محققان ایرانی موفق به تولید زخمپوشهای نانویی برای درمان زخمهای عمیق شدند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، طهورا ابراهیمی، محقق بخش تحقیق و توسعه یکی از شرکتهای فناور، زخمپوشهای نانویی را از دستاوردهای این شرکت برشمرد و گفت: این زخمپوش در ابعاد ۵۰ نانومتر تولید شده است که برای زخمهایی با اشکال متفاوت و یا زخمهای دارای عمق که نمیتوان به زخمپوشهای عادی آنها را پوشش داد، استفاده میشود.
ابراهیمی افزود: این زخمپوش نوعی پودر است که توسط پزشک بر روی زخم ریخته میشود. این پودر زمانی که مرطوب میشود، به هم میچسبد و تشکیل یک فیلم را میدهد و سپس زخم بانداژ خواهد شد.
وی با بیان اینکه این زخمپوش در مدت یک ماه بر روی زخم باقی میماند، گفت: انحصار تولید این نوع زخمپوشها در اختیار یک شرکت آمریکایی بود و به دلیل تحریمها، این محصول به کشور وارد نمیشود.
محقق بخش تحقیق و توسعه این شرکت فناور، پودر بندآورنده خون را از دیگر محصولات دانشمحور این شرکت برشمرد و افزود: پودر بند آورنده خون بر پایه سلولز اکساید و کیتوسان عمل میکند و مهمترین ویژگی این محصول عمل انعقاد سریع خون است.
ابراهیمی با بیان اینکه این محصول برای بیمارانی که دارای مشکلات انعقادی هستند مانند بیماران مبتلا به هموفیلی کاربرد دارد، گفت: این محصول در کمتر از یک دقیقه میتواند لختهزایی را ایجاد کند؛ از این رو این بندآورنده در فوریتهای پزشکی، تصادفات و حتی در جعبه کمکهای اولیه کوهنوردان قابل استفاده است.
وی با اشاره به تولید تامپونهای دندانی و بینی، ادامه داد: این تامپون برای بند آوردن خون بعد از کشیدن دندان و یا در جراحیهای دندان قابل استفاده است؛ چرا که این محصول در مدت ۴۰ ثانیه قادر به قطع خونریزی است. این تامپون بر پایه سلولز اکساید و افزودنیهای نانویی تولید شده است.