۷۵ هزار هکتار از جنگلهای بلوط چهارمحال و بختیاری بیمار است
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: هماکنون ۷۵ هزار هکتار از جنگلهای بلوط این استان گرفتار بیماری است که از این سطح ۵۰ هزار هکتار درگیر بیماری خشکیدگی بلوط و ۲۵ هزار هکتار گرفتار آفت جوانهخوار بلوط شده است.
سید اسماعیل صالحی تاکید کرد: متاسفانه بیماریهای خشکیدگی و آفت جوانهخوار در جنگلهای بلوط زاگرس توسعه و شیوع یافته است که در همین راستا، سند ملی توسعه زاگرس با هدف پیشگیری، احیا، توسعه و بهرهبرداری از جنگلهای زاگرس تدوین شده است.
وی یادآور شد: بهمنظور مقابله با بیماری آفت جوانهخوار بلوط، چهار هزار هکتار از جنگلهای بلوط چهارمحال و بختیاری سمپاشی شد.
مهمترین دلایل خشکیدگی درختان جنگلی چهارمحال و بختیاری شامل افزایش دما، کاهش رطوبت، سمُکوب شدن عرصههای جنگلی و آفات و بیماریها است.
وی در ادامه گفت: امسال ۱۴ طرح با ۴۳ زیر پروژه برای منابعطبیعی و آبخیزداری استان در قالب طرح، تعریف و برای اجرای آن یکهزار میلیارد ریال اعتبار پیشنهاد شده است و این طرحها در بخشهای طبیعتگردی، زراعت چوب، توسعه جنگل، توسعه مراتع، آبخیزداری، آبخوانداری، تولید بذر و نهال گونههای مرتعی هستند.
صالحی اظهار داشت: بیابانزاییهای کنونی بهعلت بیتدبیری و سوءمدیریت انسانها در طبیعت است.
وی گفت: سوءمدیریت در آبخوانداری و برداشتهای بیرویه از سفرههای زیرزمینی جزو علتهای اصلی مشکلات دشت بزرگ شهرکرد و تبدیل آن به کانون ریزگرد و گرد و غبار بهشمار میرود.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان گفت: هماکنون تمام ۱۱ دشت چهارمحال و بختیاری برای برداشت از منابع آب زیرزمینی، از سوی وزارت نیرو ممنوعه و یا ممنوعه بحرانی
اعلام شدهاند.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: اجرای طرح کاداستر در نیمه نخست سالجاری برای تمامی نقاط استان اجرا میشود.
وی افزود:اکنون بهازای حفاظت از هر ۳۰ هزار هکتار مرتع و ۶ هزار هکتار جنگل به یک نیروی انسانی و در مجموع به ۱۱۹ نفر نیاز است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: سال گذشته در این بخش ۴۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد اما در سالجاری به ۹۰ میلیارد ریال نیاز دارد.