kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۵۷۳۷
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۳
در یک نشست بی‌واسطه صورت گرفت

درد دل نمایندگان کارگران با وزیر کار دولت مردمی

 


نمایندگان تشکل‌های کارگری سراسر کشور در نشست بی‌واسطه با وزیر تعاون، کار و
رفاه اجتماعی مشکلات، درخواست‌ها و درد دل‌های خود را مطرح کردند.
حجت‌الله عبدالملکی؛ وزیر کار در ابتدای این نشست گفت: نمایندگان تشکل‌های کارگری با عشق و بدون منافع مالی فعالیت می‌کنند و برخی از آنها راه زیادی را طی کرده‌اند تا در این نشست  نقطه‌نظرات و دغدغه‌های خود را ارایه دهند‌.
وی یادآور شد: بخشی از دغدغه‌ نمایندگان تشکل‌های کارگری که شامل رفاه کارگران، امنیت شغلی، مسکن و رفاه اجتماعی است به موضوعات کلان کشور برمی‌گردد و هر یک درصد تورمی که در جامعه بالا می‌رود بخشی از رفاه جامعه از جمله کارگران کاهش می‌یابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزیر کار و رفاه ضمن درخواست از همه تشکل‌های کارگری برای ارائه گزارشی از مشکلات صنفی و راه‌حل‌های پیشنهادی، افزود: این مسائل در کمیته‌های تخصصی مسکن، دستمزد و قراردادهای کارگری دسته‌بندی، مطرح و پیگیری می‌شود. در این کمیته‌ها تعدادی از نمایندگان کارگران و مجلس شورای اسلامی عضو خواهند شد و برنامه عملیاتی آن تدوین می‌‌شود.
پس از صحبت‌های وزیر کار، نمایندگان تشکل‌های کارگری به بیان مشکلات، درخواست‌ها و راهکارها پرداختند. علی خدایی؛ نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار و سید محمد یاراحمدی؛ نماینده مجمع نمایندگان کارگری از مشکلات اصلی کارگران یعنی امنیت شغلی، معیشت کارگران و تشکل‌یابی سخن گفتند.
ابوالفضل اشرف منصوری؛ نماینده کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور از لزوم برقراری عدالت در حوزه اشتغال و حقوق زنان و تامین مسکن کارگران سخن گفت و محمد اسدی؛ نماینده کانون عالی کارگران بازنشسته کشور، حضور نماینده بازنشستگان در شورای عالی کار و هیئت امنای تأمین اجتماعی را درخواست کرد. ستار حاتم‌نژاد؛ مسئول جامعه اسلامی کارگران بر ضرورت حضور جامعه کارگری و کارفرمایی در ساختار حاکمیتی شستا تاکید کرد و حسن صادقی؛ معاون دبیر کل خانه کارگر تصریح کرد که حداقل مزد کارگران، فقط 33 درصد از هزینه زندگی معمولی کارگر را پوشش می‌دهد.
قراردادهای 30 روزه!
هاشم مظاهری؛ دبیر انجمن صنفی رانندگان خواستار تغییر اساسنامه صنفی انجمن رانندگان شد و علی قزل‌سفلو؛ نماینده انجمن صنفی استادان حق‌التدریس دانشگاه از فقدان بیمه و امنیت شغلی برای این قشر و لزوم حل مشکلاتشان در تعامل بین وزارتخانه‌های کار و علوم سخن گفت. 
همچنین غلامرضا خادمی‌زاده؛ نماینده مجمع کارگران گفت: آنچه موجب فساد می‌شود انجمن‌های صوری هستند که تشکل‌های صوری درست کرده‌اند و سامان رضایی؛ دبیر انجمن دریانوردان تجاری ایران هم کمبود منابع انسانی در حمل‌ونقل دریایی را یادآور شد.
سمیه گلپور؛ رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن صنفی کارگران با بیان اینکه ما تشکل‌های زیادی در حوزه زنان کارگری نداریم، افزود: بسیاری از زنان کارگر بیمه نیستند و برخی از زنان با حقوق ماهانه 500 هزار تا یک میلیون تومان هم کار می‌کنند. در برخی مراکز شغلی، برای زنان کمتر از 30 روز قرارداد می‌بندند یا چک سفید امضا و سفته می‌گیرند‌.
وی تصریح کرد: مجلس اگرچه تصویب کرده مادری برای دوره زایمان 9 ماه به مرخصی برود اما باید امنیت شغلی او رعایت شود. یکی دیگر از نمایندگان کارگران هم از سامانه جامع روابط کار و طولانی بودن فرایند شکایت کارگری انتقاد کرد و اسعد صالحی؛ دیگر نماینده کارگران گفت:‌ بیمه کارگران ساختمانی در مجلس معطل مانده است و 200 هزار
کارگر ساختمانی منتظر تعیین تکلیف آن هستند.
شوکت، دیگر نماینده صنفی کارگران تصریح کرد: باید مشکلات کارگران معدن را حل کنیم تا اقتصاد معدن رونق بگیرد و یکی دیگر از نمایندگان کارگری از مشکلات کارگران داروخانه‌ها سخن گفت.
ابوالفضل عنابستانی؛ نماینده مجلس گفت: از وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌خواهیم اصلاح قانون بیمه بیکاری را در دستور کار قرار دهد و رحمت‌الله نوروزی؛ دیگر نماینده مجلس بر اجرای سه‌جانبه‌گرایی با حضور نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت در مورد قوانین کار و کارگری تاکید کرد. علی بابایی؛ دیگر نماینده مجلس هم خواستار تشکیل کمیته‌های تخصصی برای مسکن کارگران شد. 
دو سوم درآمد کارگران برای اجاره‌بها
همچنین هادی ابوی؛ دبیر کل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم؛ درباره مشکلات مسکن کارگران گفت: در حال حاضر بیش از دوسوم درآمد کارگران به طور میانگین صرف رهن و اجاره مسکن می‌شود.
 وی ادامه داد: عمده مشکلات مسکن کارگران در حوزه واگذاری زمین است. ایده دولت سیزدهم مبنی بر اینکه زمین‌های در اختیار سازمان‌‌ها و ارگان‌ها و دستگاه ها را برای ساخت مسکن استفاده کنیم و از سوی دیگر وام و تسهیلات کم‌بهره در اقساط بلند به کارگران بپردازیم بسیار خوب است و اگر آقای رئیسی آن را عملیاتی کند گام بزرگی در جهت خانه‌دار شدن کارگران است.
همچنین فرامرز توفیقی؛ رئیس کمیته دستمزد کانون ‌عالی شوراهای اسلامی کار با اشاره به اینکه تورم سبد معیشت کارگران ۶۸ درصد است به تسنیم گفت: افزایش 10 درصدی دستمزد کارگران، تاثیری روی وضع معیشتی آنها ندارد.