kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۵۹۵۳
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۹
واکنش وزارت خارجه به اقدامات خصمانه اتحادیه اروپا

ایران به هیچ عنوان تسلیم فشار، تهدید و تحریم نخواهد شد

وزارت امور خارجه در بیاینه‌ای ضمن واکنش شدید به مواضع خصمانه و اقدامات اتحادیه اروپا، تصریح کرد: ایران به هیچ عنوان تسلیم فشار، تهدید و تحریم نخواهد شد.

 

سرویس سیاسی-

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای ۱۱ ماده‌ای به جمع‌بندی شورای وزرای خارجه اتحادیه اروپا و مواضع خصمانه برخی دولت‌های اروپایی پاسخ داد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «جمهوری اسلامی ایران دستور کارهای ساختگی که به عنوان بخشی از کارزار سیاسی سازمان‌دهی شده برای تحت فشار قراردادن حداکثری حاکمیت و ملتی در حال رشد که در برابر دو چالش همزمان، یعنی منزوی‌سازی خارجی و جنگ اقتصادی ایالات متحده مقاومت می‌کنند، را به هیچ عنوان نمی‌پذیرد و به شدیدترین وجه ممکن این سوءاستفاده از فرآیندها و آیین‌های بین‌المللی- چه در شورای حقوق بشر و چه جمع‌بندی شورای وزیران اتحادیه اروپا- را محکوم می‌کند.‌»
ایران؛ آماده جمع‌بندی مذاکرات
وزارت خارجه ایران افزود: «‌در جریان مذاکرات برای از سرگیری اجرای کامل و موثر برجام، مطالبات جمهوری اسلامی ایران همواره در چارچوب برجام و مذاکرات وین بوده است. اما فهرست بلند نقض‌های فاحش طرف‌های اروپایی و آمریکایی در زمان اجرای برجام، ایران را ناگزیر می‌سازد که برای آینده واقع‌بین باشد. هدف جمهوری اسلامی ایران، انعقاد یک توافق پایدار و باثبات است، توافقی که در آن اولاً انتفاع عملی ایران از لغو تحریم‌ها تضمین شود؛ و ثانیاً، تحت تاثیر سیاست داخلی دولت‌ها به‌سادگی نقض نگردد. جمهوری اسلامی ایران، بر اساس پیش‌نویس مذاکرات وین که نتیجه ماهها مذاکرات سخت و فشرده بود، آماده جمع‌بندی مذاکرات است. اکنون طرف‌های غربی مقابل هستند که با اتخاذ سیاست‌های غیرواقع‌بینانه و محاسبات اشتباه، دچار سردرگمی هستند.»
غربی‌ها، فضای همکاری‌های ایران و آژانس را تخریب نکنند
در این بیانیه آمده است: «‌جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو مسئولیت‌پذیر معاهده عدم اشاعه، همواره با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر اساس تعهدات بین‌المللی خود، و متناسب با شأن و جایگاه تخصصی و فنی آژانس همکاری داشته و مصمم به ادامه این همکاری‌ها است. به کشورهای غربی نیز توصیه می‌کنیم که با پرهیز از سیاسی‌کاری، فضای همکاری‌های فنی بین ایران و آژانس را تخریب نکنند.»
وزارت خارجه افزود: «موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در بحران اوکراین، حمایت از تمامیت ارضی اوکراین و ضرورت پایان بخشی به مخاصمه از طریق راه‌حل‌های سیاسی است. همان‌طور که مکرراً از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران تأکید شده است، ما هیچ پهپادی برای استفاده در جنگ اوکراین، در اختیار هیچ طرفی قرار نداده‌ایم. کلیه همکاری‌های دفاعی و تسلیحاتی ایران با سایر کشورها نیز همسو با حقوق و تعهدات بین‌المللی ایران بوده است.»
در این بیانیه آمده است: «‌ایران لنگر امنیت و ثبات در منطقه است. هرگز در طول تاریخ، به همسایگان حمله نکرده ‌اما مورد حمله قرار گرفته است. در عین حال، رویه ثابت ایران در چند دهه گذشته نشان داده است که به هیچ عنوان تسلیم فشار، تهدید و تحریم نخواهد شد؛ به عهدی که می‌بندد وفا می‌کند؛ و در مقابل متجاوز می‌ایستد... اروپا باید پاسخگوی نقش خود در بی‌ثباتی منطقه از طریق تداوم صادرات جنگ‌افزارهای پیشرفته و دستکاری امنیتی در نظم منطقه‌، ائتلاف‌‌سازی برای ارعاب و فشار، دخالت در امور داخلی کشورها به بهانه ایجاد دموکراسی‌های گلخانه‌ای که همزیستی دولت‌ها را مختل می‌سازد، باشد.»
وزارت خارجه ایران تصریح کرد: «‌تجربه تلخ جنایات داعش، همچنان مردم منطقه غرب آسیا را متأثر می‌سازد. علی‌رغم ادعاهای آمریکا و متحدان آن، اگر نقش ایران و قهرمان بزرگ مبارزه با تروریسم، شهید سردار سلیمانی و همت ملت‌های عراق و سوریه در مبارزه، مهار و شکست موج تروریسم داعش نبود، نه تنها امنیت و ثبات منطقه، بلکه صلح و امنیت بین‌المللی به طور جدی تحت‌الشعاع قرار می‌گرفت.»
به سیاست همسایگی
در منطقه ادامه می‌دهیم
این بیانیه افزود: «ما به امنیت، ثبات و رفاه درون زا و فراگیر در منطقه معتقد هستیم. دست برادری به سوی تمامی همسایگان خود از جمله کشورهای منطقه غرب آسیا دراز کرده‌ایم و در طول بیش از یک‌سال گذشته دامنه همکاری‌های ایران و همسایگان گسترده‌تر و متنوع‌تر شده است. تنها با مشارکت خود کشورهای منطقه، پایداری، امنیت، ثبات و رفاه فراگیر تضمین می‌شود. ما به سیاست مهم همسایگی، با هدف نیل به امنیت دسته‌جمعی در منطقه ادامه می‌دهیم و اتهامات بی‌اساس ما را از این مسیر باز نخواهد داشت.»
وزارت خارجه ایران در پایان خاطرنشان کرد: «جمهوری اسلامی ایران ضمن اعتراض شدید به وضع تحریم‌های غیرقابل قبول و بی‌مبنا از سوی اتحادیه اروپا، معتقد است که تعامل و گفت‌وگو با این اتحادیه و اعضای آن، تنها از مسیر احترام، اعتماد، منافع متقابل و مشترک می‌گذرد. بر این اساس، درهای تعامل و گفت‌وگو را باز گذاشته‌ایم و در عین حال از بیان مطالبات و مواضع انتقادی خود نیز باز نمی‌مانیم. طبیعتاً، در صورت عدم توقف فضا‌سازی‌هایی که در بستر ایران‌هراسی صورت می‌پذیرد، فرصت‌ها برای پیشبرد منافع متقابل، به شکل قابل توجهی متأثر خواهد شد.»