سیل پناهجویان دردسر تازه اروپا در اوج بحران اقتصادی
همزمان با این که بسیاری از کشورهای اروپایی با افزایش 10 و 20 برابری قیمت گاز و نفت، افزایش تورم و رکود اقتصادی دست و پنجه نرم میکند خبر رسیده، آژانس حفاظت از مرزهای اروپا (فرانتکس) نیز از هجوم گسترده پناهجویان به مرزهای اروپا ابراز نگرانی کرده است.
اروپا این روزها بحرانهایی را تجربه میکند که شاید پیرمرد و پیرزنهای بالای 70 سال اروپا، مشابه آن را در دوران نوجوانی شان تجربه کرده باشند. «تورم سنگین» و «تهیه مایحتاج اولیه زندگی»، چالش این روزهای صنعتیترین و گردن کلفتترین اقتصادهای اروپایی شده و روزی نیست که مقامی از این قاره، درباره بحرانیتر شدن وضع در زمستان پیش رو، نطقی هشدار گونه نداشته باشد. در چنین فضایی ناگهان خبر میرسد، موج جدیدی از هجوم پناهجویان به سمت اروپا به راه افتاده است!
تارنمای «فرانتکس» در این رابطه نوشته: «بر اساس محاسبات اولیه، در هشت ماه اول سال ۲۰۲۲ تقریبا ۱۸۸ هزار و ۲۰۰ ورود غیرقانونی مهاجران در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا شناسایی شده است. این تعداد از ورودهای غیرقانونی مهاجران افزایش ۷۵ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته نشان میدهد. در ماه اوت(مرداد) کشورهای عضو اتحادیه اروپا حدود ۳۲ هزار عبور مرزی غیرقانونی را به ثبت رساندند که ۳۵ درصد بیشتر از همین ماه در سال ۲۰۲۱ بوده است.»
بر اساس این گزارش که خبرگزاری ایرنا نیز بخشی از آن را بازنشر کرده، بالکان غربی همچنان فعالترین مسیر مهاجرت به اتحادیه اروپاست و در ماه اوت (مرداد)، ۱۵ هزار و ۹۰۰ مورد مهاجر غیرقانونی بازداشت شدهاند که ۱۴۱ درصد نسبت به سال قبل بیشتر است. تعداد بالای عبور مهاجران غیرقانونی از مرزها را میتوان به تکرار تلاش برای عبور از مرزها از سوی مهاجرانی ربط داد که تاکنون در بالکان غربی حضور داشتهاند. همچنین فشارها در مسیر مدیترانه مرکزی بالا است و ورود روزانه مهاجران فشارهایی را بر ظرفیت پذیرش در ایتالیا وارد کرده است.
فرانتکس در گزارش این را هم نوشته که: «افرادی که از اوکراین فرار میکنند و از طریق گذرگاههای مرزی وارد اتحادیه اروپا میشوند، بخشی از ارقام ورود غیرقانونی شناسایی شده، نیستند. بر اساس آخرین دادههای این آژانس، از زمان آغاز جنگ، ۸.۸ میلیون شهروند اوکراینی از اوکراین وارد اتحادیه اروپا شدهاند...تعداد مهاجران غیرقانونی که با قایقهای کوچک به دنبال عبور از کانال مانش به سمت انگلیس بودند، همچنان بالا باقی مانده است و بیش از ۴۰ هزار نفر را در برگرفته که این رقم شامل تلاش برای عبور از مرز بوده است.این تعداد افزایش ۸۰ درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ نشان میدهد.»