kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۵۷۵۶
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۸

کوتاه از سراسر جهان



افغانستان
تسنیم: رسانه چینی «گلوبال تایمز» با انتقاد از عدم بررسی جنایات نیروهای خارجی در افغانستان و استانداردهای دوگانه کشورهای غربی در مورد دفاع از حقوق بشر، خواستار بررسی وقوع جنایات جنگی در این کشور شد.
این رسانه با اشاره به گزارش دولت استرالیا درباره چند مورد از جنایات نظامیان این کشور در افغانستان، از جمله استفاده از غیرنظامیان به عنوان «هدف تمرینی»، بریدن گلوی دو نوجوان 14 ساله و‌انداختن جسد آنها در رودخانه، نوشت که مردم افغانستان امید و اعتماد خویش به نظامیان آمریکایی و ناتو را از دست داده‌اند.
جمهوری آذربایجان
بی‌بی‌سی: ترکیه و جمهوری آذربایجان استفاده از مزدوران سوری در جنگ اخیر قره‌باغ را تکذیب می‌کنند، اما چهار تن از این سوری‌ها به بی‌بی‌سی گفته‌اند که بعد از ثبت‌نام برای وظایف نگهبانی در جمهوری آذربایجان، خیلی ناگهانی به خط مقدم فرستاده شده بودند تا در عملیات جنگی شرکت کنند!
چندی شایعه‌ای در مناطق تحت اشغال مخالفان در شمال سوریه پیچید‌،مبنی بر اینکه، می‌شود پول خوبی بابت کار در خارج درآورد؛ اما خیلی زود معلوم شد این پول خوب را برای گوشت جلوی توپ شدن، به این مزدوران می‌دهند.
لبنان
فارس: «سعد حریری» پسر «رفیق حریری» و رئیس‌«جریان المستقبل» لبنان، در پیامی توئیتری نوشت، عدالت بین‌المللی حکم خود را اعلام کرده است و حکم صادر شده درباره «سلیم عیاش» باید اجرایی شود. وی در ادامه، از مقامات قضایی و امنیتی لبنان خواست به وظیفه خود در این خصوص عمل کنند.
«بهاء حریری» برادر بزرگ‌تر سعد نیز خواستار بازداشت سلیم عیاش و اجرای عدالت درباره وی شد. گفتنی است، رفیق حریری ۱۴ فوریه سال ۲۰۰۵ طی یک انفجار در مسیر کاروانش در بیروت، ترور شد و اخیراً دادگاه بین‌المللی ویژه این ترور، سلیم عیاش را به پنج بار حبس ابد محکوم کرده است.
لیبی
آناتولی: «صلاح‌الدین النمروش» وزیر دفاع دولت وفاق ملی لیبی، طی مصاحبه با یک رسانه‌ فرانسوی، حمایت پاریس از «خلیفه حفتر» را «شرم‌آور» خواند و از مواضع ترکیه در قبال لیبی تمجید کرد.
این در حالی است که «رجب طیب اردوغان»، ریاست جمهوری ترکیه، طرح پیشنهادی دولت این کشور برای تمدید 18 ماهه حضور نظامی در لیبی، را به پارلمان ترکیه ارائه داد.
اتریش
ایسنا: «کریستوف گرابنواتر»، رئیس‌دادگاه قانون اساسی اتریش، طی نشست خبری اعلام کرد، این دادگاه ممنوعیت حجاب در دبستان‌های این کشور را مغایر قانون اساسی اعلام و آن را لغو کرده است.
طبق این قانون، که سال 2019 تصویب شده بود، استفاده کودکان دبستانی زیر ۱۰ سال از روسری و لباسی که اعتقاد مذهبی آنها را نشان می‌دهد، ممنوع شده بود. اما اعتراضاتی که در یک سال اخیر علیه این قانون شکل گرفته، که منجر به عقب‌نشینی دولت وین شده است.