kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۰۴۱۷
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۲

کاهش 15 هزار واحدی شاخص بورس تهران

 
 
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز شنبه با کاهش 15 هزار و 684 واحد همراه شد.
بورس اوراق بهادار تهران نخستین روز هفته جاری هم در یک روند کاملا کاهشی قرار گرفت، به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با کاهش 15 هزار و 684 واحدی به رقم یک میلیون و 330 هزار و 878 واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن با کاهش 6360 واحد به رقم 386 هزار و 137 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران نیز به بیش از 5 میلیون و 5 هزار میلیارد تومان رسید.
در همین حال، صف‌های فروش با افزایش ۴۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی به بیش از ۲۵۸ میلیارد تومان رسید و ارزش‌های صف خرید نیز با کاهشی قابل ملاحظه نسبت به میانگین هفتگی به ۵۳ میلیارد تومان رسید که کاهش ۴۲ میلیارد تومانی را نشان می‌دهد.
خبرگزاری مهر با ارائه یک تحلیل تکنیکال درباره شاخص نوشت: شاخص کل با ریزش بیش از ۱۵ هزار واحدی به یک حمایت بسیار قوی نزدیک شد، شاخص کل در مدت زمان هفتگی به یک ناحیه حمایتی بسیار قوی نزدیک شده است. شاخص روزهای یکشنبه یا دوشنبه به این خط روند پرقدرت ناحیه صعودی نزدیک شده و احتمالاً یک واکنش مثبت به آن داشته و با یک وضعیت مثبت اما نه چندان قوی رو‌به‌رو خواهد شد ولی در صورت حفظ نشدن این خط روند قوی، شاخص کل می‌تواند به صورت هیجانی باز هم ریزش داشته باشد.
اگرچه کارشناسان می‌گویند بسیاری از سهام موجود در بازار به ارزندگی رسیده‌اند اما در عین حال نباید این نکته را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ فراموش کردند که سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه همراه با ریسک و نوسان است و حتما باید با تحلیل همراه شود. خرید یا فروش بدون دلیل و هیجانی می‌تواند پشیمانی و تعمیق ضرر را برای سهامدار بی‌تجربه در پی داشته باشد.
گفتنی است رئیس ‌سازمان بورس و اوراق بهادار به تازگی در نامه‌ای خطاب به محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور به واکاوی شرایط کنونی بازار سرمایه در ایران پرداخت.
در متن نامه ارسالی مجید عشقی، چالش‌ها و عوامل نگرانی در بازار سهام در شرایط فعلی در 8 محور ارائه شده بود. در این نامه عنوان شده بود مهم‌ترین چالش‌ها و عوامل ایجادکننده نگرانی‌های بازار سهام در محورهای هشت‌گانه شامل «روند افزایشی نرخ سود بانکی و تاثیر آن بر خروج نقدینگی از بازار»، «کاهش حاشیه سود شرکت‌های ناشی از افزایش نرخ خوراک و حامل‌های انرژی»، «قیمت‌گذاری دستوری محصولات صنایع از قبیل خودرو، شوینده، لاستیک و ...»، «انجام معاملات شرکت پالایش و پخش در بورس انرژی»، «نوسان در نرخ ارز و تاثیر آن در افزایش نااطمینانی‌های صنایع برای توسعه فعالیت»، «واگذاری سهام در شرکت‌های خودرو‌سازی»، «اتخاذ تصمیمات برای شرکت‌های صادرات‌محور بدون در نظرگرفتن منافع کلان اقتصادی» و «قطعی برق در تابستان و گاز در زمستان و آثار منفی آن بر تولید و بهای تمام شده» است.
در پایان این نامه پیشنهادهایی برای مدیریت نااطمینانی‌ها در بازار سهام نیز در 6 محور با عنوان «تثبیت نرخ سود بین بانکی در کانال از پیش تعیین شده»، «حذف نرخ‌‌هاب اروپایی از فرمول قیمت‌گذاری نرخ خوراک و سوخت گاز»، «حذف قیمت‌گذاری دستوری»، «شفاف شدن روابط مالی فیما‌بین دولت و بنگاه‌های اقتصادی»، «تعیین تکلیف واگذاری سهام خودروها» و «واریز مابقی تعهدات صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار» ارائه شده است.