kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۵۶۴۹
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۵
یک کارشناس:

تولید گروگان سیستم بانکی است

یک کارشناس امورتولیدی با ‌اشاره به اینکه تولید گروگان سیستم بانکی است، اظهار کرد: در مواجهه بانک‌ها با تولیدکنندگان شاهد ترک فعل‌های متعددی هستیم.

میثم زالی، تأکید کرد: تولیدکنندگان در جنگ اقتصادی تنها به فعالیت مشغولند، با این حال در مواجهه بانک‌ها با تولیدکنندگان شاهد ترک فعل‌های متعددی هستیم. هزینه‌های سرباری در تولید است، فضای اقتصادی کشور ثبات ندارد، شاهد عدم تامین به موقع مواد اولیه به دلیل تحریم‌های صورت گرفته هستیم.
وی ادامه داد: رفتار متداول بانک‌ها به این صورت است که آنها می‌گذارند تا بدهی استمرار پیدا کند تا بتوانند کل واحد را تحت تملک خودشان در بیاورند. مدیر بانک باید مطالبات را وصول کنند، اگر وصول مطالبات در پایان سال افزایش پیدا کند مدیران بانک امتیاز می‌گیرند.
فرشته جوام، یک تولیدکننده پوشاک نیز مشکلات تولیدکنندگان در دریافت تسهیلات از بانک‌ها را یکی از موانع اصلی تولید عنوان کرد و گفت: تولیدکنندگان در زمان دریافت تسهیلات، مشکلات زیادی دارند از جمله ضمانت‌ها و سندهایی که باید گرو بانک گذاشته شود، به‌گونه‌ای که گویا بانک‌ها می‌خواهند آن مرکز تولیدی را در قبال وامی که شاید سال‌ها نتوانید تسویه‌اش کنید در گرو خود بگیرند. چون بهره‌هایش سنگین است و درخواست‌هایشان زیاد است.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی رئیس‌کمیته پولی بانکی مجلس شورای اسلامی با ‌اشاره به اینکه شبکه بانکی، بانک‌ها و مدیران بانک‌ها به تولیدکننده ظلم می‌کنند، اظهار کرد: اقتصاد ایران بانک محور است یعنی تمام تامین مالی که امروز در اقتصاد ایران انجام می‌شود بیش از ۹۰ درصدش به دوش شبکه بانکی است، طبیعی است که در گستره وسیعی از تامین مالی بخشی هم ممکن است دچار مشکلات اینگونه شویم. البته حتی یک مورد هم مجاز نیست.
وی گفت: بانک به عنوان یک بنگاه اقتصادی است، یک بنگاه اقتصادی تلاش می‌کند تا سودش حداکثر باشد، اگر مفهوم مسئولیت اجتماعی را به شبکه بانکی و به نظام بانکی تزریق نکنیم مشکل با برخورد قضایی حل نخواهد شد.
رئیس ‌کمیته پولی بانکی مجلس شورای اسلامی افزود: قوه قضائیه ورود خوبی به میدان کرده است و ما شاهد تحول هستیم اما این موضوع به این معنا نیست که مفهوم مسئولیت اجتماعی به بانک‌ها تزریق شده است، فشار قوه قضائیه باعث می‌شود که بانک در یک برهه‌ای کوتاه بیاید.
عبدالوهاب سهل‌آبادی، رئیس‌خانه صنعت و معدن ایران نیز با بیان اینکه دخالت دولتی‌ها در صنعت و نرخ بالای سود بانکی مهم‌ترین مشکلات تولید به شمار می‌روند، معتقد است: تولیدکنندگان برای تامین مالی به سمت یافتن شریک و بازار سرمایه‌ رفتند.
به گفته وی، بانک‌ها با بهره‌های آنچنانی به تولید لطمه وارد کردند، به این‌گونه که تولیدکننده‌ای که به خاطر مشکلات با اقساط عقب‌افتاده بانک مواجه شده بود بانک‌ها دیون آنها را به‌روز کرده و نرخ سود بانکی یکباره از 14 درصد به 18 درصد و یا 24 درصد افزایش یافت و در حالی که بانک‌ها اعلام می‌کردند، تسهیلات به تولیدکنندگان پرداخت کرده‌اند، اما تسهیلات جدیدی نبود فقط اقساط معوق واحدهای تولید را با نرخ‌های بالا به‌روز کردند.