kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۰۵۵۷
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۶
نگاهی به سریال «درماندگی» (The Undoing)

فمینیسم؛ عامل فروپاشی خانواده (هالیوود زیر ذره‌بین)



احسان رشیدی

امروزه عامل اصلی از هم‌گسیختگی خانواده‌ها گسترش و رواج فمنیسم در جوامع به ظاهر پیشرفته است؛ هالیوود به عنوان ابزار عملیاتی کردن سیاست‌های نظام سرمایه‌داری نقش مخرب و موثری در این زمینه دارد. تحقیر نقش مادر در خانواده و حذف وظیفه انسانی و معنوی مادر در کنار ترویج بی‌ بند و باری به عنوان حق طبیعی آنها در صدر طرح و برنامه‌های هالیوود قرار دارد که در لایه‌ها و پوشش‌های مختلف مخاطبین خود را بمباران می‌کند.
هنر؛ بازیچه امپریالیسم رسانه‌ای
در جهان امروز شاهد فروپاشی اخلاق در خانواده و جنگ و پاندمی، استعمار و کشتار مردم بیگناه هستیم. نکته قابل تامل این است که فرهنگ و هنر بازیچه دست‌های آلوده امپریالیسم رسانه‌ای هالیوود قرار گرفته است؛ عادی‌سازی خیانت و قربانی جلوه دادن زنان در جوامع مردسالار و ترغیب زنان به مردستیزی در فیلم‌ها و سریال‌های این مجموعه ویرانگر در حال گسترش است؛ بدون شک نقشه راه این حرکت شیطانی توسط سیاست‌گذاران صهیونیست و آمریکایی ترسیم و هالیوود در حال اجرایی نمودن آن است.
سریال «درماندگی» در ژانر روانشناختی و درام به کارگردانی دیوید ‌ای کلی و براساس اقتباسی از داستان «ژان هاتف کولینز»، نویسنده رمان «تو باید شناخته می‌شدی» ساخته و از شبکه اچ بی‌او در سال 2020 پخش شد. سریال درماندگی را می‌توان «دروغ‌های کوچک و بزرگ» نامید که مجموعه‌ای از دروغ‌های مردان را روایت می‌کند. نویسنده رمان و کارگردان سریال که از فمنیست‌های افراطی به شمار می‌آیند نهایت تلاش خود را بکار می‌گیرند که زنان را قربانی مطلق به مخاطب معرفی نمایند.
خلاصه سریال
در سریال درماندگی به ترتیب نقش‌های‌ گریس‌وجاناتان فریزر را «نیکول کیدمن» و «هیوگرانت» ایفا می‌کنند، کارگردان و عوامل تهیه سعی داشتند با حضور این بازیگران مشهور سینما مخاطب تلویزیونی مجموعه را افزایش دهند و ضعف داستان پردازی را به این طریق پوشش دهند.‌گریس و جاناتان یک زوج نیویورکی‌اشرافی را تشکیل داده‌اند؛‌گریس یک تراپیست و روانشناس مشهور ویژه زوج‌ها و جاناتان یک سرطان‌شناس کودکان است، بیننده خیلی زود متوجه می‌شود که این خانواده کوچک (شامل‌گریس، جاناتان و پسرشان هنری) غرق ثروت و خوشبختی هستند و سبک زندگی‌شان با اکثریت جامعه تفاوت دارد ولی این لایه دروغین داستان است و در قسمت دوم با واقعیت خیانت جاناتان و ظلم او در حق‌گریس روبه‌رو می‌شویم، خانواده فریزر در اوایل سریال خانواده‌ای ثروتمند و خوشحال بدون هیچ مشکلی به‌نظر می‌رسد که مشکلات یکی یکی سر راه این خانواده و «گریس» می‌رسد و او باید در برابر سختی‌ها مقاومت کند و از فرزند خود محافظت کند. در سریال درماندگی با خیانت‌ها و دروغ‌های مردان داستان روبه رو هستیم و جامعه‌ای خشن را ترسیم کرده که مردان در حال ظلم به زنان هستند.
عادی‌سازی مردستیزی در جامعه
 سریال «درماندگی» سعی دارد مردستیزی را رواج دهد و یک مرد نقش مثبت در این سریال مشاهده نمی‌شود! تمام مردان در این سریال خائن و جاه‌طلب و ستیزه‌جو و در آخر قاتل هستند که سعی دارند به زنان ظلم کنند؛ مانند چکشی که النا با آن به قتل رسیده و استعاره‌ای از سرکوب و پایمال شدن حقوق زنان به منظور تهییج زنان به مقابله و در نهایت از هم پاشیدن کانون خانواده است.
هیوگرانت که پزشک متخصص سرطان خون است زندگی خود را با دروغ ادامه می‌دهد و تا دقایق پایانی سریال به بی‌گناهی خود اصرار دارد و حتی پسر خود را به قتل متهم می‌کند ولی در دقایق پایانی به قتل النا اعتراف می‌کند.
این سریال داستان مجموعه‌ای از مردان قاتل وخائن را به نمایش می‌گذارد؛ شوهر النا به خانواده خود خیانت می‌کند و پدر‌گریس نیز برای پوشاندن قتل داماد خود تن به هرکاری می‌دهد، افزایش خشونت، فروپاشی خانواده‌ها نتیجه قوانین فمنیستی است.
نقش هالیوود در ترویج فمینیسم
هالیوود در سال‌های اخیر با فیلم‌های پرشمار فمنیستی به دنبال ترویج سیاست‌های دیکته شده اربابان خود و تخریب نقش مردان در خانواده است. در فیلم‌ها و سریال‌های چند ساله اخیر این جریان به عنوان محور اصلی دیده می‌شود، «میزل خانم شگفت انگیز»، «داستان ندیمه» و «خانم آمریکا» این سریال‌های با کیفیت تلویزیونی توانسته مخاطبان زیادی جذب کند و نقش اساسی در ترویج افکار فمنیستی داشته‌اند.
هجوم هالیوود به طبقه فقیر
و تنها زن خائن در سریال، النا از طبقه فقیر و روان‌پریش است که نویسنده سعی داشته طبقه‌اشرافی را بی‌گناه و پاک و طبقه فقیر را عامل جنایت و خیانت معرفی نماید.
 خانواده فریزر در منهتن سکونت دارند، منطقه‌ای که فقر به خود ندیده است و از طبقه متمول جامعه هستند. داستان سریال با حضور النا تغییر می‌کند؛ او از طبقه مهاجر و کارگر جامعه است و باعث خیانت جاناتان می‌شود. سریال «درماندگی» سعی در تخریب طبقه فقیر جامعه دارد و آنها را باری اضافه بر دوش آمریکا توصیف می‌کند، این نگاه ظالمانه به فقیران جامعه آمریکا در شرایطی است که زندگی این قشر از جامعه هر روز سخت‌تر می‌شود.
بررسي تاريخ پيدايش جنبش فمينيسم
فمنیسم در آمریکا طی چند دوره ، با اعتراضات زنان شکل گرفت و در اوایل قرن بیستم به سافرجت مشهور شد که به حق رای زنان در آمریکا انجامید که این مرحله را گام اول فمنیسم نامیدند. موج دوم فمنیسم در سال 1960 شروع وتا اواخر دهه نود به پایان رسید که به حقوق باروری و سقط جنین انجامید، فیلم سافرجت وسریال خانم آمریکا در مورد این دو موج فمنیستی در هالیوود ساخته شده است. در ابتدا زنان برای تحقق خواسته‌های خود از قبیل عدالت و برابری دست به اعتراض زدند. بعد از سال‌ها این حرکت مانند جریان‌های فکری دیگر به انحراف کشیده شد و سیاستمداران و دولتمردان آمریکایی وارد میدان شدند و این تفکر را در جهت سیاست‌های خود کنترل و اداره نمودند.
جمع‌بندی
جوامع دین محور، خصوصا اسلام جایگاه ویژه‌ای برای زن قائل است، زیرا انسان‌های آزاده و آزاد اندیش تاریخ در دامن زنان پاکدامن پرورش یافته و به رسالت انسانی خود عمل نموده‌اند. جهان مادی غرب در مسیر مسخ جوامع بشری و تسلط مطلق بر آنها کانون اصلی اخلاق، آگاهی و بصیرت و خانواده را مانع رسیدن به اهداف خود می‌داند؛ فمنیسم هم نسخه اتاق فکر نظام سرمایه‌داری برای انحطاط خانواده و استفاده هر چه بیشتر از زن به عنوان ابزار و کالا در جهت نیل به اهداف شیطانی، پیچیده شده است.
«درماندگی» از جمله سریال‌هایی است که به منظور تحکیم مبانی سست فمنیسم با سوءاستفاده از علائق و احساسات مخاطبین زنان را انسان‌های مورد ظلم و ستم مردان نمایش دهد، حتی عشق و علاقه مادر به فرزند را که از نقاط قوت و انسانی زن به حساب می‌آید، نقطه ضعف زن و عامل تحقیر زنان نشان می‌دهد! شناخت اهداف پنهان و پیچیده در لایه‌های عاطفی و احساسی سازندگان این گونه سریال‌ها برای مخاطبین ضروری است زیرا تکرار ساخت و پخش فیلم و سریال‌های مشابه می‌تواند خانواده‌های هدف را با مشکلات جبران ناپذیری مواجه سازد.