kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۹۸۱
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۶

قالیباف: امروز مهم‌ترین ابزار تولید قدرت، فناوری است

 
 
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امروز مهم‌ترین ابزار تولید قدرت در کشورها فناوری است. امروز فناوری و ارتباطات یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر هم برای جامعه و هم برای حکمرانی دولت‌ها است.
روز گذشته مراسم بزرگداشت روز فناوری اطلاعات، با حضور محمدباقر قالیباف رئیس‌ مجلس شورای اسلامی و عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد.
قالیباف در این مراسم طی سخنانی گفت: امروز مهم‌ترین چالش ما، رشد اقتصادی است و این رشد اقتصادی، 3 عامل دارد؛ سرمایه‌گذاری، بهره‌وری و منابع انسانی.
وی ادامه داد: همیشه این‌گونه است که هر کجا صحبت از رشد اقتصادی می‌شود، نیمی از آن را برای بهره‌وری و نیم دیگر را نیز سرمایه‌گذاری اختصاص می‌دهیم؛ اما واقعیت این است که بهره‌وری تقریباً یا تحقیقاً صفر است. هرچند که در میزان رشد اقتصادی، حداقل نزدیک به ۵۰ درصدش را برای این بخش می‌گذاریم و نیم دیگر را نیز به سرمایه‌گذاری اختصاص می‌دهیم.
رئیس ‌قوه مقننه با تاکید بر نقش فناوری در رشد اقتصادی، اظهار کرد: اما فناوری می‌تواند این سرمایه‌گذاری و این بهره‌وری را توأم با هم حل کند. به هر حال ما امروز وقتی از فناوری صحبت می‌کنیم، در حقیقت تکیه و مقوله اصلی‌اش باز نیروی انسانی است و از اینجا شروع می‌شود.
وی تاکید کرد: امروز مهم‌ترین ابزار تولید قدرت در کشورها فناوری است. امروز فناوری و ارتباطات یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر هم برای جامعه و هم برای حکمرانی دولت‌ها است.
به گزارش فارس، رئیس ‌مجلس با تاکید بر اینکه حکمرانی هوشمند به مراتب مهم‌تر از دولت الکترونیک است، خاطرنشان کرد: ما گرفتار قوه چهارم هستیم که قوی‌تر از سه قوه دیگر است. این قوه چهارم همان اسب سرکش دیوان‌سالاری است و فناوری می‌تواند به حل آن کمک کند.
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه قطعا نگاه ویژه‌ای به عرصه و اقتصاد دیجیتال خواهیم داشت تا در پنج سال آینده اتفاقات مثبتی در این حوزه در کشور رقم خورد.
بیست‌ودوم تیرماه، زادروز دانشمند بزرگ ایرانی، محمد بن موسی خوارزمی، پدر علم داده‌ورزی (انفورماتیک)، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز فناوری اطلاعات نامگذاری شده است.
پیتر تولستوی: همکاری روسیه و ایران می‌تواند نظم جهانی جدیدی تعیین کند
قالیباف روز سه‌شنبه در حاشیه برگزاری مجمع مجالس آسیایی(APA) در دیدار با «پیتر تولستوی» نایب‌رئیس ‌پارلمان روسیه (دوما) با ابراز امیدواری از تشکیل نشست کمیسیون مشترک اقتصادی میان دو کشور، عنوان کرد: برگزاری جلسات این کمیسیون می‌تواند در تحقق اهداف اقتصادی مشترک مؤثر باشد.
رئیس‌ قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه پارلمان‌های دو کشور باید تلاش کنند به ظرفیت‌ها برای ارتقای روابط دو کشور توجه داشته باشند، اظهار کرد: بی‌شک قاره آسیا در قرن حاضر، در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و در حوزه تولیدکنندگی و مصرف‌کنندگی می‌تواند تسلط خوبی در دنیا داشته باشد.
«پیتر تولستوی» نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در این دوره از اجلاس که به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است، گفت: امروز این اجلاس در زمانی برگزار شده است که شاهد نظم نوین‌ جهانی و تحولاتی در حوزه بین‌الملل هستیم.
نایب‌رئیس‌ پارلمان روسیه در ادامه با بیان اینکه روسیه و ایران در احترام متقابل به فرهنگ و دستاوردهای دو طرف، نقطه ‌اشتراک دارند و موضوعات مختلفی میان دو کشور به‌ صورت مشترک وجود دارد عنوان کرد: بدون گفت‌وگو نمی‌توان اعتماد به وجود آورد و بدون اعتماد نیز نمی‌توانیم طرح‌های بزرگ میان دو کشور مثل کریدور شمال- جنوب را اجرایی کنیم.
وی با تأکید بر لزوم ارتقای روابط اقتصادی دو کشور، گفت: امروز هر دو کشور می‌دانیم که می‌توانیم با همکاری یکدیگر نظم جهانی جدیدی را تعیین کنیم.
رئیس ‌مجلس از نهایی‌شدن لایحه  عفاف و حجاب
در آینده نزدیک خبر داد
رئیس‌مجلس شورای اسلامی در پیامی اعلام کرد: «کمیسیون تخصصی مجلس مراحل نهایی بررسی و تصویب لایحه اصلاح شده را می‌گذراند و ان‌شاءالله در زمانی نزدیک شاهد بررسی آن در صحن علنی مجلس خواهیم بود.»
محمد باقر قالیباف رئیس‌مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز عفاف و حجاب، با صدور پیامی از مراحل نهایی بررسی و تصویب لایحه حجاب و عفاف در مجلس خبر داد.
قالیباف در پیام خود با بیان اینکه «آن زمان که دژخیمان، و در رأس آنها رضاخان جبار، تلاش کردند تا ریشۀ عفاف و حجاب را در این کشور بخشکانند، چنان از مردان و زنان باحیای ایرانی سیلی خوردند که تاریخ، بی‌آبرویی و زبونی‌شان را تا ابد در دل خواهد داشت»‌، خاطرنشان کرد: «امروز هم که دشمنان این ملت عفاف و حجاب زن ایرانی و زنان مسلمان و آزاده را هدف قرار داده‌اند، ما نیز وظیفه‌ای بیش از گذشته در راستای پاسداشت این واجب قطعی شرعی بر عهده ‌داریم. وجوب شرعی حجاب قطعی است و براساس تأکید رهبر معظم انقلاب هیچ‌گونه خدشه و شبهه‌ای در این امر وارد نیست در عین حال همه باید آگاه باشیم که دشمنان ایران و اسلام برای این موضوع برنامه دارند و در کمین‌اند تا این مسئله را دستمایۀ دوقطبی‌ساختن جامعه کنند و ولاءِ اجتماعی را هدف قرار دهند.»
وی تاکید کرد: «در راستای اقامۀ این واجب شرعی، علاوه‌بر وظیفه‌ای که هر فرد مسلمان در مقام امر به معروف و نهی از منکر زبانی بر عهده ‌دارد، در حکومت دینی نیز که با رأی و مجاهدت مردم برپا شده است، دستگاه‌های حاکمیتی هم وظایف متعددی بر عهده ‌دارند که متأسفانه بسیاری از دستگاه‌های مسئول به وظایف فعلی قانونی خود به ‌نحو رضایت‌بخش عمل نمی‌کنند. بیش از همه، دستگاه‌های فرهنگی از آموزش و پرورش و وزارت علوم گرفته تا حوزه‌های علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی باید پاسخگوی برخی ناهنجاری‌های امروز باشند و از این پس نیز بار اصلی رسیدن به وضع مطلوب بر عهده نهادهایی است که باید به صورت ایجابی، فرهنگ حجاب و عفاف را در باور ذهنی و سبک زندگی جوان و نوجوان مسلمان ایرانی نهادینه کنند. در کنار توجه به فرهنگ‌سازی به‌عنوان راهبرد اصلی، ضرورت برخوردهای سلبی با بی‌حجابان و هنجارشکنان و مروجین ولنگاری نیز برکسی پوشیده نیست. در این راستا ابتدا تأکید می‌کنم همان‌طور که رئیس‌محترم قوه قضائیه و رئیس‌محترم جمهور تذکر دادند، ضابطان برای برخوردهای بازدارنده کمبود قانون ندارند و باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.»
رئیس‌مجلس در ادامه پیام خود تصریح کرد: «مجلس یازدهم فرآیند بررسی سریع و دقیق لایحه قوه قضائیه و دولت را با رفع‌ اشکالاتی که بر اساس مطالبات کارشناسان و مردم مطرح شده است، در دستور کار قرار داده است. تعبیه سامانه جمع‌سپاری و گرفتن آرای دغدغه‌مندان و همچنین برگزاری جلسه با نظریه‌پردازان حوزه عفاف و حجاب و استفاده از ظرفیت متخصصان در این راستا و گفت‌وگو با مردم در فضای عمومی بخشی از اقدامات ویژه‌ای بود که این‌جانب به‌عنوان رئیس‌مجلس یازدهم انجام داده‌ام تا از تأمین نظرات عموم دغدغه‌مندان و مؤمنان و رسیدن به برآیند معقولی از این آرا بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب اطمینان حاصل شود و برای رفع هرگونه نگرانی از تأخیر بی‌دلیل در تصویب قانون به مردم عزیز عرض می‌کنم که کمیسیون تخصصی مجلس مراحل نهایی بررسی و تصویب لایحه اصلاح شده را می‌گذراند و ان‌شاءالله در زمانی نزدیک شاهد بررسی آن در صحن علنی مجلس خواهیم بود.»