آلسعود دیپلماتهای صهیونیست را به کنفرانس پاریس راه نداد
سرویس خارجی-
«عربستان به 2 دیپلمات اسرائیلی اجازه شرکت در رویدادی جهانی در پاریس را نداد، رویدادی که ولیعهد در آن حضور داشت.» این بخشی از گزارشی است که رسانههای صهیونیستی منتشر کردهاند.
چند ماهی است که تغییراتی را میتوان در سیاستِ خارجی عربستان دید؛ از چراغ سبز نشان دادن به عادیسازی روابط با دولت دمشق که تا همین چند ماه پیش به دنبال سرنگونیاش بود تا تلاش برای مذاکره و آشتی با ایران که همواره رقیب منطقهایاش بوده است. ظاهر ماجرا هم این طور است که این تغییر مواضع چندان مطابق میلِ همپیمانِ قدیمی حکومتِ سعودی، یعنی آمریکا، نیست. تمام این تحولات را میتوان مثبت تفسیر کرد اما درباره مواضع انتقادی عربستان نسبت به رژیم آپارتاید اسرائیل نمیتوان اینگونه داوری کرد و آن را هم ذیل تغییر مواضعِ اخیر سعودی تفسیر کرد، بلکه به نظر میرسد این مواضعِ ضد اسرائیلی را باید کوششهایی برای بالا بردن قیمت عادیسازی تفسیر کرد که اسرائیل به ویژه دولت «بنیامین نتانیاهو» و آمریکا به شدت به دنبال آن هستند. شاید هم این مواضع ضد صهیونیستی با نیم نگاهی به ایران، صورت میگیرند!
در یکی از آخرین مواضع ضد اسرائیلیِ سعودی میتوان به مورد زیر اشاره کرد که ایسنا از وبگاه صهیونیستی «والا» نقل کرده است: 2 دیپلمات اسرائیلی قصد داشتهاند در رویدادی جهانی در فرانسه که «محمد بنسلمان» ولیعهد سعودی در آن حضور داشته، شرکت کنند؛ اما مقامات سعودی به آنها اجازه حضور در کنفرانس «اکسپو۲۰۳۰» را ندادند. نام آنها در لحظه پایانی از فهرست افراد دعوتی حذف شده است، بهنحوی که این اقدام آنها را در وضعیت خجالتآوری قرار داده است. گفتنی است، ولیعهد سعودی، روز جمعه به پاریس سفر کرد و با «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه در کاخ الیزه دیدار داشت. این وبگاه صهیونیستی در ادامه به نقل از این 2 دیپلمات که اشارهای به نام آنها نشده، عنوان کرد این اقدام ممکن است واکنش سعودی به سیاستهای اخیر تلآویو در قبال فلسطین و اقدامات تنشزای این رژیم در کرانه باختری بهویژه در شهر جنین باشد. گفتنی است، نظامیان رژیم صهیونیستی، در هفته گذشته با یورش به شهر جنین (شمال کرانه باختری) ۵ فلسطینی را شهید و ۹۱ نفر دیگر را مجروح کردند. وزارت خارجه عربستان همان موقع در واکنش به این عملیات، تشدید حملات رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین و کارشکنیهای این رژیم در شهر جِنین را محکوم کرد.
«سه خواسته پرهزینه» بنسلمان برای عادیسازی
همچنین سفیر پیشین آمریکا در اراضی اشغالی اعلام کرده، ولیعهد عربستان برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی سه خواسته «پرهزینه» دارد. «مارتین ایندیک»، سفیر پیشین آمریکا در اراضی اشغالی در مصاحبه با شبکه سی.اِن.اِن آمریکا گفت، «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا خواهان عادیسازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی است، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و محمد بنسلمان هم آن را میخواهند؛ اما بنسلمان قیمت بالایی دارد. وی در این مصاحبه گفت: «بنسلمان از آمریکا تضمین امنیتی میخواهد، مشابه تعهد ماده پنج ناتو به عربستان سعودی. او میخواهد تسلیحات از جمله جنگندههای اف۳۵ از آمریکا آزادانه به عربستان سرازیر شود. بنسلمان از واشنگتن میخواهد به ظرفیت مستقل عربستان برای غنیسازی اورانیوم چراغ سبز نشان دهد. این چیزی است که ولیعهد سعودی میخواهد.» وی تأکید کرد که بایدن تحت تأثیر تحولات منطقه و افزایش نقش چین در خاورمیانه، آماده تصمیمات غافلگیرکننده و رقم زدن موفقیت دیپلماتیک است. در پایان این بخش باید این نکته را افزود که به نظر میرسد بنسلمان اهمیت و ضرورت عادیسازی را برای اسرائیل و شریکش آمریکا به خوبی درک کرده و میکوشد این ضرورت را به اهرمی برای خود تبدیل کند تا منافع خود را از آن کسب کند.
ملاقات پُرحاشیه بنسلمان و کری
خبر دیگر آنکه ویدئویی از ولیعهد عربستان در حال گفتوگو با «جان کری»، فرستاده ویژه آمریکا در امور آب و هوا، در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که واکنشهای زیادی را در شبکههای اجتماعی به دنبال داشته و برخی آن را «وحشتناک» توصیف کردهاند. یکی از فعالان در این باره نوشته است: «محمد بنسلمان، اینگونه با جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا صحبت کرد؛ یک نگاه تند، صحبتهای جدی و پایان سریع گفتوگوها.» یک کاربر فعال دیگر نیز مدعی شده که محمد بنسلمان پیام روشنی به جان کری سالخورده فرستاد مبنی بر اینکه پیامهای پادشاهی سعودی را دریافت کردهاید. اینجا قدرت در مقابل حامیان همجنسگرایان و تروریسم نشان داده میشود.
دیدار السیسی با بنسلمان
همچنین از ولیعهد سعودی خبر میرسد که در حاشیه نشست بینالمللی «برای پیمان مالی جهانی جدید» در پاریس با «عبدالفتاح السیسی»، رئیسجمهور مصر دیدار کرده است. «احمد فهمی»، سخنگوی ریاست جمهوری مصر اعلام کرد که مشارکت السیسی در این نشست مهم، در پاسخ به دعوت رئیسجمهور فرانسه انجام شد.