کرونای انگلیسی به 33 کشور رسید
روزنامه نیویورک تایمز طی گزارشی اعلام کرد، نوع مسریتر ویروس کرونا، که از انگلیس شیوع پیدا کرده، حداقل در 33 کشور جهان شناسایی شده است.
بر اساس دادههای وبگاه «ورلد امتر»، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، تا عصر دیروز از مرز
84 میلیون و 443 هزار نفر فراتر رفته و شمار فوتیها نیز به بیش از یک میلیون و 836 هزار نفر رسیده است. بر اساس دادههای این وبگاه، وضعیت شیوع کرونا در آمریکا و اروپا همچنان بحرانی است و هر روز تعداد فوتیها و مبتلایان روزانه کرونا در کشورهای غربی، رکوردهای تازهای بر جای میگذارد. در این میان، شیوع کرونای انگلیسی نیز مزید بر علت شده و شرایط را بحرانیتر کرده است. در همین راستا، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی، از شیوع کرونای انگلیسی در بیش از 33 کشور خبر داد.
نیویورک تایمز نوشت: ترکیه سی و سومین کشوری است که ویروس کرونای انگلیسی در آن شناسایی شده است. ترکیه ضمن بستن مرزهایش به روی مسافران از مبدأ انگلیس اعلام کرده است ۱۵ مورد ابتلا به ویروس کرونای جدید را در این کشور شناسایی کرده است که همگی آنها از جمله افراد ورودی از انگلیس بودهاند. فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه، در بیانیهای اعلام کرد این ۱۵ نفر در قرنطینه هستند و همه تماسهای آنها رهگیری شده است.در این بیانیه آمده است این ویروس در هیچ فرد دیگری به غیر از مسافران ورودی از انگلیس شناسایی نشده است.
این گزارش میافزاید: بر این اساس تعداد کشورهای درگیر با ویروس کرونای انگلیسی به دست کم
۳۳ کشور رسیده است. به دنبال شناسایی ویروس جهش یافته کرونا در انگلیس در هشتم دسامبر،(18 آذر) بیش از ۴۰ کشور مرزهای خود را به روی مسافران از مبدأ انگلیس بستند. برخی کشورها محدودیتهایی را بر مسافرانی از جمله شهروندان آمریکا اعمال کردهاند که به تازگی به کشورهای درگیر با ویروس کرونای انگلیسی سفر کردهاند.بسیاری از کشورها نیز محدودیتهای سفری را بر مسافران آمریکایی اعمال کردهاند؛ چرا که این کشور بیشترین تعداد مبتلا به کرونا را در جهان داراست. بر اساس این گزارش آمریکا، انگلیس، ترکیه، استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، شیلی، چین، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایسلند، هند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، اردن، لبنان، مالت، هلند، نروژ، پاکستان، پرتغال، سنگاپور، کره جنوبی، اسپانیا، سوئد، سوئیس، امارات و تایوان از جمله کشورهایی هستند که ویروس کرونای انگلیسی در آنها شناسایی شده است.به گفته دانشمندان، در آفریقای جنوبی نیز شاخه مشابهی از ویروس کرونا شناسایی شده که جهشهای مشابهی با ویروس کرونای انگلیسی دارد.
خودداری از تزریق واکسن در آمریکا
نیویورک پست نیز در گزارشی از آمریکا نوشت کارکنان بخش درمان در آمریکا در اولویت دریافت واکسن کرونا هستند. اما تعداد نگرانکنندهای از این افراد در سراسر آمریکا از زدن واکسن امتناع میکنند. مایک دیواین فرماندار اوهایو در این باره گفت: حدود 60 درصد از کارکنان خانههای سالمندان در این ایالت قصدی برای تزریق واکسن ندارند. این گزارش میافزاید: بیش از نیمی از کارکنان بخش درمان در نیویورک نیز نسبت به تزریق واکسن کرونا در این کشور تردید دارند. اکنون کالیفرنیا و تگزاس نیز به جمع این افراد اضافه شدهاند و بخش قابل توجهی از کادر درمان در این ایالتها اعلام کردهاند واکسن کرونا را تزریق نمیکنند.
لس انجلس تایمز نیز به نقل از مقامات بهداشت عمومی اعلام کرده است پنجاه درصد از کارکنان بخش درمان در منطقه ریورساید در لس آنجلس حاضر به تزریق واکسن نیستند. این روزنامه نوشت بیش از نیمی از کارکنان بخش درمان در بیمارستان الیزابت کالیفرنیا گفتهاند واکسن نمیزنند. یک پزشک در مرکز پزشکی هیوستون نیز به ان پی آر گفته بود نیمی از پرستاران این مرکز گفتهاند واکسن کرونا را تزریق نخواهند کرد و علت آن را دلایل سیاسی برشمردهاند.بررسیها نشان میدهد 29 درصد از کارکنان بخش درمان در تگزاس نیز میگویند نسبت به تزریق این واکسن مردد هستند. نیروهای کادر درمانی نگران هستند تولید واکسن کرونا در این کشور تحت تاثیر مسائل سیاسی بوده باشد از این رو نسبت به آن نگران هستند. چند روز پیش دیلی میل نیز در گزارشی نوشته بود با این روند واکسیناسیون در آمریکا ممکن است 10 سال طول بکشد تا 80 درصد مردم این کشور در مقابل کرونا واکسینه شوند.
تظاهرات علیه محدودیتهای کرونایی
گروهی از طرفداران ترامپ در اعتراض به محدودیتهای کرونایی، در مرکز ایالات «اورگن» تظاهرات کردند و در نهایت، با نیروهای امنیتی درگیر شدند.
گزارشها حاکی است که معترضان آمریکایی متشکل از گروههای راستگرا از جمله «زنان حامی ترامپ در اورگن»، «پسران مغرور» و دیگر طرفداران ترامپ، در اعتراض به محدودیتهای کرونایی و تعطیلی کسب و کارها، مقابل ساختمان کنگره ایالتی تظاهرات کردند و خواستار بازگشایی
کسب و کارها شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس تصاویری که در فضای مجازی منتشر شده است، هواداران رئیسجمهور آمریکا در شهر «سلم»، ماسکهای خود را در تجمع مقابل کنگره ایالتی، از صورت برداشتند.
همزمان،«کیت براون» فرماندار اورگن، به شهروندان این ایالت هشدار داد، در صورت امتناع از پایبندی به محدودیتهای کرونایی، با جریمههای سنگین روبهرو خواهند شد.
برخی تصاویر ویدئویی منتشر شده در فضای مجازی، نیروهای پلیس اورگن را در حال شلیک گاز فلفل به سمت جمعیت معترضان نشان میدهد.
از طرف دیگر، معترضان نیز شعارهایی در حمایت از ترامپ و علیه فرماندار اورگن سر دادند و نتایج انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را نیز غیرقانونی اعلام کردند. تظاهرکنندگان از فرماندار ایالت خود خواستند، هرچه سریعتر محدودیتهای کرونایی را لغو کند.
نابودی 600 هزار شغل در آلمان
در آلمان نیز اقتصاددانان برجسته این کشور درباره بهبود سریع اوضاع اقتصادی با توجه به تداوم بحران کرونا ابراز دلسردی کرده و یک مقام اقتصادی از نابودی ۶۰۰ هزار شغل در این کشور در اثر این بحران خبر داده است. «مارسل فراتسشر»، رئیسانستیتو تحقیقات اقتصادی در آلمان درباره داشتن انتظارات بالا درباره روند بهبود اوضاع اقتصادی کشورش هشدار داده و تاکید کرده که خطر قرار گرفتن کشور در رکود جدید هنوز برطرف نشده است.
وی در مقالهای به مناسبت آغاز سال جدید میلادی در تاگس اشپیگل آلمان تاکید کرد: بسیاری از پیشبینیهای اقتصادی در حال حاضر با آرزوی پایان سریع کرونا و بهبود سریع اوضاع اقتصادی در سال 2021 عنوان میشود؛ اما این آرزوها نباید توهم ایجاد کند.وی هشدار داد که بسیاری چیزها در سال جدید میتواند روند خوبی نداشته باشد و در این صورت روند بهبود اوضاع دشوارتر و طولانیتر از آنچه که خیلیها در حال حاضر میتوانند تصور کنند
پیش میرود.
مدیرکل اتحادیه بازرگانی آلمان هم درباره بازگشایی به زودی مراکز تجاری در کشورش ابراز دلسردی کرده و اعلام کرد که تجارت در کشور احساس میکند که در این بحران به حال خود رها شده است. شرایط واقعا بسیار جدی است.«گابریل فلبرمایر»، از اقتصاددانهای ارشد آلمانی و رئیسانستیتو اقتصاد جهانی کیلر در آلمان هم اعلام کرده که پیامد بحران کرونا حدود 600 هزار شغل در آلمان از دست رفته است. وی بهخصوص بخش توریسم و حملونقل هوایی را از آسیب دیدگان این بحران ارزیابی
کرده است.