kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۰۲۷۶
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۵

استقبال متفاوت دانشگاهیان از اربعین حسینی



همزمان با اربعین حسینی سال 1399 شمسی، و با توجه به همه‌گیری بیماری کووید 19 و عدم امکان حضور در راهپیمایی جهانی اربعین، دانشجویان و دانشگاهیان نیز با برنامه‌هایی متفاوت به استقبال بزرگداشت ایام پایانی ماه صفر رفته‌اند.
یکی از این برنامه‌ها، پویش رسانه‌ای دانشگاهیان در فراق اجتماع اربعین است که برای نخستین بار برگزار می‌گردد. دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند با امضای عهدنامه مجازی و ثبت‌نام در این پویش، آثار خود را پیرامون خاطرات پیاده‌روی اربعین سال‌های گذشته در قالب‌های فیلم، عکس نوشت، شعر، صوت و خاطره‌نگاری به دبیرخانه رویداد ارسال کنند.
علاقمندان جهت بهره‌مندی از ده‌ها جایزه نفیس و اطلاع از بخش‌های چهارگانه و رشته‌های (رویداد هنری ادبی رسانه‌ای) می‌توانند به سایت arbaeenplus.com مراجعه نمایند. لازم به ذکر است، دانشجویان علاقه مند همچنین می‌توانند آثار خود را تا ۱۷ مهر ماه به حسینیه‌های مجازی دانشگاهیان ارسال کنند.
از سوی دیگر، اولین همایش ملی اربعین پژوهی نیز از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه پیام نور در حال برگزاری است.
بر این اساس، معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور در نشست اولین همایش ملی «اربعین پژوهی» گفت: این همایش با هدف ترویج میراث معنوی اربعین و فرهنگ ایثار و شهادت به همت دانشگاه پیام نور و پشتیبانی علمی و معنوی دانشگاه‌های مختلف کشور همچون دانشگاه فرهنگیان و نهادهای مرتبط مانند بعثه مقام معظم رهبری و ستاد ملی اربعین کشور در حال برگزاری است.
وی افزود: این همایش بدلیل شرایط موجود و رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از بیماری کووید ۱۹ به صورت مجازی و آنلاین در حال برگزاری است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه پیام نور افزود: این همایش در محورهای؛ ابعاد تربیتی و شناختی اربعین، ابعاد فرهنگی و رسانه‌ای، ابعاد جامعه شناختی، اربعین و جبهه مقاومت اسلامی، اربعین، اقتصاد و امنیت و دیگر محورهای آزاد برگزار می‌شود. از تعداد ۹۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه همایش، ۶۰ مقاله پذیرفته شده که به صورت مجموعه مقالات چاپ خواهد شد.
وی ادامه داد: ابعاد تربیتی و شناختی اربعین قابل ارزیابی هستند و می‌توانند به تعمیق شناخت ما از انگیزه‌های آنها کمک کنند.
نامبرده افزود: ما باید مسئله اربعین را از بُعد حماسی، عاطفی و احساسی آن بررسی کنیم، اما باید در دانشگاه‌ها بُعد پژوهشگری را به آن اضافه کنیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم گام‌های بعدی ما در راستای «اربعین پژوهی» موفق‌تر باشد و دانشگاه‌های مختلف از ابعاد تخصصی اربعین ورود کنند و نتایج آنها تقویت ساختار فرهنگی اجتماعی و سیاسی کشور باشد تا بتوانیم در حوزه بین‌الملل نیز برای کشور یک کارکرد خوبی داشته باشیم.