kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۱۵۶۵
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۳

جلسات مشترک مجلس و دولت به منظور تامین منابع طرح­‌های معیشتی و وضعیت ارز

مجلس در روزهای گذشته جلسات متعددی را به ریاست قالیباف با دولت برگزار کرده که یکی از مهم‌ترین آنها به منظور تامین منابع طرح‌های معیشتی بوده و جلسه دیگر نیز در مورد بررسی وضعیت ارز و حمایت از صادرکنندگان بوده است.

محمدسعید احدیان، دستیار سیاسی و رسانه‌ای رئیس مجلس در صفحه شخصی خود نوشت: «جلسه مشترک مجلس با دولت برای تامین منابع طرح‌های حمایت معیشتی و تامین سبد کالا هم‌اکنون در حال برگزاری است تا این طرح با تفاهم پیش برود و کار به نتیجه واقعی و ملموس برسد.»
مجلس شورای اسلامی هفته گذشته با بررسی اولویت‌دار طرح حمایت معیشتی و تامین کالاهای اساسی موافقت کرد. بر این اساس قرار است کارت‌های هوشمندی در اختیار سرپرستان خانواده قرار گیرد که با آن به خرید کالاهای ضروری خانواده اقدام نمایند. لازم به ذکر است که این کارت به‌صورت ماهانه شارژ می‌شود.
جلسه مشترک مجلس و دولت که خبر آن توسط دستیار رسانه‌ای قالیباف منتشر شد نیز به منظور تامین منابع مورد نیاز برای این طرح است.
نتایج سفر
 به سیستان و بلوچستان
مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه بیش از 90 درصد مسائل و مشکلاتی که در حوزه صنایع و معادن استان سیستان و بلوچستان در نظارت میدانی از این استان احصا شد، تاکنون رفع شده است، گفت: مشکلات صنایع استان سیستان و بلوچستان به چند دسته تقسیم می‌شود؛ نخست مشکلات صنایع شهرستان زاهدان که با هماهنگی استاندار مقرر شد زیرساخت‌های مورد نیاز برای رفع آنها فراهم شود.
طاهری رسیدگی به مشکلات فولاد مکران را یکی دیگر از موضوعات بررسی‌شده در نظارت میدانی از استان سیستان و بلوچستان توصیف کرد و افزود: این واحد تولیدی به تجهیزات ارزی نیازمند است بنابراین مقرر شد جلساتی با معاونت‌های بانک مرکزی و وزارت صمت به منظور رفع مشکلات برگزار شود، که در حال حاضر ما منتظر مسئولان فولاد مکران برای ارائه اطلاعات و برگزاری جلسات هستیم.
تصمیمات جدید ارزی
 در نشست دولت و مجلس
محمدرضا پورابراهیمی از برگزاری نشست مشترک مجلس و دولت درخصوص موضوعات ارزی کشور به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف و با هدف ایجاد همکاری مشترک میان دولت و مجلس خبر داد و گفت: در این نشست مدیرکل بانک مرکزی، وزرای اقتصاد، نفت، جهاد کشاورزی و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی حضور داشتند.  
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به تصمیمات اتخاذ شده در این نشست‌ اشاره کرد و افزود: نخست «تشکیل سندیکای صادرکننده خوشنام» برای کاهش محدودیت‌ها و لغو محدودیت‌های ناشی از پیمان‌سپاری ارزی است که اکنون در حوزه صادرات غیرنفتی کشور به‌شدت چالش ایجاد کرده است.
وی دومین تصمیم اتخاذشده در این جلسه را موضوع امکان تهاتر واردات در مقابل صادرات عنوان کرد و توضیح داد: این مهم قرار است با مسئولیت وزارت صمت انجام شود البته بانک مرکزی وظیفه نظارتی خود را درخصوص نرخ ارز و نحوه تسویه انجام خواهد داد.
به گفته پورابراهیمی‌ آنچه اکنون برای واردات کالا محدودیت ایجاد کرده است تکالیف بانک مرکزی بر ارائه ارز مذکور در سامانه نیما است و این عمل صادرات را متوقف کرده است. لذا توافق شد که این امکان از طریق ثبت سفارش فراهم شود، در واقع کالاهای مورد نیاز کشور با اولویت به‌ویژه کالاهای اساسی تامین شوند البته ارز کالاهای اساسی جداگانه است و برای نظام ارزی کشور مجدداً تصمیم‌گیری خواهد شد.
وی سومین تصمیم اتخاذشده در این جلسه را امکان تهاتر نفت در مقابل واردات کالا عنوان کرد و افزود: این موضوع با حضور وزیر نفت مورد بررسی قرار گرفت و ان‌شاءالله تا چند روز آینده عملیاتی خواهد شد، همچنین امکان استفاده از ظرفیت فروش نفت و تسهیل عرضه نفت و فرآورده‌های نفتی - که در ماه‌های اخیر تقریبا متوقف شده بود - نیز در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین اضافه کرد: استفاده از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی مجلس و دولت برای پیگیری و بازگرداندن منابع قابل توجهی ارز ایران که در کشورهای دیگر وجود دارند از دیگر محورهای مهم مورد بررسی نشست مشترک شب گذشته به‌شمار می‌آید.