کشتی 3 طلای دیگر گرفت، شطرنج تاریخساز شد کاروان ایران در بازیهای آسیایی به رده هفتم صعود کرد
سرویس ورزشی-
تیم ملی کشتی آزاد بعد از کسب عنوان نایبقهرمانی جهان در بلگراد با 6 کشتیگیر در اوزان المپیکی عازم بازیهای آسیایی شد. این تیم که با میلاد والیزاده در 57 کیلو، رضا اطری در 61 کیلو، رحمان عموزاد در 65 کیلو، امیرمحمد یزدانی در 70 کیلو، یونس امامی در 74 کیلو، محمد نخودی در 79 کیلو، حسن یزدانی در 86 کیلو، امیرعلی آذرپیرا در 92 کیلو، مجتبی گلیج در 97 کیلو و امیرحسین زارع در 125 کیلوگرم در مسابقات جهانی شرکت داشت، با ابراهیم خواری، رحمان عموزاد، یونس امامی، حسن یزدانی، مجتبی گلیج و امیرحسین زارع به هانگژو رفت و با 5 مدال به کار خود خاتمه داد.
این تیم با امامی، یزدانی و زارع طلا گرفت و عموزاد و گلیج هم دو نشان نقره از آن این تیم کردند. تنها ابراهیم خواری در 57 کیلوگرم بود که بدون مدال از هانگژو به کشور بازخواهد گشت.
در وزن 57 کیلوگرم، ابراهیم خواری بعد از پیروزی 10 بر صفر مقابل لوبرگویتو آلوین از فیلیپین، با نتیجه 19 بر 8 مغلوب امان قهرمان آسیا از هند شد و با شکست این کشتیگیر در مرحله بعدی، از دور رقابتها حذف شد.
در وزن 65 کیلوگرم، رحمان عموزاد، نفر پنجم مسابقات جهانی 2023 بلگراد با شکست 12 بر 6 عباس رحماناف از ازبکستان، 2 بر 1 کایکی یاماگوچی از ژاپن و 6 بر صفر باون وی از چین و 8 بر 1 باجرانگ هندی، در فینال 11 بر یک مغلوب تومور اوچیر تولگا از مغولستان شد و مدال نقره گرفت.
در وزن 74 کیلوگرم، یونس امامی که از بلگراد بدون مدال بازگشته بود، پس از یک دور استراحت، 7 بر 2 اوروزو بک توکتومامبتوف از قرقیزستان، 10 بر 2 لیو فنگ از چین و 9 بر 3
ماگومت اولویف از تاجیکستان را برد و در فینال هم 9- صفر کایرین کینوشیتا از ژاپن را برد و طلایی شد.
در وزن 86 کیلوگرم، حسن یزدانی دارنده 9 مدال المپیک و جهانی هم بعد از کسب نشان نقره جهانی 2023، پس از یک دور استراحت در بازیهای آسیایی، بدون اینکه امتیازی از دست بدهد، عبداللهیف از قرقیزستان، دولت میرات اورازگیلیوف از ترکمنستان، بیامباسورن بات اردن از مغولستان و دیپاک پونیا از هند را از پیشرو برداشت و قهرمان بازیهای آسیایی شد. او همه حریفانش را با امتیاز عالی 10- صفر برد و دومین طلای بازیهای آسیایی خود را در هانگژو به دست آورد.
در وزن 97 کیلوگرم، مجتبی گلیج که در واپسین ثانیههای کشتیاش با عبدالرشید سعداللهیف در مسابقات جهانی برد را با باخت عض کرد، بعد از پیروزی 13 بر 7 مقابل ماگومد ابراگیموف از ازبکستان، 4 بر 2 گانخویاگ گانباتار از مغولستان و 3 بر یک علیشیر یرگالی از قزاقستان، در فینال 6- یک مغلوب تاجالدینوف کشتیگیر روسیالاصل تیم ملی بحرین شد و به مدال نقره رسید.
در وزن 125 کیلوگرم، امیرحسین زارع که در بلگراد قهرمان سنگین جهان شده بود، 10 بر صفر زمان انور از پاکستان، 10 بر صفر بوهیردون از چین و 11 بر صفر یوسوپ باتیرمورزایف از قزاقستان را برد و در فینال هم 7- صفر لخاگواگرل مونختور از مغولستان را برد و طلایی شد.
درستکار: همیشه بار مدالی کاروان روی دوش کشتی است
پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در پایان بازیهای آسیایی هانگژو به خبرنگاران گفت: در بازیها مسئله مهمی وجود داشت و این بود که برای اولینبار فاصله مسابقات قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی نزدیک بود. بچههای ما خسته بودند. گلیج، امامی، یزدانی و رحمان شرایط بدنی ایدهآلی نداشتند. پیک آمادگی آنها در صربستان بود و از آنجا که برای دستگاه ورزش بازیهای آسیایی اهمیت دارد، این بچهها ایثار کردند و به مسابقات آمدند. اگر پتانسیل اصلی آنها را بخواهید باید بگویم در آزاد و فرنگی میتوانستیم 8 مدال بگیریم در کشتی فرنگی شاید شرایط سختتر هم بود چون رقابت آنها در صربستان آخر تمام شد و در هانگژو اول شروع شد. شرایط خاصی را داشتیم و با این شرایط از نتایج راضی هستیم.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد درخصوص اینکه بار کاروان روی دوش کشتی بود، تصریح کرد: همیشه همینطور است دبیر با شرایطی که داشت دو هفته در صربستان بود و بستری شد. دبیر در روزهای آخر در جلسات این پیشبینی را کرد که همیشه بار کاروان روی دوش کشتی است و خواست مراقبت کنیم که این بار روانی روی بچهها تاثیر نگذارد. بچهها با تمام وجود مایه گذاشتند و تنها تیم سه طلایی در کشتی آزاد تیم ملی بود.
درستکار عنوان کرد: خدا را شکر نتیجه خوبی بود امیدوارم مردم بپذیرند. مردم بدانند بچههای ما دو ماه است خانه نرفتند و از صربستان بلافاصله با پرواز به خانه کشتی رفتیم و تمرین کردند هرچه در توان داشتیم برای ریکاوری گذاشتیم. با توجه به تغییر ساعت و آبوهوا، خواب بچهها تنظیم نشد. نتیجه قابل قبولی است امیدوارم در آینده شاهد ادامه درخشش کشتی باشیم.
وی درخصوص اینکه به تیم فوتبال بعد از بازی با تایلند پاداش دادند آیا به کشتی هم پاداش دادند، گفت: دوست ندارم در این مورد صحبت کنم. شأن کشتی خیلی بالاتر از این مسائل است. اگر بچهها اینگونه فکر میکردند به این مسابقات نمیآمدند. فوتبالیستها عزیز ما هستند و برای کشور مبارزه میکنند فقط خواهش دارم رفتار بهگونهای باشد که فکر نکنند تبعیض وجود دارد. برای المپیک اینکه ماه و هفته آخر به کمک بیایند خیلی خوب نیست امیدوارم در ده ماه آخر خوب حمایت شویم.
کسب 5 مدال طلا، نقره و برنز در کشتی فرنگی
در کشتی فرنگی نیز شاگردان حسن رنگرز 2 طلا، 2 نقره و یک برنز کسب کردند. مسابقات کشتی فرنگی بازیهای آسیایی طی دو روز 12 و 13 مهر در هانگژو به انجام رسید و تیم ملی کشورمان که روز دوم مهرماه با کسب یک نشان طلای امین میرزازاده، نقره علیرضا مُهمدی و 3 برنز پویا دادمرز، محمدرضا گرایی و محمدهادی ساروی بعد از تیم ملی آذربایجان، نایبقهرمان جهان شده بود، در این رقابتها نیز در 6 وزن المپیکی صاحب دو نشان طلا، دو نقره و یک برنز شد. در روز دوم این رقابتها محمدهادی ساروی و امین میرزازاده در 97 و 130 کیلوگرم به مدال طلا رسیدند، در حالی که در روز اول نیز امین کاویانینژاد و ناصر علیزاده صاحب دو نشان نقره اوزان 77 و 87 کیلوگرم شده و دانیال سهرابی هم مدال برنز وزن 67 کیلوگرم را به خود اختصاص داد. میثم دلخانی در 60 کیلوگرم تنها کشتیگیری بود که این رقابتها را بدون مدال ترک کرد.
صعود به رده هفتم جدول توزیع مدالها
نمایش قابل قبول کشتی در هانگژو به همراه طلای تاریخی شطرنج کمک شایانی به سبد مدالآوری کاروان ایران کرد تا جایی که در پایان روز چهاردهم کاروان کشورمان با کسب 13 مدال طلا، 21 نقره، 19 برنز و مجموع 53 مدال با 4 پله صعود در رده هفتم جدول توزیع مدالها قرار گرفت. این بهترین جایگاه ایران از روز نخست شروع رقابتهاست. کاروان کشورمان تا پایان روز سیزدهم (جمعه 14 مهرماه) با 9 طلا در رده یازدهم قرار داشت. با توجه به اینکه امروز یکشنبه روز پایانی مسابقات است، قطع به یقین تیم ما نمیتواند به رده ششم صعود کند زیرا چینتایپه با 18 طلا رده ششم را به خود اختصاص داده است. باید امیدوار بود در روز پایانی شرایط بهگونهای پیش برود که بتوانیم همین جایگاه هفتم را حفظ کنیم.