kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۲۵۰
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۵
یک مسئول:

خام‌فروشی زعفران هنر نیست

عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه خام فروشی زعفران هنر نیست، گفت: به دنبال شتاب صادرات و عبور از خام فروشی زعفران هستیم.



علی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه هرسال مقداری زعفران در کشور رسوب می‌شود و امسال هم مانند سال های گذشته زعفران رسوبی داریم، اظهار کرد: به دنبال شتاب صادرات و عبور از خام فروشی زعفران هستیم.
وی ادامه داد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری شتاب صادرات باید در جهت فرآورده‌های استحصالی از زعفران هدایت شود. باید روزی از خام فروشی دست بکشیم. خام‌فروشی زعفران هنر نیست. باید قبل از رسیدن به مازاد زعفران در کشور به دنبال راهی برای ایجاد ارزش افزوده در زعفران باشیم. در حقیقت باید صنایع جانبی برای تولید فرآورده‌های گوناگون از زعفران ایجاد کنیم.
عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران تصریح کرد: سه عنصر ماده رنگی، ماده معطره و طعم زعفران عناصر اساسی این محصول هستند. می‌توانیم به راحتی با ایجاد صنایع این عناصر را از زعفران جدا کرده و در بازارهای بین‌المللی به فروش برسانیم.
به گفته حسینی ۱۰ گرم ماده رنگی زعفران را می‌توان به قیمت یک کیلوگرم زعفران خام فروخت.
حسینی اضافه کرد: اینکه به عنوان بزرگ‌ترین خام‌فروش زعفران هر سال معرفی شویم شایسته کشور نیست و باید ارزش واقعی زعفران را به آن برگردانیم. در این راستا نیازمند حمایت دولت و بازاریابی درست هستیم. در حقیقت باید بررسی شود کدام فرآورده زعفران در دنیا پرمصرف است تا برای تولید آن اقدامات لازم
انجام شود.
گفتنی است، در صورتی که تحقیقات در حال انجام به نتیجه برسد پیش‌بینی می‌شود که ایران نیز ظرف سه تا چهار سال آینده مانند چین تولید زعفران را به گلخانه انتقال دهد.تولید زعفران ایران در سال 98 به میزان 96 تن افزایش یافت و به 500 تن رسید.
اسپانیا  سالانه حدود یک و نیم تن زعفران برداشت می‌کند اما میزان صادرات این کشور حدود 90 تن است. این امر به معنی صادرات زعفران ایرانی به نام اسپانیاست. از122 هزار هکتار زعفران کشت شده در دنیا 115 هزار هکتار آن مربوط به ایران است.