kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۵۵۷۶
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۹
نمایندگان مجلس روایت کردند

مخالفت آیت‌الله رئیسی با سازوکار اجرایی طرح «سهمیه‌بندی بنزین»

چنان‌که نمایندگان مجلس روایت کرده‌اند آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در جلسه سران قوا با سازوکار اجرای طرح افزایش نرخ بنزین مخالفت کرده و معتقد بوده دولت باید طبق برنامه ششم، قیمت حامل‌های انرژی را طی ۶ سال گذشته به‌صورت تدریجی افزایش می‌داد.




جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد. در جلسه علنی دیروز مجلس «حسینعلی حاجی دلیگانی» در جریان بررسی لایحه تجارت در تذکری، گفت: امروز مردم مراجعات زیادی به دفاتر نمایندگان در مورد واریز کمک‌های معیشتی داشتند.
وی تأکید کرد: طبق وعده دولت باید سه چهارم جمعیت کشور کمک معیشتی دریافت کنند اما برآورد ما از میزان افرادی که کمک‌های معیشتی دریافت کردند نشان می‌دهد این تعداد از جمعیت کشور کمک معیشتی دریافت نکردند.
در بخشی از جلسه دیروز سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین با‌ اشاره به اینکه تاکنون ۹۲ هزار شهید بسیجی تقدیم ملت و انقلاب شده است، اظهارداشت: نیروهای بسیج توانستند در میدان‌های نبرد تفکر علوی و عاشورایی را وارد کنند و امروز شاهد تکثیر تفکر بسیجی در کشورهای منطقه و بلاد اسلامی هستیم.
سردار سلیمانی افزود: واکسیناسیون فلج اطفال در دهه ۸۰ نمونه روشن یک عملکرد راهبردی و گسترده و ملی است که مسئولان ما به این نکته کاملاً واقف و آشنا هستند و امروز اگر ما یک نوع بیماری تحت عنوان فلج اطفال را توانسته‌ایم در کشور ریشه‌کن کنیم، در سایه آن حضور گسترده و با برنامه‌ریزی دستگاه‌های مسئول بوده است.
بسیج علیه بیکاری
سردار سلیمانی با بیان اینکه بسیج می‌تواند تحولات راهبردی را در مبارزه با بیکاری اتخاذ کند، گفت: پروژه‌های محرومیت‌زدایی بسیج طی دو سال گذشته هزاران پروژه را در بر می‌گیرد و در سال گذشته و مصادف با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، چهل هزار پروژه محرومیت‌زدایی و اقتصاد مقاومتی برنامه‌ریزی شد که در حال حاضر ۱۱ هزار پروژه به بهره‌برداری رسیده است و ۲۸ هزار پروژه در حال انجام است.
وی با‌ اشاره به تشکیل صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم‌یاری و‌ اشتغال‌زایی با مدیریت مردم و با محوریت مساجد تصریح کرد: این مسئله یکی از اقدامات تحولی است و در حال حاضر ۱۲ هزار صندوق قرض‌الحسنه در مساجد تأسیس شده است و تا پایان سال به ۲۰ هزار صندوق می‌رسد و اگر در طول سال ماهانه هر صندوق قرض‌الحسنه ۲‌ اشتغال ایجاد کند، قطعا تأثیر بسزایی در مبارزه با بیکاری خواهد داشت و ما از ناحیه صندوق‌های قرض الحسنه در سال می‌توانیم ۲۴۰ هزار شغل در کشور ایجاد کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ۳۵۰ واحد در مناطق سیل‌زده در حال تکمیل است و ان‌شاءالله در اختیار خانواده‌های سیل‌زده قرار می‌گیرد. طرح «همگام با کشاورز» با هدف قرار دادن پنج محصول راهبردی از جمله گندم، جو و کلزا و با به‌کارگیری ۳۰۰۰ مهندس کشاورزی، در راستای بی‌نیازسازی کشور از واردات کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی اساسی در حال اجراست.
رئیسی
مخالف سازوکار افزایش نرخ بنزین
پس از اجرای یک‌ باره طرح سهمیه‌بندی بنزین از سوی دولت، اعلام شد که این تصمیم بر اساس موافقت سران قوا در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی صورت گرفته است، رهبر انقلاب نیز با تائید این مسئله فرمودند: «اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند من حمایت می‌کنم؛ من این را گفته‌ام، حمایت هم می‌کنم».
اما در این میان، آنچه دولت و برخی رسانه‌های حامی ‌آن سعی داشتند در بحبوحه برخی اعتراضات به طرح مربوط به بنزین، کتمان کنند، شیوه اجرای طرح بنزینی بود که مسئولیت آن کاملاً برعهده دولت گذاشته شده بود. از سوی دیگر، برخی منابع می‌گویند آیت‌الله رئیسی به‌عنوان رئیس قوه قضائیه در جلسه مربوط به تصمیم‌گیری درباره بنزین به‌صورت مشروط با این طرح موافقت کرده است. قاضی‌زاده ‌هاشمی ‌عضو هیئت‌رئیسه مجلس در همین رابطه گفت: «بر اساس شنیده‌ها رئیس قوه قضائیه رسما با دولت مکاتبه کرده و اعلام کرده است که پیش از افزایش قیمت باید تمهیدات رسانه‌ای برای اقناع‌سازی افکار عمومی ‌انجام شود و با مردم صحبت شود تا مردم مطلع باشند.»  
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی‌شهر نیز با‌ اشاره به جزئیات جلسه سران قوا درباره سهمیه‌بندی بنزین گفت: «بنده از منابع موثق اطلاع دارم که آیت‌الله رئیسی زیر صورت جلسه سران قوا مبنی بر افزایش قیمت و تعیین میزان بنزین را به‌صورت مشروط امضا کرده است.»
به گفته ابطحی، رئیس قوه قضائیه در صورت جلسه سران قوا نوشته است: «به شرط تمهید مقدمات لازم»، یعنی وی با این سازوکار مخالف بوده است. حتی از منابع موثق نقل می‌کنم که رئیس قوه قضائیه اعتقاد داشته است دولت باید طبق برنامه ششم توسعه عمل کرده و قیمت حامل‌های انرژی را طی ۶ سال گذشته به‌صورت تدریجی افزایش می‌داد اما دولت در طول چهار سال گذشته اجرای قانون هدفمندی را تعطیل کرده است.
عضو شورای مرکزی فراکسیون ولایی مجلس تصریح کرد: «رئیس قوه قضائیه سه روز قبل از اجرای این قانون نامه‌ای به دولت نوشت و مخالفت خود را با اجرای این طرح در شرایط فعلی کشور و بدون اقناع مردم اعلام کرد.»
از سوی دیگر، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد با‌ اشاره به جلسه تصمیم‌گیری سران قوا درخصوص بنزین می‌گوید: «اصل این مشکل به تصمیم سیاسی روحانی و زنگنه مبنی بر حذف کارت سوخت برمی‌گردد، دولت باید سالی ۲۰ درصد قیمت بنزین را افزایش می‌داد اما آقای زنگنه و روحانی بر اساس لجبازی سیاسی کارت سوخت را حذف کردند و شش سال اجرای قانون هدف‌مندی را معطل گذاشتند. تاوان این تصمیم غلط ضرر ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی به کشور وارد کرد.»
وی افزود: «روحانی چند روز قبل از افزایش قیمت بنزین در یزد سخنرانی کرد که ما را یاد برخی سخنرانی‌ها در ابتدای انقلاب در دانشگاه تهران انداخت، او به جای اینکه مردم را در مورد افزایش قیمت بنزین اقناع کند به‌صورت غیرمستقیم به سپاه و قوه قضائیه حمله کرد.»
عضو شورای مرکزی فراکسیون ولایی مجلس اظهار داشت: رئیس قوه قضائیه سه روز قبل از اعلام عمومی ‌افزایش قیمت بنزین نامه‌ای به رئیس‌جمهور می‌نویسند و اعلام می‌کند شرایط کشور برای اجرای این تصمیم مساعد نیست و نباید این طرح اجرایی شود. آقای رئیسی در جلسه سران قوا اعلام می‌کند موضوع افزایش قیمت بنزین قانون دارد و نیازی به تصویب در جلسه سران قوا نیست، و سپس با قید «تمهیدات لازم باید در نظر گرفته شود» پای این طرح را امضا می‌کند.»
خبرهای ضد و نقیض درباره استعفای حجتی
احمد علیرضابیگی عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اظهار داشت: طبق اعلام هیئت‌رئیسه مجلس قرار است جلسه استیضاح وزیر کشاورزی روز سه‌شنبه برگزار شود اما وزیر کشاورزی از زمانی که بخش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از این وزارتخانه جدا و به وزارتخانه صنعت الحاق شد استعفای خود را به رئیس‌جمهور داده بود و نسبت به این موضوع اعتراض کرده است.
وی اظهار داشت: طبق اطلاعات منابع موثق، حجتی وزیر کشاورزی از روز گذشته به دفتر رئیس‌جمهور اعلام کرده که به هیچ وجه در جلسه استیضاح حضور پیدا نمی‌کند که این امر به معنای استعفا است.
همچنین غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی  رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درخصوص نشست دیروز (یک‌شنبه) فراکسیون متبوعش با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: دخالت‌های آمریکا عامل بزرگ تحریم آزادی‌ها بوده و درحال حاضر این کشور توییتر جان بولتن را هم محدود کرده است.
وی با تأکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی تحریم آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط آمریکا را محکوم می‌کند، افزود: یکی از عوامل قطعی اینترنت در داخل ایران دخالت‌های بیجای آمریکا در کشور است.
رئیس فراکسیون مستقلین تأکید کرد: در نشست امروز فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارش‌هایی در زمینه شرایطی که در کشور وجود داشت و چگونگی قطع، وصل اینترنت و میزان خسارت وارده بر شرکت‌ها ارائه کرد.
ممنوعیت افزایش قیمت‌ها
در جلسه علنی دیروز مجلس طرح «ممنوعیت افزایش قیمت کالاها و خدمات ناشی از مدیریت مصرف سوخت» در دستور کار قرار گرفت. نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۹۳ رأی موافق، ۵۹ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۲ نماینده حاضر در جلسه، با دو فوریت این طرح مخالفت کردند.
در ادامه جلسه یک فوریت این طرح به رأی وکلای ملت گذاشته شد که نمایندگان با ۱۱۲ رأی موافق، ۴۰ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۲ نماینده حاضر در جلسه، یک فوریت این طرح را به تصویب رساندند.
احمد بیگدلی به‌عنوان طراح این طرح، اظهار داشت: دغدغه ما عواقب پس از طرح مدیریت مصرف سوخت است چرا که همیشه عده‌ای منتظر سوءاستفاده و افزایش قیمت‌ها هستند. در این طرح پیش‌بینی شده که هیئت وزیران میزان افزایش قیمت کالاهایی را که تحت تأثیر افزایش قیمت بنزین هستند، اعلام کنند.