kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۴۸۷۵
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۲
تعارض اساسنامه فدراسیون با قوانین داخلی

تلاش بازنشسته‌ها برای حضور در انتخابات فوتبال/منافع ملی، قربانی منافع شخصی نشود!

در فاصله چند ماه تا زمان برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال، به نظر می‌رسد برخی مسئولان فدراسیون فوتبال در نظر دارند به هر ترتیبی شده در انتخابات شرکت کنند ولو آنکه برخلاف قوانین جاری کشور رفتار کنند.




سرویس ورزشی-

حضور یا عدم حضور بازنشسته‌ها در انتخابات فدراسیون فوتبال، مهم‌ترین سوژه این روزهای فوتبال است. چند روز قبل بود که حیدر بهاروند سرپرست فدراسیون فوتبال در مجمع این فدراسیون اعلام کرد: انتخابات طبق مفاد اساسنامه برگزار می‌شود و هر کسی می‌تواند در آن شرکت کند. بسیاری این جمله سرپرست فدراسیون فوتبال را به حضور بازنشسته‌ها در انتخابات تفسیر کردند، موضوعی که اگر اجرایی شود برخلاف قوانین مصوب مجلس و مورد تایید شورای نگهبان است.
البته این موضوع خیلی زود واکنش نمایندگان مجلس را به دنبال داشت تا جایی که احسان قاضی زاده نماینده مجلس در گفت‌و‌گویی با رادیو تهران گفت: این موضوع مبنا و پایه حقوقی و قانونی ندارد زیرا کشور ما قانون دارد و در اساسنامه هم به قوانین داخلی و ملی اشاره شده است. باید بگویم حضور بازنشستگان در انتخابات با ماهیت حقوقی و قانونی تعارض دارد. طبیعتا افراد مطلع هم این موضوع را اذعان کردند.
قاضی زاده درباره میزان امیدواری‌اش برای شفاف برگزار شدن انتخابات فدراسیون عنوان کرد: قطعا باید انتخابات سالم، جامع و کاملی برگزار شود. مراحل نظارتی هم بر اساس نظر مراجع بین‌المللی و داخلی طی شود و انتخابات بر اساس رأی مجمع فدراسیون شکل بگیرد. بدون اینکه تحمیل نظری از سوی افراد، اشخاص و یا حتی تیم هیئت‌رئیسه فعلی برای اعضای مجمع شکل بگیرد. گستردگی اعضای مجمع و افزایش تعداد اعضای مجمع برای برقراری فرآیند شفاف‌تر و گسترده‌تر است.
مصاحبه مهم مسئول امور حقوقی فدراسیون فوتبال
سایت فدراسیون فوتبال روز گذشته مصاحبه‌ای از مسئول امور حقوقی فدراسیون فوتبال را روی خروجی خود قرار‌داد که در آن صفی الله فغانپور اظهار داشت: فدراسیون فوتبال مطابق اساسنامه جدید که به تایید فیفا رسیده و در تاریخ ۸ آذرماه به تصویب مجمع فدراسیون رسیده عمل خواهد کرد.مطابق بند یک ماده ۱ اساسنامه جدید فدراسیون موسسه‌ای مستقل و دارای شخصیت حقوقی است.در بند ۱ ماده ۳۴ اساسنامه جدید هم آمده که هیئت‌رئیسه فدراسیون باید حداقل ۹ جلسه در سال برگزار کند.
وی ادامه داد:در اساسنامه جدید،شرایط انتخابات و انتخاب شوندگان برای عضویت در هیئت‌رئیسه مشخص شده که شرایط سنی از اساسنامه حذف شده و هر فردی در هر سنی می‌تواند داوطلب هیئت‌رئیسه یا ریاست فدراسیون شود.ضمن احترام به قوانین کشور و تبعیت از آن،با توجه به اینکه مطابق ماده ۷۱ اساسنامه جدید درآمدهای فدراسیون در آن تعریف شده و هیچ بودجه دولتی در آن پیش‌بینی نشده است و در صورت کمک دولت یا هر سازمان و نهاد دیگری در بند ۵ ماده مذکور به عنوان کمک‌های بلاعوض پیش‌بینی شده است‌.
فغانپور ادامه داد:از سوی دیگر برخی گفته‌اند ۸ عضو فعلی هیئت‌رئیسه فدراسیون نمی‌توانند در انتخابات آتی شرکت کنند که این اظهارنظر جای تعجب دارد. در جمهوری اسلامی ایران همه موظف به تبعیت از قانون هستیم چون قانون تکلیف همه را مشخص کرده است. هیچ شخصی فراتر از قانون نیست و کسی نمی‌تواند دیگری را از حقوق اجتماعی و حق شهروندی محروم کند و شرکت در انتخابات چه برای انتخاب شوندگان و چه برای انتخاب کنندگان یکی از حقوق اجتماعی است و ملاک حضور اساسنامه جدید است.
مسئول حقوقی فدراسیون همچنین گفت:با توجه به دلایل صدور رای که در گراندز ذکر شده،هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال هیچ‌گونه اهمال یا خدای ناکرده فسادی در قرارداد مرتکب نشده‌اند و به همین دلیل برای حضور اعضا هیئت‌رئیسه در انتخابات هیچ منع قانونی وجود ندارد.
فغانپور تصریح کرد: مطابق ماده ۶۱ اساسنامه فدراسیون،کمیته‌های انتخاباتی بدوی و استیناف پس از تصویب اساسنامه جدید شروع به فعالیت نمودند و مطابق قوانین و دستورالعمل‌های تصویب شده پس از شروع ثبت‌نام داوطلبان،به صلاحیت‌ها رسیدگی خواهند کرد.امیدوارم همه کمک کنند تا انتخابات فدراسیون فوتبال در فضای آرام و به شکل و قانونمند و پویا برگزار شود.ان شالله با برگزاری مجمع انتخاباتی شاهد رشد هر چه بیشتر و رسیدن به فوتبال پایدار در کشورمان باشیم.
احتمال ارایه گزارش به فیفا و AFC
صحبت‌های مسئول امور حقوقی فدراسیون فوتبال چند نکته مهم داشت از جمله آنکه برای عضویت در هیئت‌رئیسه شرایط سنی از اساسنامه فوتبال حذف شده است. بیان جمله به معنای آن است که بازنشسته‌ها از جمله حیدر بهاروند و علی کفاشیان می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.
نکته مهم دیگری که فغانپور به ان اشاره کرده، بلامانع بودن حضور اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال در انتخابات است. این ادعا در شرایطی مطرح شده که همچنان پرونده اعضای هیئت‌رئیسه به علت اعلام جرم از سوی سازمان بازرسی، در قوه قضائیه تشکیل شده است و آنها باید درباره اهمال در پرونده ویلموتس و غرامت ۶.۲ میلیون یورویی علیه فدراسیون فوتبال توضیح دهند. به همین دلیل برخی معتقدند این افراد به دلیل نداشتن صلاحیت، نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند.
در فاصله چند ماه تا زمان برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال، به نظر می‌رسد برخی مسئولان فدراسیون فوتبال در نظر دارند به هر ترتیبی شده در انتخابات شرکت کنند ولو آنکه برخلاف قوانین جاری مملکت رفتار کنند. بر این اساس هیچ بعید نیست فیفا و AFC به علت گزارش‌هایی از داخل ایران، نسبت به انتخابات فدراسیون فوتبال حساس شوند. اگر این اتفاق رخ دهد بازهم شاهد آن خواهیم بود که عده‌ای برای رسیدن به منافع شخصی‌، منافع ملی را قربانی کنند.