برداشت لیتیوم در ایران توجیه اقتصادی دارد
سرویس اقتصادی-
معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو گفت: لیتیوم جزو ۱۶ ماده معدنی استراتژیک و اولویتدار کشور محسوب شده که برداشت آن با اینکه عیار بالایی ندارد دارای توجیه اقتصادی است.
به گزارش کیهان، «حسام مقدمعلی» دیروز در نشست خبری از صدور ٢٠٠ پروانه اکتشاف از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم خبر داد و افزود: صدور این پروانهها نسبت به سنوات گذشته دو برابر شده است. البته صدور پروانهها تا صدور گواهیهای اکتشاف ١٨ ماه زمان میبرد.
وی با بیان اینکه ١۶ عنصر (ماده معدنی) با عنوان استراتژیک و دارای اولویت برای اکتشاف و حفاری، تعیین شده که امکان فرآوری آنها وجود دارد، ادامه داد: لیتیوم نیز جزو این ۱۶ عنصر استراتژیک و دارای اولویت کشورمان است و اگر چه عیار بالایی ندارد اما اکتشاف و برداشت آن توجیه اقتصادی دارد.
معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو با بیان اینکه از طریق واردات ماده خام فلزاتی چون سرب و روی و تبدیل آن به شمش و صادرات آن برای کشور ارزآوری شده است، افزود: همچنین با روسیه و چین مذاکرههایی انجام شده است تا بتوانیم دانش فنی وارد کنیم. البته در داخل کشور توانمندیهای خوبی وجود دارد که نمیتوان منکر آن شد.
او درباره طرحهای برونمرزی گفت: یک کنسرسیوم با حضور شرکتهای بزرگ تشکیل شد و در مزایدهای در افغانستان شرکت کرد اما برنده نشد. البته کنسرسیوم هنوز به قوت خود باقی است و پیگیر آن هستیم که نتیجه خوب از افغانستان بگیریم.
گفتنی است، برای برقراری ارتباطات اقتصادی در کشورهای همسایه و منطقه باید از تمام ظرفیتهای رسمی و غیررسمی کشور استفاده کرد که این مسئله مستلزم هماهنگی دوطرفه بین دستگاهها و ظرفیتهاست. ارتباطات غیررسمی از طریق اشخاص و ارگانهای با نفوذ کشورمان در کشورهای هدف، بسیار تاثیرگذارتر است.