kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۴۲۰۶
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۱

آخرین اخبار از پارالمپیک 2020

 

کار سخت بازیکنان بسکتبال با ویلچر ایران
عباس آقاکوچکی سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر در ارزیابی از وضعیت بازیکنان بسکتبال با ویلچر برای حضور در اولین دیدار از بازی‌های پارالمپیک برابر تیم استرالیا اظهار کرد: متاسفانه به دلیل اینکه مرتضی عابدی یکی از کلیدی‌ترین و تکنیکی‌ترین بازیکنان خود را به دلیل کرونا در بازی‌های پارالمپیک نداریم، کار سختی را در اولین دیدار برابر استرالیا خواهیم داشت. ما روی این بازیکن در رقابت برابر تیم استرالیا و آمریکا حساب ویژه‌ای باز کرده بودیم و نقش به‌سزایی در برنامه تاکتیکی تیم داشت، نبود وی شوک بزرگی به تیم وارد خواهد کرد. آقاکوچکی خاطرنشان کرد: عابدی یکی از بازیکنان لژیونر و باتجربه خوب تیم ما در کلاس ۳ بود که ارنج تیم را براساس او برنامه‌ریزی کرده بودیم، قطعا با نبود وی شرایط سختی را برابر تیم‌های برتر پارالمپیک خواهیم داشت. سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر گفت: تلاش بر این است که حتی با نبود مرتضی عابدی ارزش‌های بسکتبال با ویلچر ایران را به دنیا نشان دهیم و بازی‌های
قابل قبولی را برابر تیم‌های آمریکا، استرالیا، انگلستان و آلمان به نمایش بگذاریم. وی در پاسخ به این پرسش که چه کسی جایگزین عابدی در بازی‌های پارالمپیک شده است، افزود: چون به دنبال جوانگرایی تیم هستیم، یکی از بازیکنان جوان را در ترکیب تیم قرار‌دادیم، البته بازیکنان با تلاش مضاعف خود باید سعی کنند تا این کمبود را جبران کنند و بازی‌های خوبی را در پارالمپیک به نمایش
بگذارند.
حمل پرچم افغانستان در مراسم افتتاحیه
بعد از عدم حضور ورزشکاران افغانستان در بازی‌های پارالمپیک توکیو قرار شد پرچم این کشور به عنوان «همبستگی» بخشی از مراسم افتتاحیه پارالمپیک توکیو باشد.زکیه خدادادی به عنوان اولین زن ورزشکار پارا برای افغانستان انتخاب شد که قرار بود در توکیو شرکت کند.اندرو پارسونز رئیس‌کمیته بین‌المللی پارالمپیک (IPC) امروز در نشست خبری این موضوع را تأیید کرد و گفت این تصمیم پیام همبستگی و صلح در سراسر جهان است. پارسونز در این باره گفت: ما پرچم افغانستان را به نشانه همبستگی در مراسم قرار می‌دهیم و از نماینده سازمان ملل در امور پناهندگان دعوت کردیم تا به عنوان پرچمدار حضور داشته باشد. این یک اقدام همبستگی است. ما این موضوع را روز گذشته در نشست هیات اجرایی تصویب
کردیم.
تماشای مسابقه کدام ورزشکاران را نباید از دست داد؟
سایت خبری Asiaone در گزارشی به برترین‌های حاضر در بازی‌های پارالمپیک اشاره کرد که لازم است مسابقات آنها را در توکیو تماشا کنیم. در بین این برترین‌ها اشاره‌ای به زهرا نعمتی بانوی کماندار کشورمان و تیم والیبال نشسته مردان شده است.بازی‌های پارالمپیک توکیو از امروز (سه‌شنبه) آغاز می‌شود و بیش از ۴ هزار ورزشکار در ۲۲ رشته ورزشی رقابت خواهند کرد. در این بازی‌ها ۵۳۹ مدال توزیع می‌شود.در بازی‌های امسال تکواندو و بدمینتون اضافه شده‌اند. کشورهای بوتان و گویانا نیز نخستین حضور خود را در پارالمپیک تجربه می‌کنند. برای کسانی که پارالمپیک را دنبال می‌کنند تعدادی چهره آشنا وجود خواهد داشت.در اینجا برخی از بزرگترین نام‌هایی که باید در توکیو مورد توجه قرار بگیرد، آمده است:
تیم والیبال نشسته مردان ایران:
به معنای واقعی کلمه یکی از بزرگترین نام‌ها مرتضی مهرزاد ایرانی با
2.46 متر بلندترین پارالمپیکی است. مهرزاد 5 سال پیش تیم رویایی ایران را در ریو به طلا رساند و حالا آنها به دنبال دفاع از قهرمانی خود در توکیو هستند.
زهرا نعمتی:
کماندار ایرانی قهرمان پی‌در‌پی در مسابقات انفرادی زنان بوده و به دنبال سومین طلای پارالمپیک در توکیو است. نعمتی در المپیک ریو نیز شرکت کرد. در این گزارش به قهرمانان دیگر مانند بانوی وزنه‌بردار نیجریه که ۳ طلا در کارنامه دارد، جونی پیکوک قهرمان دوومیدانی از انگلیس، مایکل راجر دوی در رشته دوی ماراتن از استرالیا، آلیس تای شناگر انگلیس و... نیز اشاره شده است.
ملی‌پوشان پاراتکواندو چهارشنبه راهی توکیو می‌شوند
تیم پارالمپیکی تکواندو کشورمان به منظور حضور در شانزدهمین دوره بازی‌های پارالمپیک توکیو، فردا ساعت ۲۳:۳۰ راهی ژاپن می‌شود.طبق برنامه‌ریزی کمیته بین‌المللی پارالمپیک مسابقات پاراتکواندو در بازی‌های پارالمپیک توکیو، از 11 تا 13 شهریورماه 1400 در سالن «ماکوهاری مسه» برگزار خواهد شد.پاراتکواندو ایران با ترکیب مهدی پوررهنما در وزن 75- کیلوگرم (K44)، اصغر عزیزی در وزن 75+ کیلوگرم (K44) و رایحه شهاب در وزن 58+ کیلوگرم (K44) در پارالمپیک توکیو به مصاف رقبای خود می‌رود. هدایت تیم مردان برعهده پیام خانلرخانی به عنوان سرمربی و مهدی احمدی به عنوان مربی است؛ عاطفه کشاورز نیز هدایت رایحه شهاب بانوی پارالمپیکی کشورمان را برعهده‌دارد.
از مرگ ۲ دقیقه‌ای تا قطع دست‌ها و پاها
ورزشکار ۱۷ ساله بریتانیایی در حالی در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو شرکت می‌کند که مرگ را در دوران نوزادی تجربه کرد، اما زنده ماند تا رویاهایش را محقق کند. در هر دوره از بازی‌ها، ورزشکارانی هستند که شرایط خاصی دارند و به واسطه همین شرایط نیز بیشتر از سایرین دیده می‌شوند. یکی از این ورزشکاران «اِلی چالیس» دختر شناگر 17 ساله از بریتانیا است که در چهار ماده با حریفانش رقابت خواهد کرد. روزنامه «سان» گزارشی از زندگی این دختر ورزشکار منتشر کرد که جالب توجه بود. چالیس در 16 ماهگی دچار مشکل «مننژیت» شد و تنها 5 درصد شانس زنده ماندن داشت. پُل، پدر
57 ساله اِلی درباره این شرایط دخترش در سال‌ها قبل عنوان می‌کند: «مننژیت واژه‌ای است که هر پدر و مادری از آن می‌ترسد. اِلی یک دختر خوش‌شانس بود. او در واقع به مدت 2 دقیقه فوت کرد و قلبش ایستاد. من در اتاق بودم و او به مرگ نزدیک بود. دخترم پنج هفته در کُما بود. پس از آن نوک انگشتان دست و پای اِلی شروع به سیاه شدن کرد و این سیاهی بالا و بالا رفت.» اِلی در سپتامبر 2005 به بیمارستانی در غرب لندن برده شد و چهار روز بعد هر دو پای او از بالای زانو و هر دو دستش از زیر آرنج به دلیل عفونتی که ایجاد شده بود، قطع شد. اِلی 17 روز را در بیمارستان گذارند و سپس به خانه بازگشت. اِلی چالیس هرگز معلولیت را مانعی بر سر راهش نمی‌دانست. او در دبستان با دوستانش که سالم بودند، فوتبال بازی می‌کرد و در 14 سالگی اولین فرد قطع عضو در همه دست و پا در بریتانیا شد که بر اسنوبرد مسلط می‌شود. چالیس، شنا را از سال 2015 آغاز کرد و در آوریل 2019 در یک دوره رقابت بین‌المللی پاراشنا در شهر گلاسکوی اسکاتلند، موفق شد رکورد شنای پروانه بریتانیا و اروپا و همچنین رکورد شنای قورباغه جهان را بشکند. وی چند ماه بعد و در جریان مسابقات پاراشنای قهرمانی جهان در لندن صاحب مدال برنز شد و پس از آن چشم خود را به موفقیت در پارالمپیک 2020 توکیو دوخت؛ رویدادی که البته به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد.
سختگیری‌های کرونایی در پارالمپیک ۲۰۲۰
به دلیل موج تازه گسترش ویروس کرونا، مقامات ژاپنی و مسئولان برگزاری رقابت‌های پارالمپیک ۲۰۲۰، سختگیری‌های زیادی را برای ورزشکاران و شرکت‌کنندگان در این دوره از رقابت‌ها در نظر گرفته‌اند. دولت ژاپن تمام پروازهایی که افراد مرتبط با پارالمپیک در آن حضور دارند را از لاین‌های اختصاصی و تحت تدابیر شدید بهداشتی و مقرراتی وارد شهر توکیو می‌کند و تا پیش از افتتاحیه نیز به صورت روزانه از همه ساکنان دهکده رقابت‌ها تست کرونا گرفته شده است.کاروان ورزشی ایران نیز که از روز جمعه وارد توکیو شده است، تاکنون بیش از چهار بار تست کرونا داده‌ند.ا همه اعضای کاروان ایران به جز یک عضو کادر اجرایی در سلامت کامل به سر می‌برند و هیچ کدام ابتلای شان به کووید ۱۹ ثبت نشده است. تیم رسانه‌ای ایرانی پارالمپیک توکیو نیز که در دو گروه وارد توکیو شده است، در شهر چیبا و خارج از توکیو مستقر است و تاکنون به صورت روزانه تست کرونا داده‌اند.ورزشکاران حاضر در دهکده بازی‌ها تحت مراقبت زیادی قرار دارند و امکان خروج از دهکده وجود ندارد. ورود به دهکده نیز بسیار دشوار و غیرممکن است هرچند برخلاف المپیک امکان حضور محدود خبرنگاران در منطقه‌ ورودی دهکده فراهم است تا تحت تدابیری خاص با ورزشکاران حاضر در پلازا گفت‌وگو کنند. امکان تردد بدون ماسک نیست و به متخلفان تذکر داده می‌شود.