همزمان با افت نرخ ارز
سکه به کانال 12 میلیون تومان برگشت
در ادامه کاهش قیمتها در بازار ارز و سکه، قیمت سکه با ریزش 600 هزار تومانی به کانال 12 میلیون تومان برگشت.
به گزارش خبرنگار ما، قیمت دلار که طی هفتههای اخیر تا 32 هزار تومان هم بالا رفته بود تا پایان هفته قبل به حدود 27 هزار و 800 تومان کاهش یافت و روز گذشته نیز، با ثبت قیمت 26 هزار و 800 تومان، به کانال 26 هزار تومان وارد شد.
همچنین قیمت سکه بهار آزادی هم که تا 16 میلیون و 500 هزار تومان بالا رفته بود روز گذشته، با بازگشت به کانال 12 میلیون تومان، در محدود 12 میلیون 800 هزار تومان قرار گرفت.
در همین حال، یک عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: میبایست مقابل جریانهایی که بهدنبال ایجاد هیجانات و نرخهای کاذب هستند ایستادگی کرد.
حسینعلی حاجیدلیگانی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با پیشبینی اینکه احتمالاً روند کاهش نرخ ارز ادامه مییابد، افزود: بخشی از افزایش قیمتها در بازار ارز، طلا، خودرو و مسکن به افزایش طبیعی قیمتها مربوط میشود؛ چرا که با وجود افزایش نقدینگی، فشار تحریمهای اقتصادی و دیگر عوامل منفی، بخشی از افزایش قیمتها قابل پیشبینی بود اما عمده جهشهای قیمتی به فعالیتهای سودجویانه و مخرب برمیگردد که معمولاً بهصورت سازمانیافته و گروهی قصد برهم زدن بازارها از جمله بازار ارز را دارند.
دلایل کاهش نرخ ارز
درباره دلایل کاهش قیمت دلار و سکه، میتوان به خبرهای امیدوارکننده در افزایش فروش نفت و به واسطه آن، افزایش درآمدهای نفتی، آزادسازی پولهای بلوکه شده در برخی کشورها و برخی خبرهای سیاسی مانند اتمام تحریم تسلیحاتی اشاره کرد. البته قیمت دلار زمانی که به بالای 30 هزار تومان رسید، به گفته کارشناسان بسیار ناپایدار بود و احتمال شکسته شدن حباب قیمتی وجود داشت.
در کنار عوامل فوق، اتفاق جدیدی که افتاده، مربوط به تغییر نحوه بازگشت ارز به کشور میباشد. خبرگزاری مهر در همین رابطه نوشت: دستورالعمل نحوه بازگشت ارز صادراتی و استفاده از منابع ارزی صادرکنندگان قرار است در هفته جاری تغییر کند.
گفتنی است از اسفند ۹۸ بانک مرکزی عملاً برخی از رویههای مرتبط با رفع تعهد ارزی صادرکنندگان را تغییر داده بود و به سختی پروندههای واردات در مقابل صادرات را برای صادرکنندگان تائید میکرد. اینجا بود که نه تنها صادرکننده نمیتوانست با فروش ارز صادراتی خود به واردکنندگان رفع تعهد ارزی نماید؛ بلکه واردکنندگانی که حتی ریال خود را هم به صادرکننده پرداخت کرده و باید ارز خود را از بانک مرکزی دریافت میکردند نیز در صفهای طولانی سامانه نیما باقی میماندند.
اکنون دولت میگوید که قرار است در شیوههای رفع تعهد ارزی بازنگری کند و بانک مرکزی قرار است از دستورالعملهای قبلی خود عقبنشینی نماید؛ به نحوی که به گفته علیرضا رزم حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار است که واردات با ارز متقاضی آزاد شود و در عین حال، صادرکنندگان برای واردات مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز تولیداتشان بر طبق ضوابط ثبت سفارش وزارت صمت، از ارز صادراتی خود استفاده کنند و محدودیتی در کار نباشد.