kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۲۰۵
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۷
با کسب ۳ طلا، ۳ نقره و یک برنز در مسابقات قهرمانی جهان

بهترین نتیجه مدالی تاریخ کشتی آزاد در 60 سال گذشته به‌دست آمد

تیم ملی کشتی آزاد ایران موفق شد دومین نتیجه برتر تاریخ کشتی آزاد ایران از لحاظ مرغوبیت مدال را در رقابت‌های جهانی اسلو 2021 از آن خود کند.

 

سرویس ورزشی-

رقابت‌های کشتی آزاد رقابت‌های قهرمانی جهان در سال 2021 طی روزهای 10 لغایت 13 مهرماه در شهر اسلو نروژ برگزار شد که در پایان تیم ایران توسط حسن یزدانی در وزن 86 کیلوگرم، کامران قاسم پور در وزن 92 کیلوگرم و امیرحسین زارع در وزن 125 کیلوگرم به مدال طلا، علیرضا سرلک در وزن
57 کیلوگرم، امیرمحمد یزدانی در وزن 65 کیلوگرم و محمد نخودی در وزن 79کیلوگرم به مدال نقره و مجتبی گلیج در وزن 97 کیلوگرم به مدال دست یافت.
در رده‌بندی تیمی نیز تیم ایران با 162 امتیاز به عنوان سوم دست یافت و تیم‌های روسیه با 173 و آمریکا با 165 امتیاز به ترتیب اول و دوم شدند.
کسب بهترین نتیجه در 60 سال گذشته
با نتایجی که در نروژ رقم خورد تیم کشتی آزاد ایران موفق شد دومین نتیجه برتر تاریخ کشتی آزاد ایران از لحاظ مرغوبیت مدال را در رقابت‌های جهانی اسلو از آن خود کند. بهترین نتیجه تاریخ تیم کشتی آزاد ایران تاکنون در رقابت‌های جهانی ۱۹۶۱ یوکوهاما رقم خورد، جاییکه ایران با ۵ طلای محمد ابراهیم سیف پور، محمدعلی صنعتکاران، امامعلی حبیبی، منصور مهدی زاده و جهان پهلوان غلامرضا تختی، یک مدال نقره نصرالله سلطانی نژاد و یک برنز حمید توکل به کار خود پایان داد تا نتیجه‌ای
خارق‌العاده و تاریخی رقم بخورد.
تیم ملی کشتی آزاد ایران پس از گذشت ۶۰ سال هر چند نتوانست رکورد تاریخی یوکوهاما را بشکند اما بهترین نتیجه تاریخ کشتی از لحاظ مرغوبیت مدال بعد از رقابت‌های جهانی یوکوهاما را طی ۶ دهه گذشته رقم زد، جاییکه حسن یزدانی، کامران قاسمپور و امیرحسین زارع برای ایران ۳ مدال طلا گرفتند، علیرضا سرلک، امیرمحمد یزدانی و محمد نخودی به ۳ مدال نقره رسیدند و مجتبی گلیج نیز مدال برنز گرفت. به غیر از رقابت‌های جهانی ۱۹۶۱ یوکوهاما، کشتی آزاد ایران پیش از این تنها در ۴ دوره در سال‌های ۱۹۶۵ منچستر، ۱۹۷۰ ادمونتون، ۱۹۷۳ تهران و ۱۹۹۸ تهران موفق به کسب ۳ مدال طلا شد و شاگردان درستکار پس از ۲۳ سال بار دیگر موفق به کسب ۳ مدال طلا برای ایران شدند. کشتی آزاد ایران تنها در یک دوره حضور در رقابت‌های جهانی موفق به کسب ۵ مدال طلا شده و در دیگر دوره‌ها تعداد طلاهای ایران ۳ و یا کمتر از ۳ طلا بوده است. کشتی آزاد ایران در دیگر دوره‌های رقابت‌های جهانی به کمتر از ۳ مدال طلا رضایت داده است، ایران در ۸ دوره به ۲ مدال طلا رسیده و در ۱۴ دوره نیز تنها به یک مدال طلا اکتفا کرده است. آزادکاران ایران همچنین در ۱۹ دوره با احتساب رقابت‌های جهانی اوزان غیر المپیکی در سال ۲۰۱۶، در رسیدن به مدال طلا ناکام بوده‌اند. با این اوصاف کسب ۳ مدال طلا، ۳ نقره و یک برنز آزادکاران ایران در رقابت‌های جهانی نروژ را می‌توان همطراز روزهای اوج تاریخ کشتی آزاد ایران دانست و با توجه به میانگین سنی بسیار خوب این نفرات، به کسب موفقیت‌های بیشتر طی سال‌های آتی خصوصا در المپیک ۲۰۲۴ پاریس می‌توان امید زیادی داشت. موفقیت تیم ملی کشتی آزاد ایران در سایت اتحادیه جهانی کشتی نیز بازتاب داشت تا جایی که اتحادیه جهانی کشتی با انتشار تصویر ۷ مدال‌آور کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی نروژ، نوشت: آینده برای ایران روشن است.
درستکار: پای چرخه انتخابی ایستاده‌ام
اما در پایان این مسابقات پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران گفت: صاحب اصلی پیروز‌ی‌های تیم ملی در درجه نخست، خانواده ملی‌پوشان هستند. بیشتر کشتی‌گیران در خانواده‌های متوسط و پایین رشد کرده‌اند و خانواده آنها با مشقت و سختی از فرزندان خود حمایت کرده‌اند. مربیان سازنده کشتی‌گیران و مربیان فدراسیون کشتی که با این ورزشکاران زندگی کرده‌اند در درجه بعدی اهمیت قرار دارند و من هم متواضعانه اعلام می‌کنم که کمترین نقش را در این پیروزی‌ها داشتم و تنها مأموریت و وظیفه خود را انجام دادم. وی تصریح کرد: آمریکا با تیم اصلی خود به مسابقات جهانی آمده بود. نفرات اول و دوم و سوم تیم روسیه هم که از نظر فنی، هیچ تفاوتی با هم ندارند. باید قبول کرد که ما از روس‌ها و آمریکا عقب هستیم. ما در برخی وزن‌ها واقعاً مشکل داریم که نیازمند حمایت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در برگزاری اردوهای بین‌المللی هستیم. اگر کشتی‌گیران ما به مسابقات بین‌المللی بیشتری اعزام شوند، بهتر رصد خواهند شد. درستکار در مورد چرخه انتخابی تیم ملی اظهار داشت: چرخه انتخابی تیم ملی به پویا بودن کشتی کمک خواهد کرد و من هم مجبور شدم کار را ادامه دهم. هیچ چیزی بهتر از اجرای عدالت نیست. من نیز پای انتخابی ایستاده‌ام و به آن اعتقاد دارم. یزدانی و زارع اگر در چرخه انتخابی باشند برای خودشان و برای آنهایی که پشت‌شان مانده‌اند خوب است و انگیزه می‌دهد. کامران قاسم‌پور دقیقاً به همین شکل بالا آمد.