kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۲۰۳
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۸
دیدار وزیر خارجه عربستان با رئیس‌جمهور

رئیسی: هیچ مانعی برای توسعه روابط با کشورهای اسلامی نداریم بن فرحان: تعامل کشورهای اسلامی تضمینی برای عدم دخالت بیگانگان در منطقه ما است

رئیس‌جمهور در دیدار با وزیر خارجه عربستان سعودی اظهار داشت: تنها دشمنان مسلمانان و در راس آنها رژیم صهیونیستی از توسعه همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای ایران و عربستان ناراحت هستند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر دیروز شنبه در دیدار وزیر خارجه عربستان سعودی با استقبال از برقراری روابط دو کشور مهم و اثرگذار جهان اسلام، به موسم حج و حضور مسلمانان از اقصی نقاط دنیا در سرزمین وحی ‌اشاره کرد و افزود: اقتضای اعتقادات اسلامی، حسن همسایگی و منافع دو ملت در گفت‌وگو و تعامل تهران و ریاض است.
رئیس‌جمهور با تاکید بر سیاست همسایگی دولت و اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ مانعی برای توسعه روابط با کشورهای اسلامی ندارد، به استقبال و خرسندی دولت‌ها و ملت‌های اسلامی از برقراری روابط تهران- ریاض ‌اشاره کرد و اظهار داشت: تنها دشمنان مسلمانان و در راس آنها رژیم صهیونیستی از توسعه همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای ایران و عربستان ناراحت هستند.
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه در منطقه ما مسائل و مشکلات مختلفی وجود دارد که مایه رنج امت اسلامی شده است، تاکید کرد: با همکاری و گفت‌وگوی بین کشورهای منطقه می‌توان بر این مصائب و مشکلات فائق آمد و در این مسیر نیازی به دخالت بیگانگان نیست.
رئیس‌جمهور به تجربه موفق جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم و نابودی گروه‌های تکفیری ‌اشاره کرد و افزود: نتایج و تجربیات این مبارزه موفق از جمله مسائلی است که می‌تواند محور همکاری‌های دو کشور باشند.
آیت‌الله رئیسی اظهار داشت: رژیم صهیونیستی نه فقط دشمن فلسطینیان که تهدیدی برای همه مسلمانان است و عادی‌‌سازی روابط برخی کشورها با این رژیم نه‌تنها امنیت‌ساز نیست بلکه مخالف نظر امت اسلامی هم هست.
«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی نیز با ابراز خرسندی فراوان از برقراری روابط دو کشور اسلامی و سفر به تهران، اظهار داشت: ما در یک مرحله طلایی قرار داریم که باید قدر آن را بدانیم و همکاری با جمهوری اسلامی ایران زمینه بهره‌مندی از این شرایط را برای طرفین و منطقه فراهم می‌کند.
وزیر خارجه عربستان با ‌اشاره به دستور پادشاه این کشور برای تشکیل کارگروه‌های مختلف برای توسعه روابط با ایران، به تلاش‌های کشورش برای ارتقای روابط به سطح استراتژیک ‌اشاره کرد و افزود: همکاری‌های اقتصادی، توسعه‌ای و فرهنگی در دستور کار تهران و ریاض قرار دارد.
فیصل بن فرحان با بیان اینکه برخی از کشورهای دنیا تمایل ندارند که منطقه ما به آرامش و پیشرفت برسد، اظهار داشت: با گسترش تعامل کنونی ایران و عربستان در سطح همه کشورهای اسلامی، دستاوردهای بی‌پایانی پدید خواهد آمد و تضمینی است برای اینکه هیچ کشور خارجی در منطقه ما دخالت نکند.
رئیسی در جلسه شورای توسعه سواحل مکران تأکید کرد
ارتباط با کشورهای همسایه در جهت توسعه مکران
با هماهنگی وزارت خارجه پیگیری شود
رئیس‌جمهور جبران عقب‌ماندگی‌ها در توسعه منطقه مکران را از جمله اهداف مهم سازمان توسعه سواحل مکران برشمرد و بر ضرورت تدوین برنامه پنج‌ساله با برش‌های یک‌ساله و همچنین تخصیص بودجه و زمانبندی متناسب با این برنامه‌ها برای تسریع در توسعه این منطقه تاکید کرد.
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه عصر دیروز شنبه شورای توسعه سواحل مکران، جبران عقب‌ماندگی‌ها در توسعه این منطقه را از جمله اهداف مهم سازمان توسعه سواحل مکران برشمرد و بر ضرورت تدوین برنامه پنج‌ساله با برش‌های یک‌ساله و همچنین تخصیص بودجه و زمانبندی متناسب با این برنامه‌ها برای تسریع در توسعه منطقه راهبردی مکران تاکید کرد.
رئیس‌جمهور تمرکز مدیریتی را لازمه توسعه متوازن این منطقه عنوان و شورای توسعه سواحل مکران را مکلف کرد، نحوه همکاری دستگاه‌ها را به منظور تحقق اهداف مشخص شده در توسعه این منطقه معین و به آنها اطلاع‌رسانی کنند.
رئیسی همچنین با ‌اشاره به موضوع تامین مالی طرح‌های توسعه سواحل مکران از سوی دولت، از دبیر شورای توسعه سواحل مکران خواست در گام اول خودکفایی مالی و در گام بعدی تولید سرمایه و ثروت از این منطقه برای کشور را در دستور کار قرار دهد.
رئیس‌جمهور ارتباط با کشورهای همسایه و همجوار در جهت توسعه این منطقه را نیز مورد تاکید قرار داد و دبیر شورای توسعه سواحل مکران را مکلف کرد، هماهنگ با وزارت امور خارجه، برقراری ارتباط با همسایگان را در این زمینه آغاز نماید.
در ابتدای این جلسه حسین دهقان نماینده ویژه رئیس‌جمهور و دبیر شورای توسعه سواحل مکران با ‌اشاره به نتایج مثبت سفر اخیر رئیس‌جمهور به منطقه مکران و برگزاری جلسه ویژه، در گزارشی از اقدامات انجام شده برای توسعه سواحل مکران، به تصویب اساسنامه تشکیل سازمان توسعه سواحل مکران ‌اشاره و به تشریح وضعیت کریدورهای شکل‌گرفته در کشور در جهت تسهیل تبادلات تجاری منطقه، چشم‌انداز احصا شده برای سواحل مکران در افق 1408 و همچنین موانع و چالش‌های پیش روی توسعه این منطقه پرداخت.