kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۹۵۴
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۵

گسترش تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی و حامیان غربی به همه کشورهای اسلامی

وضعیت اقتصاد رژیم صهیونیستی پس از جنگ رو به وخامت گذاشته و در این شرایط، موج تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی و کشورها و شرکت‌های بین‌المللی حامی که عمدتا غربی هستند در تمام کشورهای اسلامی به راه افتاده، روز به روز افزایش می‌یابد.

رسانه‌های عربی خبر دادند که مردم حامی فلسطین در کشورهای مختلف به‌خصوص کشورهای اسلامی، نقشه تجاری جدیدی را به دور از دستورالعمل‌های رسمی دولت‌ها علیه ‌اشغالگران صهیونیست و حامیان آنها ترسیم کرده‌اند. دامنه پویش‌های تحریم رژیم غاصب اسرائیل و حامیان آن این بار گسترش یافته و شامل کالاهای وارداتی از کشورهایی است که به عنوان «طرف ثالث» در جهان عربی و اسلامی توصیف می‌شوند.
کاربران شبکه‌های اجتماعی با اعلام گسترش دامنه تحریم رژیم صهیونیستی و حامیان آن فهرست‌هایی را منتشر کردند که شامل بسیاری از محصولات آمریکایی، فرانسوی، آلمانی و اوکراینی است که در کشورهای عربی مانند مصر، عربستان سعودی، امارات، کویت، اردن و غیره یافت می‌شود.
به گفته آنها، شرکت‌های کوکاکولا، پپسی کولا، دانون، نستله و محصولات شرکت کافی‌شاپ‌های زنجیره‌ای آمریکایی استارباکس در راس کالاهای تحریمی قرار دارد. اگرچه اکثر این شرکت‌ها به وضوح حمایت خود را از ‌اشغال اعلام نکرده‌اند.
فهرست‌های دیگر شامل رستوران‌های زنجیره‌ای
papa johns، Vanish، Ariel ، Tide، Hall`s، Hardee`s، KFC، Burger King، Corn Flakes، Chili›s و Pizza Hut
بود.
چندین رستوران زنجیره‌ای از جمله رستوران‌های کرم‌الشام در مصر از دیروز اعلام کردند که سرو نوشیدنی‌های کوکاکولا و پپسی را متوقف می‌کنند. همچنین به دنبال انتشار تصاویری از کمک رستوران‌های زنجیره‌ای مک‌دونالد در فلسطین ‌اشغالی به نظامیان صهیونیست و اهدای غذای رایگان به آنها که خشم مسلمانان را در پی داشت شعب مک‌دونالد در لبنان و فرانسه مورد حمله قرار گرفت و بسیاری هم غذاهای این رستوران را تحریم کردند.
فعالان عرب در همبستگی با مردم فلسطین همچنین پویشی را برای تحریم برند لوازم آرایشی آمریکایی «کایلی جنر» راه‌اندازی کردند. این شرکت هم در شبکه‌های اجتماعی تصویری در دفاع از رژیم صهیونیستی منتشر کرده بود. در کویت برای مثال هشتگ «بایکوت توبی» در صدر پرطرفدارترین فهرست پلتفرم «X» قرار گرفت. توبی کافه‌ای معروف است که مدیر آن در توئیتر نوشته بود: «کشتن مردم بی‌گناه، چه فلسطینی‌ها و چه اسرائیلی‌ها، وحشتناک است» و به دنبال ابراز خشم کاربران مجبور به حذف توئیت شد.
امارات متحده عربی نیز یکی از کشورهایی است که کالاهای آن به وفور در بازارهای کشورهای اسلامی یافت می‌شود و فعالان در شبکه‌های اجتماعی اعلام کردند که به دنبال موضع‌گیری هفته گذشته ابوظبی در ابراز نارضایتی از عملیات طوفان‌الاقصی کالاهای اماراتی هم در فهرست کالاهای تحریم شده قرار دارند.
لغو پروازها به سرزمین‌های ‌اشغالی
همچنین ‌‌‌‌به گزارش خبرگزاری فارس، بسیاری از شرکت‌های خارجی، طی روزهای گذشته و پس از آغاز درگیری نظامی نیروهای مقاومت فلسطینی و رژیم صهیونیستی، فعالیت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در سرزمین‌های ‌اشغالی متوقف کرده و برخی از آنها نیز مجبور شده دفاتر خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بسته و از کارمندان‌شان بخواهند دورکاری کنند.
به گزارش رویترز، شرکت هواپیمایی دلتای آمریکا شرکت هواپیمایی نروژ شرکت هواپیمایی KLM هلند، دو شرکت بزرگ آمریکایی شامل یونایتد و آمریکن ایرلاینز پروازهایشان به تل‌آویو را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ لغو کرده‌اند.
به گزارش سی‌بی‌اس، دیگر شرکت‌های بزرگ هواپیمایی از جمله لوفت‌هانزا، فرانسه، امارات، ریان ایر، آئگان ایرلاینز و شرکت هواپیمایی بروکسل متعلق به لوفت‌هانزا نیز پروازهایشان به تل‌آویو را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ لغو کرده‌اند.
تعطیلی بانک‌های خارجی
بانک‌های گلدمن ساکس آمریکا، مورگان استنلی و سیتی گروپ هم کارمندان خود در تل‌آویو را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دور کار کرده‌اند اما بانک آمریکا دفتر خود در اسرائیل را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بسته و بانک یو‌بی‌اس نیز از کارمندانش خواسته تا در سایه تشدید تنش بین نیروهای فلسطینی و رژیم صهیونیستی از سفر به خاورمیانه خودداری کنند.
شرکت یو‌پی‌اس که بزرگ‌ترین شرکت تحویل مرسولات در جهان به‌ شمار می‌رود اعلام کرده تا اطلاع ثانوی تمام پروازهای خود با مبدأ یا مقصد رژیم صهیونیستی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به حالت تعلیق درآورده است. همچنین شرکت ان ویدیا که بزرگ‌ترین تولیدکننده تراشه‌های الکترونیکی مورد استفاده در هوش مصنوعی و رایانه‌های گرافیکی به‌شمار می‌رود نیز اعلام کرده که نشست خود با موضوع هوش مصنوعی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که قرار بود هفته آینده در تل‌آویو برگزار شود، لغو کرده است.
شرکت پوشاک اچ ‌اند ام و شرکت ایندیتکس، شرکت لباس ورزشی پومای آلمان (حامی تیم فوتبال رژیم صهیونیستی) نیز اعلام کرده‌اند که تمام فروشگاه‌هایشان در سراسر اسرائیل غاصب را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تعطیل کرده است. ایندیتکس 84 فروشگاه در سرزمین‌های‌ اشغالی دارد.
توقف حمل‌ونقل دریایی
شرکت کشتیرانی رویال کارائیب، گفته که تصمیم گرفته که برنامه‌های سفر خود به سرزمین‌های ‌اشغالی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تغییر دهد و در این زمینه به مسافران هم اطلاع‌رسانی کرده است. شرکت حمل‌ونقل دریایی کارنیوال نیز گفته که برنامه‌های سفرهای دریایی‌اش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تغییر داده و فعلا به بنادر رژیم صهیونیستی سفر نخواهد کرد.
گروه هتل‌های اینتر کانتیننتال نیز گفته که به‌طور جدی در حال دنبال کردن اوضاع امنیتی در اسرائیل است و تمهیدات امنیتی در اطراف هتل‌هایش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزایش داده است. سخنگوی یک شرکت بزرگ هتل‌داری دیگر به نام سیکس سِنسِز شاهارود و ایندیگو، اعلام کرده که هتل‌های آنها در تل‌آویو تعطیل شده‌اند.
شرکت‌های بزرگ نفتی فعال در سرزمین‌های‌ اشغالی هم واکنش‌های جدی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به آغاز درگیری‌ها بین رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطینی داشته به‌گونه‌ای که شرکت نفتی شورون آمریکا که دومین شرکت بزرگ نفتی و گازی در آمریکا به‌شمار می‌رود به دستور وزارت انرژی رژیم صهیونیستی فعالیت خود در میدان گازی تَمَر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در شمال سرزمین‌های ‌اشغالی را تعطیل کرده است.