قطع کمکهای غذایی دولتی، میلیونها آمریکایی را با مشکل تغذیه مواجه کرده است
وضعیت نابسامان اقتصادی، تعریفی است که به صورت متداول از سوی کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی در آمریکا بیان میشود. رکود به همراه تورم، معضلی اقتصادی که به گزارش اخیر «بیزینس اینسایدر» در سال 2023 گریبان آمریکاییها را خواهد گرفت. مسئولان مربوط در این کشور اعتراف میکنند که آنچه آمریکا انتظار آن را میکشد، در طول چهار سال اخیر بیسابقه است. بحران اقتصادی در آمریکا حاصل چاپ بدون پشتوانهای است که بانک مرکزی در این کشور برای فرار از بحران همهگیری کرونا، اقدام به آن کرد و حالا با تبعات منفی آن روبهرو شده است. پول بیحسابی که اکثر تحلیلگران اقتصادی جهان تاکید دارند که روزی آمریکا را به گرفتاری میکشاند. کافی است مثلا حجم زیاد از اسکناسهای دلار که در دستان دولتهاست به یکباره وارد بازار شود. آنگاه ارز بدون پشتوانه آمریکایی ناگهان دچار یک سقوط خواهد شد. از نقطه نظرات پولی که بگذریم، گرانی و تورم باعث شده تا مردم آمریکا برای سیر کردن شکم خود و خانوادههایشان به چالش بخورند. «سیانان» در گزارشی تلویزیونی فاش میکند که خانوادههای کمدرآمد آمریکایی برای تامین غذای خود با مشکلات جدی مواجه شدهاند. طبق این گزارش، میلیونها آمریکایی به کمکهای دولت برای تامین غذای خود نیاز دارند و برنامه دولت آمریکا برای کمک به خانوادهها در دوران همهگیری کرونا به پایان خود رسیده است. «گیب کوئن» خبرنگار سیانان در این باره گزارش میدهد: «میشل ریکت که در پیتسبورگ زندگی میکند میگوید که خرید مواد غذایی بهشدت دشوار شده است. این زن ۶۳ ساله به کمکهای غذایی وابسته است. او درآمد ثابتی دارد. اما حالا میزان کمکها به وی از ۲۷۷ دلار در ماه به ۲۳ دلار کاهش یافته است». برنامه کمک معیشتی دولت آمریکا در دوران کرونا به خانوادهها که در کنگره تصویب شد، در حال انقضا است و بدین ترتیب قرار است بیش از ۱۶ میلیون خانوار آمریکایی در ۳۲ ایالت با مشکل روبهرو خواهند شد. به گفته خبرنگار این شبکه تلویزیونی، دریافتکنندگان این کمکها بهطور متوسط ۹۸ دلار از کمک هزینههای زندگی ماهانه خود را از دست دادهاند. «الن ولینگر» مدیر یک شرکت تامینکننده غذا این موضوع اثرات زیادی به همراه خواهد داشت. ما اطلاعات مالی همه این خانوارها را در اختیار داریم. خبرنگار سیانان درباره زندگی این پیرزن آمریکایی میگوید: «این کمکها سبب میشد که چهار میلیون و دویست هزار نفر از فقر خارج شوند و میزان فقر کودکان را هم به میزان ۱۴ درصد کاهش میداد. تورم بیش از بهای مواد غذایی آمریکاییها را تحت فشار قرار داده است. هزینههای انرژی بهشدت افزایش داشته است».
«میشل ریکتس» پیرزن آمریکایی که حالا برای مایحتاج زندگی خود به چالش خورده، از اضطراب خود میگوید و تاکید میکند: «من از اینکه قطع شدن این کمکها چه تاثیری بر روی زندگی ما خواهد داشت بسیار مضطرب هستم. این موضوع سبب شده است که من به محلهای توزیع غذا وابسته شوم».
خبرنگار سیانان همچنین میگوید که ۷۵ درصد از مراکز توزیع غذا در آمریکا اعلام کردهاند که قطع کمکهای دولت سبب افزایش تقاضای برای کمک از آنها میشود. این در حالیاست که میزان کمکها کاهش یافته است و بهای مواد غذایی بهشدت افزایش یافته است». «لیزا اسکیلز» مسئول یکی از مراکز توزیع غذا معتقد است که اگر مراکز خیریه نتوانند تقاضاها برای غذا را تامین کنند، کودکان بیشتر و حتی بزرگسالان از گرسنگی رنج خواهند برد.