سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا:
واکسیناسیون جمعیت بالای ٧۵ سال از ٢٠ اردیبهشت آغاز میشود
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: واکسیناسیون جمعیت بالای ٧۵ سال از ٢٠ اردیبهشت صورت میگیرد و چنانچه افراد بالای ۸۰ سال در واکسیناسیون از قلم افتاده بود در هفته بعد فراخوان اعلام میکنیم.
علیرضا رئیسی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره زمان واکسیناسیون جمعیت بالای ٧۵ سال اظهارداشت: واکسیناسیون جمعیت بالای ٧۵ سال از ٢٠ اردیبهشت صورت میگیرد و نیاز به مراجعه حضوری نیست، چنانچه افراد بالای ۸۰ سال در واکسیناسیون از قلم افتاده بود در هفته بعد فراخوان اعلام میکنیم که افراد جامانده به سامانه واکسیناسیون کرونا به نشانی salamat.gov.ir مراجعه و اطلاعات خود را ثبت کنند.
رئیسی با تاکید بر اینکه اصلا نیاز به مراجعه حضوری برای واکسیناسیون کرونا نیست، افزود: ما از طریق پیامک به دقت اعلام میکنیم که چه تعداد از افراد به کدام مرکز مراجعه کنند. بنابراین از مردم خواهش میکنیم برای واکسیناسیون منتظر دریافت پیامک باشند.
پایان اردیبهشت ماه؛
زمان واکسیناسیون بالای ٧۵ سالهها
وی با اشاره به زمان واکسیناسیون بالای ٧۵ سالهها گفت: به احتمال زیاد تا ۲۵ اردیبهشت برای بالای ۷۵ سالهها پیامک نوبت واکسیناسیون ارسال میشود. اگر در این مدت پیامک ارسال نشد، ۲۵ تا ۲۷ اردیبهشت این گروه از افراد فرصت دارند به سامانه واکسیناسیون مراجعه و نام و کد ملی خود را وارد کنند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: جمعیت بالای ۸۰ سال ما حدود یک میلیون و ۱۴۵ هزار نفر است که برای این افراد واکسن به میزان کافی در دسترس داریم، پیشبینی ما برای واکسیناسیون ۸۵ سالهها این است که بتوانیم تا پایان هفته آینده تزریق واکسن به این گروه را به اتمام برسانیم و بعد وارد لکهگیری میشویم؛ زیرا ممکن است برخی به دلایلی برای تزریق واکسن مراجعه نکنند.
رئیسی ادامه داد: جمعیت فاز دوم واکسیناسیون بالای ۶٠ سال، ٨ میلیون و ٣٠٠ هزار نفر است افزون بر اینها بیماران زمینهای در مرحله دوم واکسینه میشوند که جمعیت آنها ۶ میلیون و ٣٠٠ هزار نفر است.
آغاز واکسیناسیون
کارکنان و مدیران وزارت بهداشت
وی بیان داشت: واکسیناسیون کادر بهداشت و درمانی که در وزارت بهداشت فعالیت میکنند و کارکنان و مدیرانی که برای بازدید و نظارت به مراکز بهداشتی و درمانی تردد دارند و در خطر ابتلا به کرونا هستند، از دوشنبه هفته قبل آغاز شده است، حتی رانندگانی که همراه این گروه به مراکز درمانی تردد دارند، واکسینه میشوند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: واکسیناسیون مشاغل پرخطر در فاز ٣ انجام میشود و از نظر ما مشاغل پرخطر مشاغلی مانند رانندگان اتوبوس هستند که با جمعیت زیاد مردم ارتباط دارند.
رئیسی تاکید کرد: سامانه واکسیناسیون کرونا راهاندازی شده است اما هنوز نیاز به در دسترس قرار گرفتن آن نیست. تاکید میکنم که نیازی به مراجعه حضوری برای ثبتنام و حتی مراجعه به سامانه نیست، ما تمام کد ملی افراد را از ثبت احوال دریافت کردهایم، بعد از اتمام واکسیناسیون
٨٠ سالهها سامانه فعال میشود و افرادی که پیامک یا تماس تزریق واکسن را دریافت نکردهاند به سامانه مراجعه و نام، کد ملی و شماره تماس را اعلام میکنند و یکی از مراکز بهداشت نزدیک را انتخاب میکنند و از مرکز مذکور با افراد برای واکسیناسیون تماس گرفته میشود و بعد لکهگیری انجام میشود.
10 درصد جمعیت مشمول فاز یک
واکسن نزدند
وی با بیان اینکه ١٠ درصد افرادی که مشمول فاز یک واکسیناسیون کرونا بودند، واکسن نزدند، گفت: این جمعیت که بیشتر آنها کادر بهداشت و درمان هستند به دلایل مختلفی واکسینه نشدند، از جمله اینکه ممکن است برخی مهاجرت کرده باشند اما اطلاعات آنها در نظام پزشکی ثبت شده است و جزو جمعیت هدف ما محسوب میشوند، گروهی واکسن خاصی را برای تزریق میخواستند و چون واکسن انتخابی نیست واکسن تزریق نکردند، گروهی تازه به کرونا مبتلا شده بودند و واکسن نزدند و عدهای هم برای تزریق واکسن اطمینان کافی نداشتند.
برکناری 2 مدیر نظام سلامت
به علت سوءاستفاده واکسنی
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به تخلف واکسن دزدی در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی و برخورد با متخلفان اظهارداشت: رئیسبیمارستان مدرس تهران به دلیل تزریق واکسن کرونا به بستگان برکنار شد همچنین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان واکسن را خارج از نوبت به همسر خود تزریق کرده بود که برکنار شد.