهیم رئیسی نرخ تورم میانگین کشور بیش از 46 درصد بود.
نرخ تورم نقطه به نقطه نیز در مهرماه امسال به 39 و دو دهم درصد رسید که کمترین رقم این شاخص از اردیبهشت 1401 به بعد محسوب می‌شود. نرخ تورم نقطه به نقطه در فروردین امسال 55 و نیم درصد بود و رسیدن آن به 39 و دو دهم درصد در مهرماه به معنای کاهش بیش از 16 واحد درصدی این شاخص در شش ماه گذشته است. چنین سرعتی در کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه در سالیان اخیر سابقه نداشته است.
بر این اساس، مشخص است که شاخص‌های اصلی نرخ تورم در مهرماه روند کاهشی به خود گرفته‌اند و سرعت کاهش تورم نسبت به ماه‌های قبل بیشتر شده است. در مهرماه ١٤0٢ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ٤٥ و نیم درصد رسیده که نسبت به ماه قبل، شش دهم واحد درصد کاهش یافته است.
یک واقعیت تلخ
بررسی افزایش قیمت ۵۳ ماده عذایی در کشور طی یک سال گذشته حاکی از این است که با وجود کاهش تورم نقطه به نقطه مواد غذایی، برخی اقلام به شدت افزایش قیمت داشته که ضرورت اهتمام مسئولان به کف بازار را می‌طلبد. 
به عنوان مثال، بررسی تورم یک‌ساله 53 اقلام خوراکی نشان می‌دهد گوشت گوسفند با رشد 150 درصدی و گوشت گاو یا گوساله با رشد 132 درصدی قیمت در صدر گرانی بوده‌اند و کنسرو ماهی با رشد 109 درصدی قیمت در رتبه بعدی است.