با شعار رفع تحریم، 900 تحریم آوردند امروز میگویند با شعار، مشکل حل نمیشود!
سرویس سیاسی-
روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم حشمت الله فلاحت پیشه آورده است: «بخش عمدهاي از تفاهمنامههاي ايران و چين به رفع تحريمهاي ايران و رفع مشکلات ايران با بخشي از سازوکارهاي غرب پايه مثل افايتياف مرتبط شده است. اجراي بخش عمدهاي از تفاهمنامهها با چين منوط به رفع مشکلات روابط خارجي ايران شده است... اين واقعيت را بايد در نظر گرفت که شرايط امروز کشور ما در داخل و خارج، راهکار شعاري ندارد بلکه لازمهاش توجه به واقعيات دنياي امروز است که در درجه اول رفع مسائل و مشکلاتي است که منجر به نارضايتهايي شده است، رسيدن به ثبات اقتصادي و سرانجام تنشزدايي در خارج از کشور است.»
فلاحت پیشه نوشته شرايط امروز کشور ما در داخل و خارج، راهکار شعاري ندارد؛ مدعیان اصلاحات 8 سال با شعار رفع تحریم و تنش زدایی مردم را فریب دادند و تحریم را دو برابر کردند. وی افزوده که لازمهاش توجه به واقعيات دنياي امروز است؛ و حال آنکه مدعیان اصلاحات واقع بینی را پای وادادگی و اعتماد به دشمن و ناراضی کردن مردم با بیتدبیری عمدی پایمال کردند و منتقدانِ هشدار دهنده واقعیات را آماج هتک حرمت قرار دادند. امروز هم پیشبرد سیاست خارجی پویا، فراگیر و متنوع از سوی دولت سیزدهم این طیف خائن به منافع ملی را آشفته کرده و به سنگاندازی میان گسترش دایره دیپلماسی اقتصادی و روابط راهبردیانداخته است.
چین بزرگترین شریک تجاری ایران، مهمترین بازیگر در دور زدن تحریمهای آمریکا و از خریداران اصلی نفت ایران است و روابط تهران- پکن علیرغم یک دهه تحریم ایران همچنان ادامه یافته است. سفر آیتالله رئیسی به چین نقطه عطف جدیدی در همکاریهای راهبردی ایران و چین و اجرای سند همکاری ۲۵ ساله دو کشور در عرصههای مختلف است. با این حال، نویسنده مدعی منوط بودن روابط با چین به رفع تحریم است!
غربگراهای داخلی و سناریوی نخنمای قطعنامههراسی
روزنامه اعتماد روز گذشته در گزارشی با عنوان «زمینهسازی برای تشدید تنش» نوشت: «یکشنبه شب انتشار گزارشی از سوی یک رسانه آمریکایی درخصوص کشف ذرات اورانیوم با غنای ۸۴ درصد در تاسیسات غنیسازی ایران، مجددا جنجالها در مورد برنامه هستهای ایران را دامن زد. دو هفته مانده به برگزاری جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در حالی که همچنان سؤالات آژانس در مورد سه سایت هستهای در ایران بر روابط تهران و آژانس سایه افکنده است، انتشار خبرهای اینچنینی بر پیچیدگی مسائل میافزاید. در حالی که روابط تهران و غرب در طول ماههای گذشته به سردی گراییده است و روز گذشته اتحادیه اروپا پنجمین بسته تحریمی خود را با بهانههای حقوق بشری علیه ایران اعلام کرد، بدتر شدن وضعیت پرونده ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به اعتقاد کارشناسان میتواند زمینهساز ارجاع مجدد پرونده هستهای ایران به شورای امنیت باشد.»
گفتنی است طیف مدعی اصلاحات یا همان جریان غربگرا استاد معکوس جلوه دادن امور کشور هستند. این جریان سیاسی که سرنوشت خود را به برجام گره زده است با هر چالش حول این سند توافق واکنشهای منفی از خود بروز میدهد.
این جریان سیاسی که در دولتهای روحانی با قهرمان سازی کاذب از تیم هستهای وقت و انتشار اخباری که هیچ گاه واقعیت نیافت برای دولت دستاوردسازی کرد و بدین صورت حرف درمانی را اعمال و اجرا میکرد حالا در برابر اتفاقات جدی درباره پرونده هستهای ایران و پیگیری مطالبات به حق ملت توسط دولت سیزدهم و واکنشهای طرفین به شدت با غش کردن به سمت غرب علیه دولت موضعگیری میکند.
اصلاحطلبان که با ضریب دادن به شایعات حول پرونده هستهای ایران به تندی تمام از اقدام دولت در برابر زیاده خواهی غرب انتقاد میکنند به این سؤال پاسخ نمیدهد که سرنوشت برجام در دولت روحانی چه شد و با همه مسامحه سیاست خارجی ظریف چرا غرب زیاده خواهی خود را کنار نگذاشت؟
روابط راهبردی با چین بدون برجام نتیجهای ندارد!
روزنامه شرق در مطلبی نوشت: «رئیسشورای اطلاعرسانی دولت اخیرا در تحلیلی از سفر آقای رئیسی به چین ضمن نکوهش دولت قبل در گسترشندادن روابط راهبردی با چین بهخصوص در «بخش اقتصادی و فناوری»، به بسط این روابط در دولت سیزدهم و ازجمله «امضای 20 سند همکاریهای اقتصادی، فناوری، صنعتی و...» اشاره کرده و این اقدام را «الگویی برای عصر عبور از اقتدارگرایی یکجانبه مبتنی بر نظم تحمیلی آمریکای در حال افول» عنوان کرده است.»
در ادامه مطلب آمده است: «در این تحلیل و تحلیلهایی از این دست در سایر رسانههای طرفدار دولت، نبود نگاه راهبردی دولت قبل به رابطه با چین و اینکه آن دولت صرفا در پی «معاملات اقتصادی و بیشتر نفتی» و نه سرمایهگذاریهای پایدار با این کشور بوده، مورد حمله قرار گرفته است»
شرق نوشت: به نظر مشکل در همین «روابط راهبردی» است و اینکه آیا میشود بدون حل پرونده هستهای (که کشور چین خود یکی از طرفهای درگیر در آن است و قطعنامههای سازمان ملل دراینباره را امضا کرده) به روابط راهبردی نهفقط با چین بلکه با هیچ کشور دیگر صاحب تکنولوژی (و نه مثلا کرهشمالی) برای «پیشرفت و توسعه کشور... و شکوفایی اقتصاد ملی... جذب سرمایهها» (مذکور در تحلیل مقام اطلاعرسانی دولت) و... رسید؟!
در این مطلب آمده است: «اکنون نیز اجرائیشدن توافقات انجامشده با چین بدون حل بحران هستهای و خروج کشورمان از فهرست سیاه افایتیاف به سراب میماند و جز به خرید و فروش نفت و کالاهای مصرفی ختم نمیشود.»
مدعیان اصلاحات که 8 سال، زلف همه مشکلات حتی آب خوردن مردم را به برجام گره زدند و چیزی جز خسران و فریبکاری غربیها علیه ایران عاید این کشور نکردند حالا بازهم به تکرار ادعاهای غیرمستدل خود روی آورده و میگویند روابط راهبردی با چین بدون برجام و FATF نتیجهای ندارد. آنها پیش از این میگفتند بدون برجام نمیتوانیم نفتی بفروشیم و یا مناسبات تجاری خود با کشورها را توسعه بدهیم، درحالیکه دولت رئیسی و میزان فروش نفت و دیپلماسی اقتصادی و منطقهای، سیاست بازی و پوشالی بودن ادعای اصلاحطلبان را ثابت کرد.