تمرد نظامیان صهیونیست از دستور فرماندهان برای حضور در مناطق مرزی با مصر
سرويس خارجي-
مرز فلسطين اشغالي و مصر ناامنتر و بيثباتتر از گذشته شده است، چون به نظر ميرسد نظاميان صهيونيست از ترس جانشان حاضر نيستند كه در اين مرز حضور داشته باشند. سربازان اسرائيلي بهشدت از كشيك دادن در مرز مصر خودداري ميكنند و گويا مرزهاي مصر براي آنها تبديل به يك كابوس شده است. حضور در مرز مصر پس از آن براي صهيونيستها تبديل به يك كابوس شد كه سرباز ۲۳ ساله ارتش مصر به نام «محمد صلاح» بامداد روز شنبه (۱۳ خرداد)، در درگیری با نظامیان صهیونیست، سه تن از آنها را از پای درآورد. همین مسئله موجی از انتقادات علیه این اقدام و ضعف عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی را بهدنبال داشت و به تازگي نيز پایگاه خبری صهیونیستی واللا در اینباره نوشت که پس از حمله در مرز با مصر، سربازان گردان «پلنگ» از رفتن به ماموریت در محلی که نظامیان قبلي هدف تیراندازی قرار گرفته و سه تن از آنها کشته شدند، سرباز زدند. واللا گزارش داد: «به علت شرایط بد فعلی، مدت شیفت کاری نظامیان در این منطقه کوتاه شده است.» اين رفتار نظاميان صهيونيست براي خودداري از حضور در مرز مصر، مصداق بارز تمرد در ميان نظاميان است و به نظر ميرسد اين موضوع زنگ خطر تمرد در ميان نيروهاي ارتش و نظاميان را به صدا درآورده است.
نگاهي به ساختار ارتش رژيم صهيونيستي:
شبهنظاميان در برابر رسميها
وقتی صحبت از ارتش رژيم صهيونيستي ميشود، خوب است بدانيم كه اين ارتش درواقع به دو نيروي نظامي مختلف تقسیم شده است. ساختار اوليه همان ارتش «رسمی» رژيم اسرائیل است كه دارای فرماندهان ردهبالاست و عموماً با مقامات سياسي در ارتباط هستند. بخش دوم ارتش با نام «ارتش پلیس» یک نهاد رسمی نیست، بلكه سازمانی شبهنظامي با ویژگیهای مشخص و منحصربهفرد است. ارتش پليس پس از انتفاضه دوم فلسطينيها در اوایل دهه 2000 به وجود آمد و در کنار ارتش رسمی، یک نیروی شبهنظامي بهشمار ميرود كه در کرانه باختری اشغالي و مناطق جنوبي در حال فعاليت است. شبهنظاميان ارتش رژيم صهيونيستي شامل سه واحد اصلی هستند: یک واحد از شبهنظامیاني كه شهرکهاي اشغالي را اداره ميكنند و نامشان نيروهاي «دفاع سرزمینی» است. واحد دوم با نام «تیپ کفیر» فعاليت ميكند و شامل «گردانهاي حريدي» هستند. تيپ كفير توسط نيروهاي رزمی بهصورت چرخشی در کرانه باختری مستقر شدهاند. واحد سوم نيز جوخههای پلیس مرزی هستند که شامل نيروهاي شبهنظامي پليس و سربازان وظیفه ميشوند. در حال حاضر آن نيروهاي نظامي صهيونيستي كه به سمت تمرد گرايش پيدا كردهاند، نيروهاي پليس مرزي هستند. بر روی کاغذ، «شبهنظاميان ارتش پلیس»، تحت سلسله مراتب فرماندهی مرکزی ارتش رژيم اسرائیل قرار دارد، اما در عمل وضعيت پیچیده است و شبهنظاميان ارتش پليس بهجاي فرماندهان رسمي ارتش از رهبران مذهبي و خاخامهاي تندرو فرمان ميگيرند. بسیاری از نیروهاي ارتش پليس تحت تأثیر احکام خاخامها هستند و از اينرو گاه شاهد تناقض و تفاوت فرمانها ميان فرماندهان ارتش و نيروهاي شبهنظامي ارتش پليس هستيم. درواقع اعتبار و مشروعيت فرماندهان رسمي ارتش رژيم اسرائیل در ميان شبهنظاميان ارتش پليس فروپاشيده و از ميان رفته و در موارد متعددي فرماندهان ارتش با نيروهاي شبهنظامي ارتش پليس وارد تنش ميشوند. از سوي ديگر نيروهاي مرزي عمدتاً از سوي شبهنظاميان ارتش پليس انتخاب ميشوند و اكنون كه شبهنظاميان ارتش پليس از رفتن به مرز مصر خودداري ميكنند، احتمال اوج گرفتن اختلافات ميان ارتش رسمي و ارتش پليس بسيار بيشتر است. حتي اين احتمال وجود دارد كه ارتش پليس فرمانبري خود از ارتش رسمي را پايان دهد، چون شبهنظاميان ارتش پليس تحت نفوذ خاخامهاي تندرو قرار دارند و در حال حاضر نيز خاخامهاي تندرو و چهرههاي افراطي و حريدي مانند بنگوير داراي قدرت در كابينه سياسي هستند. اين اختلاف و شكاف ميان دو نيروي نظامي رسمي و شبهنظامي رژيم صهيونيستي يكي از بزرگترين خطرات و بحرانهاي داخلي در ميان صهيونيستها بهشمار ميرود. مجله انگليسيزبان «پلاس 972» در گزارشي تفصيلي درباره نيروهاي رسمي ارتش و شبهنظاميان ارتش پليس مينويسد: «علت گرايش به تمرد و شورش در ميان شبهنظاميان ارتش پليس آن است كه اعضاي آن احساس ميكنند كه مقامات به كارشان اهميت نميدهند، دستمزد آنها در مقايسه با نيروهاي رسمي ارتش كمتر است و از همه مهمتر آنها خود را جدا از ارتش ميدانند.»
چالش سربازی اجباری
از سوي ديگر، یکی از معضلات اساسی و جدی رژیم صهیونیستی در عرصه نظامی، خدمت سربازی اجباری است. خدمت سربازی اجباری از سوی گروههای مختلف، پذیرفته نشده است و براساس آماری که نهادهای رژیم صهیونیستی منتشر کردهاند، فرار از خدمت سربازي در حال افزايش است. با توجه به ماهیت نظامی رژیم صهیونیستی و اینکه ارتش پایه تمامی نهادهای حاکمیتی این رژیم است، سربازی اجباری یکی از ارکان آن به حساب میآید و افزايش فرار از خدمت خبر خوبي براي ارتش اين رژيم نيست. تابستان گذشته اعلام شد كه بیش از ۳۱۰۰ تن از نیروهای ارتش اسرائیل در سال ۲۰۲۱ میلادی از معرفی خود به واحد نیروی انسانی ارتش رژیم صهیونیستی خودداری کردهاند و پيشبينيشده اين آمار بهدليل افزايش ناامنيها و بيثباتيها در رژيم صهيونيستي بيشتر شده باشد. پدیده فرار از ارتش رژيم اسرائیل در شرایطی است که آمارهای سازمان غیرانتفاعی Mesarvot از محاکمه و به زندان رفتن دهها تن از مردان جوان صهیونیست بهدليل فرار از خدمت سربازي اجباري حکایت دارد. براساس قانون سربازی اجباری که هماکنون در رژیم صهیونیستی اجرا میشود، پسران پس از سن 18سالگی باید دستکم 32 ماه، به خدمت سربازی اجباری بروند، دختران نیز باید پس از سن 18سالگی، 2 سال را در خدمت سربازی اجباری بگذرانند. همه این سربازان پس از پایان دوران خدمت سربازی اجباری، تا سن 45 سالگی در نیروهای احتیاط قرار میگیرند و بسته به واحدهای نظامیشان در مواقع فوقالعاده و جنگ فراخوان میشوند. در آمار دیگری که کمیته نظارت بر دولت در کنست رژیم صهیونیستی در سال 2020 میلادی انجام داد، تعداد کسانی که از خدمت سربازی اجباری معاف میشوند در حال افزایش است. این عدد از 7.9 درصد در سال 2018 میلادی در سال 2020 به 11.9 درصد افزایش یافت و پیشبینی میشود در سال 2023 به رقم 13 درصد برسد.
بنگویر افراطي روي لبه تيغ
همچنين در پی گسترش جرم و جنایت در سرزمینهای اشغالی، درخواستها برای برکناری «ایتمار بنگویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی افزایش یافته است و برخی مقامات رسمی از «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی خواستند که بنگویر را بهدلیل گسترش ناامني در مناطق عربی سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ برکنار کند. روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی با اشاره به قتل ۵ فلسطینی در منطقه «یافه الناصره» و بهکارگیری سیاست بیتوجهی و تبعیض میان صهیونیستها و عربها در سرزمینهای اشغالی از سوی کابینه صهیونیستی اذعان کرد که افزایش جنایت در مناطق عربی سرزمینهای اشغالی بهدلیل سیاست اهمال و ارزش قائل نبودن به زندگی بشر است. در این گزارش از سیاستهای کابینه افراطی و راستگرای نتانیاهو و انتخاب بنگویر بهعنوان وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی انتقاد شدیدی شده است. در این گزارش آمده که از ابتدای سال جدید میلادی تاکنون، ۶۹ شهروند عرب در سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ کشته شدند، این در حالی است که در سال گذشته در همین مدت زمانی، ۳۴ نفر کشته شدند و این آمارها نشاندهنده عجز و ناتوانی کابینه نتانیاهو است. در ادامه این گزارش تاکید شده که بنگویر شایسته این منصب نیست و نتانیاهو میتواند وعدههای زیادی بدهد، اما مهمترین و اولین گامی که باید اتخاذ کند، برکناری بنگویر و انتخاب شخصی دیگر به جای او است. از آغاز سال جاری میلادی (۲۰۲۳) تاکنون ۹۱ نفر از جمله ۶ زن و ۲ کودک در خشونتها و حوادث تیراندازی در فلسطین اشغالی کشته شدند. باندها و گروههای تبهکار معمولا عامل ایجاد ناامنی در این شهرها هستند و به گفته معترضان، پلیس صهیونیستی با این افراد برخورد نمیکند.
خطر فروپاشی در كمين پلیس رژیم صهیونیستی
همزمان با ادامه اختلافات داخلي و بيثباتيها، رئیس سابق پلیس رژیم صهیونیستی نيز با اعتراف به این موضوع که پلیس در حال فروپاشی کامل است، از بنیامین نتانیاهو خواست تا «ایتمار بنگویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم را قبل از بدتر شدن اوضاع، برکنار کند. «شلومو آهرونیسکی» در مصاحبه با شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: پلیس (رژیم) اسرائیل امروز در حالت فروپاشی کامل است و من نهتنها احساس ناراحتی دارم، بلکه عصبانی هستم. آهرونیسکی پیشتر نسبت به وضعیت فاجعهبار نیروی انسانی در کلانتریهای رژیم صهیونیستی هشدار داده و تاکید کرده بود که پلیس جنگ چندجبههای و همچنین قیامی که ممکن است در سرزمینهای ۴۸ اشغالی رخ دهد را تحمل نخواهد کرد. به گزارش وبسایت صهیونیستی «واللا»، «یعقوب شبتای» فرمانده کل پلیس رژیم اشغالگر اسرائیل نیز چند روز پیش در برابر کمیته نظارت در کنست، نسبت به آنچه که وی «وضعیت اسفبار پلیس» خواند، هشدار داده بود. شبتای با اشاره به کمبود شدید نیروی انسانی در پلیس (رژیم) اسرائیل گفت: اگر یک حادثه چندجبههای در سرزمینهای اشغالی رخ دهد، ما نمیدانیم چگونه آن را مهار کنیم.