kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۲۰۸
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۰

ابتلاء ماکرون به کرونا، اعضای دولت فرانسه را به قرنطینه فرستاد

کاخ الیزه پنج شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده به دنبال مثبت شدن نتیجه آزمایش کرونای امانوئل ماکرون، مقامات دولت فرانسه و اتحادیه اروپا روانه قرنطینه شدند.

 
 سرویس خارجی-

داده‌های وبگاه «ورلد امتر» نشان می‌دهد شمار مبتلایان به ویروس کرونا تا عصر دیروز در جهان از 75 میلیون و 379 هزار فراتر رفته و شمار فوتی‌ها نیز از یک میلیون و 670 هزار نفر گذشته است. بر اساس داده‌های این وبگاه وضعیت آمریکا و اروپا از لحاظ میزان مبتلایان و فوتی‌ها «به شدت وخیم است».
 روز پنج شنبه بود که خبر رسید رئیس‌جمهور فرانسه کرونا گرفته و راهی قرنطینه شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه،کاخ الیزه در بیانیه‌ای اعلام کرده: «مطابق با مقررات بهداشتی لازم الاجرا برای همه، رئیس‌جمهوری فرانسه به مدت هفت روز خود را قرنطینه خواهد کرد. او به کار خود ادامه می‌دهد و فعالیت‌های خود را از راه دور انجام خواهد داد». علاوه‌بر این، «ژان کاستکس»، نخست‌وزیر فرانسه که قرار بود استراتژی واکسیناسیون را ارائه دهد، نیز به دلیل در ارتباط بودن با ماکرون به قرنطینه رفته است. یک مورد تماس احتمالی دیگر، «مارک فسنو»»، معاون نخست‌وزیر در امور پارلمان است که روز سه شنبه با امانوئل ماکرون ناهار خورده بود. نخست‌وزیر فرانسه که قرار بود بعدازظهر پنج‌شنبه در مجلس سنای این کشور حضور پیدا کند به مدت هفت روز در قرنطینه خواهد ماند. به این ترتیب دو تصمیم گیرنده اصلی امور اجرایی در فرانسه طی یک هفته آینده از قرنطینه به اداره امور فرانسه خواهند پرداخت.«ریشار فران»، رئیس‌مجلس ملی فرانسه نیز اعلام کرده به دلیل تماس با ماکرون خود را قرنطینه می‌کند.
نخست‌وزیر اسپانیا به قرنطینه رفت
«پدرو سانچز»، نخست‌وزیر اسپانیا نیز به دنبال ابتلای امانوئل ماکرون به ویروس کرونا همه فعالیت‌های خود را به حالت تعلیق در آورده و خود را قرنطینه کرده است. بنا به اعلام دفتر نخست‌وزیری اسپانیا پدرو سانچز تا روز ۲۴ دسامبر (چهارم دی) در قرنطینه خواهد ماند. رئیس‌جمهوری فرانسه روز دوشنبه با «شارل میشل»، رئیس‌شورای اتحادیه اروپا نیز دیدار کرده بود. رئیس‌شورای اتحادیه اروپا در همین راستا اعلام کرده برای رعایت موازین احتیاطی، خود را قرنطینه کرده است. این در حالی است که امانوئل ماکرون روز چهارشنبه در جلسه هیئت وزیران فرانسه شرکت کرده بود.
سوئد: ما هم شکست خوردیم
پادشاه سوئد اما در نطقی تلویزیونی اذعان کرده که کشورش در نحوه مقابله با شیوع ویروس کرونا شکست خورده است. به گزارش‌، «کارل گوستاف» شانزدهم، پادشاه سوئد در ویژه برنامه سلطنتی تلویزیون به مناسبت کریسمس اذعان کرده که کشورش شکست خورده است. او که پسر و عروسش همین هفته گذشته به کرونا مبتلا شدند در حالی این اظهارات را بیان کرد که به ندرت در این مسائل ورود می‌کند و نقش وی در این کشور بیشتر تشریفاتی است. سوئد در میان کشور‌های دیگر جهان تاکنون در اعمال محدودیت‌های کرونایی و استفاده از ماسک و رعایت دیگر پروتکل‌های بهداشتی سرآمد عنوان می‌شد. سوئد تاکنون بیش از ۷ هزار و ۸۰۰ مورد مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا را به ثبت رسانده است. این میزان بیشتر از سایر کشور‌ها در شمال اروپاست اما از میزان تلفات در انگلیس، ایتالیا، اسپانیا یا فرانسه کمتر است.
ایمنی گله‌ای
از آمریکا نیز خبر می‌رسد که طبق ایمیل‌های داخلی که به دست یکی از کمیته‌های مجلس نمایندگان آمریکا رسیده و در اختیار نشریه آمریکایی «پالیتیکو» قرار گرفته یکی از مقامات ارشد منصوب ترامپ از مقامات ارشد بهداشت و درمان این کشور خواسته بود رویکرد ایمنی جمعی را در مقابله با کرونا به کار ببندند تا میلیون‌ها آمریکایی به این ویروس مبتلا شوند.«پل الکساندر» که در آن زمان مشاور علوم بوده برای رئیسش، «مایکل کاپوتو» دستیار ارشد امور عمومی وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا و شش مقام ارشد دیگر نوشت: راه دیگری وجود ندارد، ما باید ایمنی جمعی ایجاد کنیم و این فقط از طریق اجازه دادن به گروه‌های کمتر در خطر برای قرار‌دادن خود در معرض این ویروس ممکن است.الکساندر افزود: این افراد شامل نوزادان، کودکان، نوجوانان، جوانان، بزرگسالان، میانسالان بدون بیماری زمینه‌ای می‌شوند و خطر صفر تا کم (در برابر این بیماری) دارند. بنابراین ما از آنها برای ایجاد ایمنی جمعی استفاده می‌کنیم. می‌خواهیم آنها مبتلا شوند.
فقر در آمریکا گسترش یافت
از سوی دیگر بر اساس گزارش‌ها به دنبال شیوع ویروس کرونا نرخ فقر در سال جاری در آمریکا به شدت افزایش یافته است و از تابستان امسال ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار آمریکایی دچار مشکلات مالی شده‌اند. این موضوع سبب افزایش صفوف طویل در برابر مراکز توزیع غذای رایگان در شهر‌های مختلف ایالت‌های آمریکا و از جمله ایالت نیوجرسی که یکی از ایالت‌های ثروتمند آمریکا محسوب می‌شود، شده است. دیوید کیسل بلاک، از مسئولان یکی از مراکز توزیع غذا در شهر ایست رادرفورد گفت: درخواست‌ها از تابستان به شدت افزایش یافته است. ما در فصل تابستان، ماهیانه ۷۰ هزار بسته غذایی توزیع می‌کردیم، اما حالا به طور متوسط ۲۰۰ هزار بسته غذایی توزیع می‌کنیم. این در حالیست که ما در یکی از شهر‌های ثروتمند در کشور زندگی می‌کنیم. این وضعیت همچنان در اینجا ادامه دارد. آنها ۳ تا ۴ ساعت در صف تحویل غذا می‌مانند تا بتوانند بسته‌های حاوی مواد غذایی را دریافت کنند.براساس مطالعه جدید محققان دانشگاه‌های شیکاگو، نوتردام و دانشگاه شن جیانگ نرخ فقر در ماه نوامبر(آبان) در آمریکا به میزان ۱۱.۷ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که این میزان در ماه ژوئن(خرداد) ۹.۳ درصد بود. این بیشترین رشد نرخ فقر در مدت یک سال از سال ۱۹۶۰ در آمریکا است.