آلمان واکسن روسی و چینی میخرد
خبرگزاری «دویچه وله» آلمان اعلام کرد، دولت این کشور برای دریافت واکسن روسی و چینی کرونا در صورت اخذ مجوز از آژانس دارویی اروپا، چراغ سبز نشان داده است.
دادههای وبگاه «ورلد امترز» نشان میدهد که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان تا عصر دیروز، از مرز 103 میلیون و 582 هزار نفر فراتر رفته و شمار فوتیها نیز به بیش از 2 میلیون و 239 هزار نفر رسیده است. در اروپا علیرغم توزیع واکسنهای فایزر و مدرنا، تعداد مبتلایان به کرونا، شدیدا در حال افزایش است و دولتهای اروپایی به شدت با کمبود واکسن مواجه شدهاند. به همین دلیل،دولتها به فکر خرید واکسن از روسیه و چین افتادهاند. در همین رابطه، «ینس اسپان» وزیر بهداشت آلمان، واکسنهای روسی و چینی کرونا را راهکار خوبی برای غلبه بر کسری فعلی دوزهای واکسن کرونا میداند. اسپان روز یکشنبه در مصاحبهای گفت، صرف نظر از کشوری که واکسن در آن تولید میشود، این واکسنها میتوانند به مقابله با بیماری کمک کنند، البته هر واکسنی باید به تایید آژانس دارویی اروپا برسد. بر اساس گزارش دویچه وله، این مقام دولت برلین صراحتاً گفت که هیچ مانع مهمی را در به کارگیری واکسن روسی و چینی کرونا در آلمان نمیبیند. وزیر بهداشت آلمان البته اظهار امیدواری کرد که همه گیری کرونا مهار شود و در دومین سال پیدایش آن، روند کنونی ادامه نیابد.وزیر بهداشت آلمان هفته گذشته نیز از کمبود دوزهای واکسن کرونا سخن گفته و هشدار داده بود که این کمبود واکسن میتواند تا ماه آوریل(فروردین) ادامه داشته باشد. پیش از این، روسیه اعلام کرده بود برای ارسال ۱۰۰ میلیون دوز واکسن «اسپوتنیک وی» طی سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ به اتحادیه اروپا آمادگی دارد. درخواست تایید واکسن روسی کرونا، قبلا به آژانس دارویی اروپا ارسال شده بود. آلمان در حالی به تهیه واکسنهای روسی و چینی رو آورده است که جدال اتحادیه اروپا با شرکتهای فایزر و آسترازنیکا بر سر قطع روند انتقال واکسن کرونا، تنها یک ماه پس از آغاز روند واکسیناسیون شهروندان اروپایی بالا گرفته است.هر چند اروپاییها منتظر مجوز آژانس دارویی خود برای تایید واکسن روسی و چینی هستند، مجارستان اوایل ژانویه(دی) این سد را شکست و موقتاً برای واکسن اسپوتنیک وی، مجوز صادر کرد؛ اقدامی که اتحادیه اروپا آن را نامناسب ارزیابی میکند.
اعتراضات گسترده در اروپا
اعتراضات گسترده مردمی علیه محدودیتهای کرونایی در کشورهای اروپایی همچنان ادامه دارد. در این اعتراضات، شماری از معترضان نیز دستگیر شدند.به گفته پلیس پایتخت اتریش، با وجود ممنوعیت اعتراضات، هزاران نفر به خیابانها آمدند و علیه محدودیتهای کرونایی اعمال شده از طرف دولت اعتراض کردند. براساس گزارش «راشا تودی»،
پلیس وین با مسدود کردن خیابانها، تلاش کرد معترضان را پراکنده کند و در مواردی با معترضان درگیر شد.رسانههای محلی اتریش نیز گزارش دادند که هزاران نفر در میدان «ماریا ترزا» شهر وین در یک تجمع بدون مجوز، حضور یافتند. معترضان که از میان گروههای دست راستی و باندهای خشونت طلب بودند، ویروس کرونا را مشکوک و توطئه میدانند و به همراه افراد دیگر، در این تجمع حضور یافتند. آنها شعارهایی علیه «سباستین کورتز» نخستوزیر اتریش، سر دادند.بر اساس گزارش راشا تودی، معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «رسانهها ویروس هستند» و «کورتز باید برود» .طی این اعتراضات، پلیس مکررا از معترضان خواست که فاصله اجتماعی را حفظ و ماسک بزنند، اما هیچ معترضی به دستورات پلیس توجه نکرد. رسانههای اتریشی گزارش دادند، در این تجمع اعتراضی، دهها نفر، از جمله یک خبرنگار، بازداشت شدهاند. در هلند هم طی یک تجمع اعتراضی علیه محدودیتهای کرونایی، حدود 30 نفر دستگیر شدند. پلیس این تجمع حدود 600 نفره در مرکز آمستردام را به دلیل نقض قواعد کرونایی، بر هم زد. حدود یک هفته پیش، بعد از اینکه دولت قانون منع ترددهای شبانه را به اجرا در آورد، چندین شب آشوب و ناآرامی این کشور را فرا گرفت. آشوبگران به سمت نیروهای پلیس سنگ پرتاب و مغازهها را غارت کردند. در بلژیک هم معترضان در اعتراض به محدودیتهای کرونایی، به خیابانها آمدند. در بروکسل حداقل 200 نفر دستگیر شدند. اعتراضات مشابهی نیز در مجارستان رخ داد.
مخالفت با طرح بایدن
در آمریکا نیز طرحهای «جو بایدن» برای احیای اقتصاد، که به خاطر کرونا در معرض فروپاشی قرار گرفته است، با انتقادهایی از جانب جمهوری خواهان مواجه شد. جمهوری خواهان میگویند، این طرح مملو از برنامههایی است که منابع مالی را هدر میدهد، آنهم در شرایطی که آمریکا دیگر به افزایش هرچه بیشتر بدهیهایش نیاز ندارد.جمهوری خواهان طرح یک تریلیون و 900 میلیارد دلاری بایدن را شوکهکننده توصیف کردهاند و میگویند این طرح سبب
هدر رفت بیشتر منابع میشود. در دوران «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا، که کنگره هم در کنترل جمهوری خواهان بود، طرح کاهش دو تریلیون دلاری در بخش مالیاتهای آمریکا تصویب شد که بزرگترین اصلاحات مالیاتی طی30 سال اخیر آمریکا بود.این اصلاحات مالیاتی سبب رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۱۸ شد. البته همین کار، سبب افزایش کسری بودجه یا بدهی دولت آمریکا به میزان ۲۷ تریلیون دلار تا پایان سال ۲۰۲۰ شده است. با این حال، وقتی همه گیری کووید ۱۹ در آمریکا شروع شده بود، کنگره بزرگترین بسته محرک اقتصادی به ارزش دو تریلیون و 200 میلیارد دلار را تصویب کرده است.
افزایش فوتیها در سرزمینهای اشغالی
مسئولان درمانی رژیم صهیونیستی نیز میگویند، یک سوم تلفات کلی ویروس کرونا در فلسطین اشغالی، فقط طی ماه اول سال جاری میلادی رخ داده و باعث نگرانی از افزایش کشندگی این ویروس شده است. علیرغم تبلیغات گسترده رژیم صهیونیستی درباره واکسیناسیون گسترده صهیونیستها در برابر ویروس «کووید۱۹» و تمدید چند باره قرنطینه سراسری، اما نرخ تلفات این بیماری در فلسطین اشغالی رشد تصاعدی داشته است.به نوشته وبگاه «یدیعوت آحارونوت»، مسئولان درمانی رژیم صهیونیستی دیروز (دوشنبه) گفتند یک سوم از مرگهایی که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از زمان شروع همهگیری تاکنون در فلسطین اشغالی رخ داده، فقط در ماه ژانویه ۲۰۲۱ بوده است.آمارهای وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی نشان داد، طی ماه اول سال جاری میلادی، ۱۴۳۳ صهیونیست به دلیل ابتلا به این بیماری تلف شدند. این رقم حدود یک سوم تلفات کل ویروس کرونا در فلسطین اشغالی تا دیروز(یعنی ۴۷۹۶ نفر) است.این در حالی است که رژیم صهیونیستی ادعا میکند طی هفتههای اخیر کمی بیشتر از سه میلیون نفر از صهیونیستهای ساکن فلسطین اشغالی اولین دوز واکسن کرونا را دریافت کرده و نزدیک به ۱.۸ میلیون صهیونیست نیز دوز دوم آن را تزریق نمودهاند. همزمان المیادین گزارش داد، پس از مشارکت ۱۰ هزار تن در مراسم تشییع جنازه یک خاخام یهودی در قدس اشغالی، «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با هجمهای گسترده به خاطر اجرای گزینشی مقررات قرنطینه روبهرو شد، تا جایی که برخی از این انتقادات از داخل دولت و حزب لیکود به رهبری خود نتانیاهو بود. این خاخام یهودی روز یکشنبه در سن ۹۹ سالگی درگذشت و پلیس از شهرک نشینان خواست در مراسم تشییع جنازه شرکت نکنند، اما تلاش چندانی برای اعمال مقررات قرنطینه نکرده است.در واکنش به حضور هزاران تن در مراسم تشییع جنازه خاخام یهودی، «بنی گانتس»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت، دلیل این اتفاق اجرای ناکارآمد مقررات قرنطینه است. میلیونها خانواده و کودک در منازل خود مانده و قوانین را رعایت میکنند، در حالی که هزاران تن از «حریدی» ها دور هم برای خاکسپاری جمع میشوند و اکثر آنها بدون ماسک هستند.