kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۰۶۸۶
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۴

اخبار ویژه

 
 
آژیر قرمز در اسرائیل در آستانه روز جهانی قدس
یک روزنامه صهیونیستی در آستانه روز جهانی قدس، نسبت به حملات سایبری سنگین علیه اسرائیل ابراز نگرانی کرد.
تایمز اسرائیل در گزارشی نوشت: «اداره ملی سایبری اسرائیل طی هشدار سالانه خود در روز یکشنبه علیه احتمال حمله‌های سایبری در «روز قدس» ایران و پایان ماه رمضان هشدار داد. پیش‌بینی می‌شود حوالی
۲۹ آوریل، به وب‌سایت‌های اسرائيل حمله سایبری بشود، پیام‌های پروپاگاندا پخش شود و به سیستم‌های اطلاعاتی اسرائیل حمله می‌شود.
ایران در سال ۱۹۷۹، سالی که انقلاب اسلامی صورت گرفت، روز قدس، یا روز اورشلیم را پایه نهاد. این روز با سخنرانی‌های ضداسرائیلی، مراسم، و تهدیداتی مبنی بر آزاد‌سازی اورشلیم از سلطه اسرائيل 
برگزار می‌شود. 
احتمال می‌رود وب‌سایت‌های اسرائیل در ۲۹ آوریل امسال یا حوالی این تاریخ هک شوند. این تلاش‌ها با همکاری هکرهای ضد اسرائیلی سراسر جهان و با هشتگ OPJerusalem# هماهنگی شده است.
اداره ملی سایبری اسرائيل گفت سال گذشته در این روز، در وب‌سایت‌هایی که هک شدند، پیام‌های ضد اسرائیلی و به هواداری اسرائیل ظاهر شدند، به کمپانی‌هایی که هاست شمار زیادی وب‌سایت‌های اسرائیلی هستند حمله سایبری شد تا پیامد حمله را به حداکثر برساند. همچنین، تلاش‌هایی برای هک سیستم‌های سازمان‌ها و درز اطلاعاتی صورت گرفت.
در سال ۲۰۲۰، در شماری از وب‌سایت‌هایی که هک شده بودند، ویدئویی پخش شد که شبیه‌سازی بمباران شهرهای اسرائيل را نشان می‌داد، و حاوی پیا‌م‌های تهدیدآمیز با محتوای نابودی کشور یهود بود.
امسال عملیات OPJerusalem# با اوج تنش‌های شدید در تل‌آویو که شاهد درگیری مکرر پلیس با آشوبگران فلسطینی بوده، مصادف خواهد بود. تل‌آویو و اورشلیم در ماه گذشته که عید پسح با رمضان همزمان شد، دچار آشوب‌های شدید بوده است. تپه معبد مقدس، که محل معابد یهودی یادشده در تورات است، مقدس‌ترین مکان در دین یهود است. 
اداره سایبری ملی اسرائیل گفت در ماه گذشته در حمله‌های سایبری،‌ و به خصوص در حمله‌های معروف به محروم‌سازی از خدمات، یا DDoS که هکرها با ارسال‌ترافیک زیاد باعث می‌شوند وب‌سایت از دسترس خارج شود، همچنین حمله‌های تخریب ظاهر، که هکرهای نمای بیرونی وب‌سایت را تغییر می‌دهند، افزایش چشمگیری مشاهده شده است. هفته گذشته یک گروه هکر هوادار ایران مسئولیت حمله سایبری محروم‌سازی از خدمات که وب‌سایت رسمی  اداره فرودگاه‌های اسرائيل را موقتا از دسترس خارج نمود را به‌عهده گرفت».
 
رکورد تورم را 2 بار شکستید قیافه حق به جانب هم می‌گیرید؟!
دبیرکل حزب کارگزاران ضمن اذعان به کاهش تورم پرسیده که چرا باید طی 4 سال متوالی، تورم 40 درصد را تجربه کنیم؟
روزنامه سازندگی از قول حسین مرعشی نوشت؛ «اقتصاد ایران با مشکلات کاملاً واقعی و جدی مواجه است و حل و فصل این مشکلات مستلزم انتخاب راهکارهای کاملاًً علمی، هماهنگ و با مدیریت منسجم امکان‌پذیر است. این وضعیت اقتصادی است که ۴ سال متوالی تورم بالای ۴۰ درصد را تجربه کرده است. به‌رغم اینکه روند تورم این روزها کاهنده است ولی در بهترین شرایط پیش‌بینی می‌شود تورم 
از ۴۰ درصد به ۳۶ درصد کاهش پیدا کند. 
سوال مهم و اساسی این است که ریشه مشکلات کجاست و چرا این روند متوقف نمی‌شود؟
مشکل اول این است که در ایران سقف درآمدهای دولت، عموما با خوش‌بینی در بودجه پیش‌بینی می‌شود اما محقق نمی‌شود. این در حالی است که بســیار سخاوتمندانه درآمدها هزینه می‌شود و هر هزینه‌ای که مربوط و غیرمربوط به دولت است از سبد هزینه‌های دولت حذف نمی‌شـود.
مشکل دوم، موضوع تحریم‌های بسیار سنگین بین‌المللی است. اگرچه مدت کوتاهی اسـت کـه ما می‌توانیم مقدار بیشتری نسبت به دو سه سال پیش نفت خودمان را به شرکت‌های کوچک و فرعی در چین بفروشیم ولو با تخفیف اما آنچه برخی از مسئولان را از واقعیت‌های تلخ تحریم‌های سنگین منحرف کرده این است که گمان می‌برند می‌توانند با این فروش اندک، کشـور و اقتصاد ایران را بـه راحتی اداره کنند. پس نباید تصور کرد که می‌توان با حفظ وضعیت فعلی و گشایش‌های اندک، کشور را در بخش اقتصادی اداره کرد. گشایش‌های کوتاه‌مدت و کوچک، می‌توانند با اندک فشاری دوباره مسدود شـوند.
مشکل سوم ناکارآمدی دستگاه‌های اداری است که در هزینه‌کرد همین بودجه که با کسری مواجه اسـت ســؤال اینجاست که وقتی اقتصاد ایران دچار یک عدم تعادل بسیار وحشتناک شده و برای چهارمین سال مردم تورم ۴۰ درصد را تجربه می‌کنند نباید دولت و مجلـس و مقامـات تصمیم‌گیر امـر اقتصاد ایران را به بهترین کارشناسان اقتصادی ارجاع بدهند؟ نباید بهترین دانشمندان ایرانی که در ایران هستند یا دانشمندان ایرانی که در دسترس هستند را دعوت به همکاری کرد؟»
مرعشی در ادامه می‌نویسد: «آخرین مشکل، گرانی است. آقای رئیس‌جمهور چرا با مردم صادق نیستید؟ چرا به مردم مشکلات واقعی اقتصاد را نمی‌گوئید؟ چرا دائم در پشت‌ تریبون اعلام می‌کنید که معیشت مردم را با مذاکرات گره نزده‌ایم؟ مگر قرار بود که شما گره بزنید؟ گره وجود دارد.  اگر لازم است کشور و تحریم اداره شود به صراحت به مردم بگوئید ما برای دستیابی به یک هدف مهم دیگری باید تورم را تحمل کنیم. چرا سخنانی گفته می‌شود که با واقعیت‌ها منطبق نیست؟ 
خلاصه کلام اینکه مدیریت اقتصاد در اختیار دولت است. دولت سـقف درآمدها را برآورد می‌کند. دولت هزینه‌ها را رقم می‌زند. دولت به کسری بودجه دامن می‌زند. دولت در عرصه بین‌المللی مدیریت اقتصاد بین‌المللی را بر عهده ‌دارد. اگر گرانی وجود دارد و قابل کنترل نیست، علتش در درون دولت است.»
طلبکاری دبیرکل حزب کارگزاران در حالی است که این حزب، از مؤتلفان اصلی دولت مدعی تدبیر و امید بود و این دولت دومین نرخ بالای تورم ظرف چند دهه اخیر را به ارث گذاشته است. البته رکورد اول تورم هم متعلق به دولت سازندگی، یعنی همان دولتی است که آن هم توسط همین تکنوکرات‌های لیبرال‌مآب و غربگرای کارگزاران اداره می‌شد! نخستین سوال از آقای مرعشی این است که چرا هرگاه غربگراها دولت را در اختیار گرفته‌اند، تورم و گرانی به شکل افسارگسیخته افزایش پیدا کرده است؟
نکته دوم این است که وی اعتراف می‌کند تورم در طول 3 سال قبل از دولت فعلی روند افزایشی داشته  اما طی 7-8 ماه اخیر روند کاهشی پیدا کرده است. خب! دولت باید در این زمان محدود و با وجود روندهای تورم‌سازی که ائتلاف مدعیان اعتدال و اصلاحات با سوءمدیریت به یادگار گذاشته‌اند، معجزه و شق‌القمر می‌کرد؟! به رکود کشاندن 8 ساله اقتصاد کشور با اسم رمز برجام، ضایعه بزرگی است که در کنار شرطی‌سازی اقتصاد به 9 برابر کردن نقدینگی، ایجاد کسری بودجه بی‌سابقه و استقراض‌های بی‌پشتوانه، به مثابه کارخانه‌ تولید تورم عمل کرده است. در حالی که این روند طی 8 سال پدید آمده، طبیعی است که اصلاح‌ و تغییر آن زمان می‌برد.
از سوی دیگر دبیرکل کارگزاران در حالی از دولت فعلی طلبکاری می‌کند و آدرس مذاکره دوباره می‌دهد، که هم می‌داند بانی کسری بودجه دولت ائتلافی مورد حمایت وی بوده و هم خبر دارد که این بلبشوی اقتصادی در اثر ادعای رفع تحریم‌ با مذاکره پدید آمده است. او بهتر از هرکس می‌داند شمار تحریم‌ها در دولت سابق، با وجود برجام، بیش از دو برابر شد. با این همه دولت جدید توانسته صادرات نفت را بی‌اعتنا به تحریم‌ها افزایش دهد.
نکته بعدی، ادعای «تحریم‌های بین‌المللی» است و حال آنکه تحریم‌های فعلی، تحریم‌های یکجانبه آمریکاست و نه تحریم‌های بین‌المللی.
از سوی دیگر برخلاف ادعای مرعشی، درآمدهای کشور اکنون ثبات و تنوع بیشتری نسبت به دوره شرطی شدن با برجام پیدا کرده، ضمن اینکه همین مقاومت به علاوه برخی عوامل همسو موجب 2 تا 3 برابر شدن قیمت نفت و افزایش درآمدهای نفتی شده است. جهت اطلاع آقای مرعشی حجم تجارت خارجی یک ماه اخیر تقریبا با اوج اجرای برجام (سال 1396) برابری می‌کند.
نهایتا درباره ادعای مرعشی مبنی بر اینکه ریشه مشکلات اقتصادی را در حل نکردن مسئله تحریم دانسته، باید بیانیه چند سال پیش حزب کارگزاران را یادآور شد که پس از اعتراضات مردمی و سوال مجلس از روحانی، تصریح کرده بود «دولت فاقد استراتژی اقتصادی است. اوج سرگشتگی را می‌توان در سیاست ارزی که بستر ویژه‌خواری اخلالگران را فراهم ساخت. دولت فاقد استراتژی و مجمعی از بوروکرات‌های بی‌انگیزه است». در 3 سال آخر دولت روحانی بالغ بر 60 میلیارد دلار ارز و 60 تن طلا به شکل رانتی واگذار شد.
 
پادویی مدیریت ‌اشرافی و آروغ نگرانی برای کشور و انقلاب
خبرگزاری خبرآنلاین مدعی نگرانی برای غرق شدن کشور شد!
سردبیر این خبرگزاری وابسته به برخی مدیران دولت سابق، به نقل از سردبیر خود نوشت: «جناب رئیسی، بسیاری از هم‌نسلان من نه از بحبوحه انقلاب‌ ترسیدند، نه از حوادث ‌تروریستی اول انقلاب، نه جنگ تحمیلی، نه حوادث 7۸، ۸۸، 9۸ و... اما بعد از رئیس‌جمهور شدن شما در انتخابات ۱۴۰۰ در غیاب اکثریت ملت، و ناکارآمدی دولت سیزدهم، نگران غرق شدن مملکتند. از هر طرف که رفتم جز وحشتم نیفزود».
پیمانکاری خبرآنلاین برای مدیریت ‌اشرافی بیرون رانده شده از دولت در ماه‌های اخیر، در حالی است که همین رسانه در دوران هشت ساله دولت تدبیر و امید صرفا سرگرم ماله‌کشی روی فجایع مدیریتی دولت بود: نه از واگذاری بیش از 500 هزار میلیارد تومان رانت در جریان حراج میلیارد‌ها دلار ارز دولتی و سکه نگران می‌شد، نه تورم 700 تا 1000 درصدی اقلام مختلف نگرانش می‌کرد، نه دیپلماسی التماسی و اظهار عجز مقامات دولت وقت مانند نوبخت و زنگنه مبنی بر اینکه حتی یک قطره نفت هم نمی‌توانیم بفروشم، نه فساد و اختلاس چند ده هزار میلیارد تومانی در صندوق فرهنگیان و شرکت‌ها و کارخانه‌های مفت واگذار شده، نه نابودی برنامه هسته‌ای، نه دامن زدن به اغتشاش و آشوب در آبان 1398، و نه جرأت دادن به دشمن در زمینه زیر پا گذاشتن یکطرفه توافق و ‌ترور شهید سلیمانی.
نکته بعدی اینکه نویسنده متن مذکور عمدا نمی‌گوید در انقلاب یا دفاع مقدس و چالش‌های مشابه کجا بوده، چرا که اصلا نقشی در این موارد یا موارد مشابه نداشته است. البته کارنامه او در دهه اخیر و پادویی برای ‌اشرافیت غربگرا روشن است چنانکه با اطلاع از بی‌آبرویی مدعیان اعتدال و اصلاحات، خود را به‌عنوان «ما اصولگرا‌ها» در رسانه جا زده و از همین طریق عنوان دزدی و تلاش برای برچسب زدن به اصولگرایان و نیروهای انقلابی، ارتزاق کرده است.
این نکته هم گفتنی است که «خبرآنلاین» در تاریخ 19 بهمن 92، یادداشتی موهن با عنوان «جایزه بهترین کارگردانی برای روحانی؛ در حاشیه چگونگی توزیع کالاهای اساسی» منتشر کرد که احتمالا جناب سردبیر و شرکا خواب بودند و آن روزها احساس نگرانی نمی‌کردند. در آن تحلیل موهن و آمیخته با وقاحت آمده بود: «توزیع سبد کالا با شیوه‌‌‌ای که انجام شد، نه یک اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیش‌‌‌بینی باشد. او دقیقاًً همین- ازدحام، دعوا و مرافعه و احیانا له شدن زیر دست و پا- را پیش‌‌بینی می‌‌کرد و اصلا آن را برای پیشبرد استراتژی خارجی خود لازم داشت. نگاه کنیم به اظهارات اخیر وندی شرمن که گفته «شما در اخبار دیدید ایران اخیرا به‌طور قابل مشاهده‌‌ای غذا بین مردم فقیر جامعه توزیع کرده تا نشان دهد کاهش محدود تحریم‌‌‌ها، تأثیر مستقیم داشته». این دقیقاًً همان نتیجه‌‌ای بوده که روحانی از توزیع سبد کالا داشته، روحانی به یک نمایش برای ارائه در جشنواره‌‌های خارجی نیازمند بود؛ اینکه مردم حاضرند برای چند کیلو مرغ و برنج با هم درگیر شوند. درست است که روش توزیع چندان مناسب نبود، اما اگر بتوان جایزه فستیوال جهانی را به خود گرفت، به تحقیر چند روزه‌‌‌ای که بازیگران آن شدند، می‌‌ارزید»!
جهت اطلاع جناب سردبیر، دوران نگران‌کننده همان دورانی بود که سوءمدیریت فاحش از سر و کول مدیریت ‌اشرافی در دولت بالا می‌رفت. اما حالا که دولتی با انگیزه و همت سر کار آمده و بسیاری از شاخص‌های اقتصاد را مثبت و یا شتاب شاخص‌های منفی گرفته، طبیعتاً باید آمریکا، اسرائیل و انگلیس نگران باشند، نه کسانی که ماسک اصولگرا به‌صورت زده‌اند.
و نکته آخر اینکه ائتلاف متبوع خبرآنلاین (خاتمی و 16 حزب و گروه اصلاح‌طلب) در انتخابات 1400، با قاطعیت از آقای همتی حمایت می‌کرد، اما با بی‌اعتنایی مطلق قاطبه مردم مواجه شد.