کمبود ۲۷ هزار مشاور در مدارس
مدیرکل مشاوره، امور تربیتی و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش، گفت: برای اجرای نظام جامع راهنمایی و مشاوره به 40 هزار مشاور نیاز داریم که این رقم اکنون 13 هزار مشاور است.
به گزارش فارس، مسعود شکوهی با بیان اینکه در حال حاضر به ازای هر 15 دانشآموز یک ساعت مشاوره در هفته داریم، افزود: به عبارتی به ازای هر 360 دانشآموز یک نیروی مشاور داریم. برای اجرای همین نظام جامع راهنمایی و مشاوره به 40 هزار مشاور نیاز داریم که این رقم اکنون 13 هزار مشاور است.
شکوهی افزود: امسال برای اولین بار ردیف استخدامی مشاوره قابل توجهی اختصاص یافت و نزدیک به دو هزار و 430 مجوز دریافت کردهایم. باید حداقل سالانه 3-2 هزار نیرو میگرفتیم اما حدود 10 سال است که چنین استخدامی نداشتیم. تقریبا رشته مشاوره در دانشگاه فرهنگیان تعطیل شده بود و استخدام نیروی مشاور هم نداشتیم؛ جالب آنکه وزارت علوم هم رشته مشاوره را در دانشگاهها تعطیل کرده بود که با پیگیریهای متعدد، رشته مشاوره مجدد ادامه پیدا کرد. پیگیری همکاران و نامه طولانی و مفصل آنها به شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم و پیگیریهای سازمان روانشناسی و مجمع تشخیص مصلحت نظام کمک کرد تا رشته کارشناسی مشاوره برگردد.
امکانات در هنرستانها بسیار کم است
وی با بیان اینکه اکنون جمعیت دانشآموزان در دوره فنی 31 درصد است، گفت: تکلیف قانونی که در برنامه پنج ساله توسعه نیز برعهده ما گذاشته این است که 48 درصد دانشآموزان ما به رشته فنی و حرفهای و کاردانش و 52 درصد به رشتههای نظری بروند. واقع قضیه این است که امکانات ما به ویژه در هنرستانهای فنی بسیار کم است؛ تعداد متقاضیان تحصیل در هنرستانهای فنی بیش از ظرفیت است. با وجود تبلیغات و اطلاعرسانیها علاقهمندی بیشتر شده ولی ظرفیت کم است. اکنون 31 درصد دانشآموز در فنیوحرفهای و کاردانش داریم و فاصله تا نُرم 48 درصد، زیاد است.